Golden Retriever kopen

Wat kost een Golden Retriever?

Een Golden Retriever van een goede fokker, kost ongeveer € 1.000,- tot wel €2.000,-.. Naast die kosten, heb je kosten voor voeding, de dierenarts, hondenbelasting en een puppycursus. Houd ook rekening met het grote risico op erfelijke aandoeningen bij de Golden Retriever. Soms zit een ongelukje in een klein hoekje of eet je Golden iets wat hij niet kan verteren. Je daarvoor verzekeren is dan een fijne geruststelling

Wat is het karakter van een Golden Retriever?

De Golden Retriever hoort bij de rasgroep ‘Retrievers, Spaniels en Waterhonden’ en is een jachthond. Het is een intelligente, vriendelijke, sociale en actieve hond die dagelijks een flink stuk wil rennen en zwemmen. Van nature wil deze viervoeter graag voor zijn baasje werken. Hij houdt ervan om dingen te halen en te brengen.

Dit hondenras wordt gemiddeld 11 jaar oud. Met veel liefde en aandacht én de juiste voeding kan hij wel 13 jaar oud worden. Zijn ideale baasje is een gezin dat graag elke dag naar buiten gaat om een flink stuk te wandelen en graag met hem speelt.

Hoe houd je een Golden Retriever gezond en blij?

Het gezond houden van een Golden Retriever doe je voor het grootste deel zelf. Het regelmatig borstelen van de vacht, goede voeding en een jaarlijkse gezondheidscontrole bij de dierenarts zijn belangrijk. Door je Golden als pup al te laten wennen aan de tandenborstel en regelmatig zijn tanden te poetsen voorkom je een vies gebit en alle pijnlijke gevolgen van standsteen en ontstoken tandvlees. Golden Retrievers zijn gezelschapsdieren en niet graag lang alleen thuis. Met een basistraining leer je de Golden Retriever goede manieren, goed gezelschap en gehoorzaamheid aan.

De Golden Retriever kent een aantal ziektes die regelmatig voorkomen. Naast heupdysplasie, elleboogdysplasie komen ook epilepsie, oogaandoeningen, huidproblemen en kanker voor. 

Wanneer moet een Golden Retriever naar de dierenarts?

In zijn eerste levensjaar ga je regelmatig naar de dierenarts voor vaccinaties en gezondheidscontroles. Dit gebeurt als de pup 9 en 12 weken oud is. De dierenarts roept je Golden vervolgens minstens 1 keer per jaar op voor vaccinaties en een gezondheidscontrole. Twijfel je over de gezondheid van je hond, krijgt hij last van rode vlekken op zijn huid of loopt hij mank na een stukje rennen bijvoorbeeld? Ga dan naar de dierenarts. De dierenarts kan doormiddel van röntgenfoto's afwijkingen aan gewrichten uitsluiten of diagnosticeren.  

Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Een bezoek aan de dierenarts. Wat kost dat eigenlijk?

De kosten van de dierenarts hangen af van de behandeling die je Golder Retriever nodig heeft. Houdt er rekening mee dat de Golder Retriever een wat grotere hond is, sommige medicijnen en operaties zijn daardoor wat duurder. Hieronder enkele veelvoorkomende behandelingen en hun gemiddelde prijskaartje:

  • Medicatie voor huidproblemen, per maand en levenslang: € 40,- tot € 80,- 
  • Röntgenfoto's, meestal worden meerdere opnames gemaakt: € 70,- tot € 250,- 
  • Een CT scan, afhankelijk van het lichaamsdeel dat gescand wordt: € 400,- tot € 800,- 

Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Wie betaalt de kosten voor de dierenarts?

De behandelkosten bij de dierenarts betaal je zelf en kunnen hoog zijn. Afhankelijk van het verzekeringspakket van je huisdierenverzekering, vergoedt de verzekeraar (een deel van) de dierenartskosten. Zo voorkom je dat je honderden, soms zelfs duizenden euro’s aan dierenartskosten helemaal zelf betaalt. Bekijk de pakketten en dekkingen van de OHRA Huisdierenverzekering.

Wat kost een puppycursus voor je Golden Retriever?

Er zijn verschillende soorten puppycursussen en gehoorzaamheidstrainingen mogelijk voor je Golden Retriever. Hieronder vind je hondentrainingen en de kosten daarvoor:

  • Een puppycursus is onmisbaar om een goede en gezonde relatie met de Golden Retriever op te bouwen. Kosten: ongeveer € 150,-
  • Gehoorzaamheidstraining / jachttraining leert hem om zijn gedrag, instincten en gehoorzaamheid naar een hoger niveau te tillen. Niet alle hondenscholen bieden jachttraining aan. Je kan hiervoor lid worden van een vereniging, je betaalt dan vaak contributie en cursusgeld. 
  • Gedragstherapie biedt hulp aan de hond en zijn baasje als jullie er samen even niet meer uitkomen en je bepaald gedrag van je hond niet wenselijk vindt. Je leert hoe je hier dan het beste mee om kan gaan. Kosten: intake ongeveer € 150,-, daarna ongeveer € 75,- per uur

Vergoedingen

De kosten voor een puppycursus, gehoorzaamheidstraining en jachttraining betaal je zelf. Afhankelijk van je huisdierenverzekering vergoeden wij wel (deels) gedragstherapie of fysiotherapie. Wil je weten welke therapieën we vergoeden en welke extra dekkingen we hebben, bekijk dan de vergoedingen van de huisdierenverzekering van OHRA.

Disclaimer: OHRA heeft zo goed mogelijk relevante informatie over dit hondenras voor je verzameld. Is de verzamelde informatie niet juist of onvolledig, dan is OHRA niet aansprakelijk.