Zorg. Zonder. Gedoe.

  • Altijd vrije zorgkeuze
  • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
  • Iedereen is welkom

Zorgverzekering van OHRA

We willen het je zo makkelijk mogelijk maken. Zo heb je met een zorgverzekering van OHRA altijd vrije zorgkeuze. Jij kiest zelf naar welke arts, ziekenhuis of zorgverlener je gaat. En onze aanvullende verzekeringen vergoeden spoedeisende zorg in het buitenland volledig. Dat is verzekeren zonder Paarse Krokodillen.

Ga je naar het buitenland?

Naar een van die geweldige festivals? Of gewoon lekker met vakantie? Vergeet dan niet de Europese zorgpas (EHIC) mee te nemen. Met deze pas kun je in het buitenland aantonen dat je in Nederland verzekerd bent. Wanneer je onverwacht zorgkosten maakt, hoef je deze meestal niet zelf voor te schieten. Vraag hier de kaart aan.

Overstappen? Misschien krijg je korting

Als je wilt overstappen naar een andere zorgverzekering, doe je dat meestal per 1 januari. Maar soms hoef je niet te wachten tot die datum. Wanneer je bijvoorbeeld gaat scheiden, een nieuwe baan krijgt of 18 wordt mag je tussentijds overstappen.

Heb je een nieuwe werkgever en wil je overstappen? Als jouw werkgever of vereniging afspraken met ons heeft gemaakt, kun je je collectief verzekeren. En dat betekent; korting op je premie!

Zelf regelen

Wijzigen?

Hartstikke simpel. Geef je wijzigingen eenvoudig online aan ons door.

Rekening declareren

Declareren is lekker makkelijk via Mijn OHRA Zorgverzekering of met de OHRA app.

Polis inzien

Wil je je polis bekijken. Dat kan heel eenvoudig in Mijn OHRA Zorgverzekering.

Zorgverlener vinden

Je kiest altijd zelf je arts, ziekenhuis of andere zorgverlener.

Zorgverzekering aanvragen?

Wat krijg je vergoed

Wil je weten wat de OHRA Zorgverzekering vergoedt? Met onze vergoedingenwijzer heb je snel antwoord. Of bekijk de vergoedingen in één oogopslag met onze pakketvergelijker [PDF].

Declareren. Lekker. Makkelijk.

  • Direct online je rekening declareren
  • Mobiel declareren met de OHRA App
  • Snel inzicht in je declaraties

Top 3 veelgestelde vragen

Lekker ontspannen op vakantie kun je pas echt als je weet dat je goed verzekerd bent. Je vergoeding voor spoedeisende medische kosten is afhankelijk van je de dekking die je gekozen hebt. De basisverzekering vergoedt namelijk niet alles. Of niet volledig. Onze aanvullende verzekeringen wel. Lees de ins en outs over de vergoeding van zorg tijdens je wintersport. En check dan gelijk even of een medisch paspoort voor jou handig is. En of je misschien medicijnen meeneemt op vakantie die toevallig onder de Opiumwet vallen in het land van bestemming. Goed om even in te duiken voor je op vakantie gaat!

Ben je niet voldoende verzekerd? Dan biedt een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten uitkomst.

Tip!
Heb je vaccinaties nodig? De basisverzekering biedt helaas geen vergoeding voor vaccinaties. Maar gelukkig krijg je via veel van onze aanvullende verzekeringen wel een (gedeeltelijke) vergoeding.
Wil je nog goedkoper uit zijn? Via OHRA krijg je korting op je vaccinaties.

Met de European Health Insurance Card (EHIC) krijg je noodzakelijke medische zorg als je in het buitenland verblijft. Met deze pas weten je zorgverleners namelijk direct dat je bij OHRA verzekerd bent. Vaak hoef je de kosten dan ook niet eerst zelf voor te schieten. Dat is wel zo prettig.

Lees hoe je de EHIC pas aanvraagt. Deze is persoonsgebonden en moet voor iedere verzekerde worden aangevraagd. En check dan gelijk even of een medisch paspoort voor jou handig is. En of je misschien medicijnen meeneemt op vakantie die toevallig onder de Opiumwet vallen in het land van bestemming. Goed om even in te duiken voor je op vakantie gaat!

Neem in dat geval contact op het de OHRA Hulpdienst. Je kunt dag en nacht bellen: er zit een compleet medisch team voor je klaar. En ze helpen je met de taal.

Staat je vraag er niet bij?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder.

Stel hier je vraag

De OHRA Meegroeiservice

Verandert je leven en wil je dat je zorgverzekering met je meegroeit? Dat snappen wij! Daarom kun je met de OHRA Meegroeiservice je aanvullende verzekering 1 keer per jaar tussentijds wijzigen.

Je kunt de Meegroeiservice o.a. gebruiken wanneer je bijvoorbeeld een kindje verwacht, je gaat scheiden, verhuizen of gaat samenwonen of trouwen. We leggen in de video uit hoe het precies werkt.

Basisverzekering

De basisverzekering vergoedt de zorgkosten die met regelmaat worden gebruikt. Denk hierbij aan een bezoekje aan de huisarts, ziekenhuisopname en medicijnen.

Aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering afsluiten hoeft natuurlijk niet, maar het kan zeker handig zijn als je zorg nodig hebt die de basisverzekering niet vergoedt.

Tandartsverzekering

Denk je na over het afsluiten van een tandartsverzekering? Met onze tandartsverzekering ben je verzekerd van goede zorg voor je tanden.