Zorg. Zonder. Gedoe.

  • Altijd vrije zorgkeuze
  • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
  • Iedereen is welkom

Zorgverzekering van OHRA

We willen het je zo makkelijk mogelijk maken. Zo heb je met een zorgverzekering van OHRA altijd vrije zorgkeuze. Jij kiest zelf naar welke arts, ziekenhuis of zorgverlener je gaat. En onze aanvullende verzekeringen vergoeden spoedeisende zorg in het buitenland volledig. Dat is verzekeren zonder Paarse Krokodillen.

Aanvullende (tandarts) verzekering afsluiten?

Een aanvullende verzekering afsluiten hoeft natuurlijk niet, maar het kan zeker handig zijn als je zorg nodig hebt die de basisverzekering niet vergoedt. Denk je na over het afsluiten van een tandartsverzekering? Met onze tandartsverzekering ben je verzekerd van goede zorg voor je tanden.

Basisverzekering 2019

De basisverzekering vergoedt de zorgkosten die met regelmaat worden gebruikt. Denk hierbij aan een bezoekje aan de huisarts, ziekenhuisopname en medicijnen.

Korting op je zorgverzekering

Als jouw werkgever of vereniging afspraken met ons heeft gemaakt, kun je je collectief verzekeren. En dat betekent korting!


Zorgverzekering aanvragen?

Wat krijg je vergoed

Wil je weten wat de OHRA Zorgverzekering vergoedt? Met onze vergoedingenwijzer heb je snel antwoord.

Declareren. Lekker. Makkelijk.

  • Direct online je rekening declareren
  • Mobiel declareren met de OHRA App
  • Snel inzicht in je declaraties

Zelf regelen

Wijzigen?

Hartstikke simpel. Geef je wijzigingen eenvoudig online aan ons door.

Rekening declareren

Declareren is lekker makkelijk via Mijn OHRA Zorgverzekering of met de OHRA app.

Polis inzien

Wil je je polis bekijken. Dat kan heel eenvoudig in Mijn OHRA Zorgverzekering.

Zorgverlener vinden

Je kiest altijd zelf je arts, ziekenhuis of andere zorgverlener.

Top 3 veelgestelde vragen

Bekijk alle wijzigingen in de OHRA Zorgverzekering. Wist je trouwens dat je je nieuwe polis met premie voor het komende jaar in Mijn OHRA Zorgverzekering vindt? Bekijk meer informatie over de mogelijkheden van Mijn OHRA Zorgverzekering of log direct in en bekijk je nieuwe polis!

Afhankelijk van de door jou afgesloten aanvullende verzekering krijg je een vergoeding als jouw behandelaar lid is van één van de beroepsverenigingen [PDF] die door OHRA wordt erkend. Daarnaast moet jouw behandelaar acupunctuur, chiropractie, homeopathie, osteopathie, natuurgeneeswijzen (antroposofisch consult, auriculotherapie/ooracupunctuur, haptonomie/haptotherapie, kinesiologie, musculoskeletale geneeskunde, orthomanuele geneeskunde, reflexzonetherapie/voetreflextherapie of shiatsu) of psychosociale zorg toepassen. Anders krijg je geen vergoeding.

In 2019 erkennen wij minder beroepsverenigingen dan in 2018. De keuze voor erkenning van een alternatieve vereniging is gemaakt naar aanleiding van een groot klantonderzoek. In dit onderzoek is gevraagd welke alternatieve behandeling de klant het meest belangrijk vindt. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Gfk.

Met de OHRA Zorgverzekering heb je vrije zorgkeuze. Dat betekent dat het niet uitmaakt of wij een contract hebben met de zorgverlener. Wij vergoeden ook de zorg van zorgverleners waar wij geen afspraken mee hebben. Je bepaalt dus zelf naar welke arts, therapeut of zorgverlener je gaat.

Staat je vraag er niet bij?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder.

Stel hier je vraag