Zorg. Zonder. Gedoe.

  • Altijd vrije zorgkeuze
  • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
  • Iedereen is welkom

Zorgverzekering van OHRA

We willen het je zo makkelijk mogelijk maken. Zo heb je met een zorgverzekering van OHRA altijd vrije zorgkeuze. Jij kiest zelf naar welke arts, ziekenhuis of zorgverlener je gaat. En onze aanvullende verzekeringen vergoeden spoedeisende zorg in het buitenland volledig. Dat is verzekeren zonder Paarse Krokodillen.

Overstappen? Misschien krijg je korting

Als je wilt overstappen naar een andere zorgverzekering, doe je dat meestal per 1 januari. Maar soms hoef je niet te wachten tot die datum. Wanneer je bijvoorbeeld gaat scheiden, een nieuwe baan krijgt of 18 wordt mag je tussentijds overstappen.

Heb je een nieuwe werkgever en wil je overstappen? Als jouw werkgever of vereniging afspraken met ons heeft gemaakt, kun je je collectief verzekeren. En dat betekent; korting op je premie!

Zelf regelen

Wijzigen?

Hartstikke simpel. Geef je wijzigingen eenvoudig online aan ons door.

Rekening declareren

Declareren is lekker makkelijk via Mijn OHRA Zorgverzekering of met de OHRA app.

Polis inzien

Wil je je polis bekijken. Dat kan heel eenvoudig in Mijn OHRA Zorgverzekering.

Zorgverlener vinden

Je kiest altijd zelf je arts, ziekenhuis of andere zorgverlener.

Zorgverzekering aanvragen?

Wat krijg je vergoed

Wil je weten wat de OHRA Zorgverzekering vergoedt? Met onze vergoedingenwijzer heb je snel antwoord. Of bekijk de vergoedingen in één oogopslag met onze pakketvergelijker [PDF].

Declareren. Lekker. Makkelijk.

  • Direct online je rekening declareren
  • Mobiel declareren met de OHRA App
  • Snel inzicht in je declaraties

Top 3 veelgestelde vragen

Verstandig om je goed voor te bereiden! Lees meer over de vergoeding van zorg tijdens je wintersport. Of bekijk meteen wat je vergoed krijgt bij spoedeisende zorg in het buitenland of vervoer terug naar huis bij bijvoorbeeld een gebroken been....

Een zorgverzekering loopt van 1 januari tot en met 31 december van hetzelfde jaar. In sommige situaties hoef je niet tot 1 januari te wachten en kun je ook tijdens het jaar overstappen naar OHRA. Bekijk de mogelijkheden.

Daar kunnen we kort over zijn: ja! De OHRA Zorgverzekering is een restitutieverzekering. Dus jij bepaalt zélf naar welke zorgverlener je gaat. Wij vergoeden de rekening volledig als dit verzekerd is. Het is dus niet nodig dat wij een contract hebben met deze zorgverlener. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor. Wij helpen je graag een zorgverlener bij jou in de buurt te vinden!.

Staat je vraag er niet bij?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder.

Stel hier je vraag

De OHRA Meegroeiservice

Verandert je leven en wil je dat je zorgverzekering met je meegroeit? Dat snappen wij! Daarom kun je met de OHRA Meegroeiservice je aanvullende verzekering 1 keer per jaar tussentijds wijzigen.

Je kunt de Meegroeiservice o.a. gebruiken wanneer je bijvoorbeeld een kindje verwacht, je gaat scheiden, verhuizen of gaat samenwonen of trouwen. We leggen in de video uit hoe het precies werkt.

Basisverzekering

De basisverzekering vergoedt de zorgkosten die met regelmaat worden gebruikt. Denk hierbij aan een bezoekje aan de huisarts, ziekenhuisopname en medicijnen.

Aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering afsluiten hoeft natuurlijk niet, maar het kan zeker handig zijn als je zorg nodig hebt die de basisverzekering niet vergoedt.

Tandartsverzekering

Denk je na over het afsluiten van een tandartsverzekering? Met onze tandartsverzekering ben je verzekerd van goede zorg voor je tanden.