Zorg. Zonder. Gedoe.

 • Altijd vrije zorgkeuze
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Iedereen is welkom

Zorgverzekering

Met de OHRA Zorgverzekering heb je een basisverzekering met vrije zorgkeuze, al vanaf € 116,50 per maand. Je bepaalt zelf naar welke arts, therapeut of zorgverlener je gaat. Het maakt niet uit of wij afspraken hebben met je zorgverleners. Als het verzekerd is, vergoeden wij de zorg altijd. Met een aanvullende (tandarts)verzekering erbij verzeker je je ook voor zorg die je niet vergoed krijgt vanuit de basisverzekering, zoals fysiotherapie, brillen en contactlenzen, een beugel of een behandeling bij de mondhygiënist. Declareren gaat snel en makkelijk, iedereen wordt geaccepteerd en je kunt altijd bij ons terecht voor vragen en advies. Dat noemen wij verzekeren zonder Paarse Krokodillen.

Handig! De OHRA Meegroeiservice

Verandert er iets in je leven en wil je dat je zorgverzekering met je meegroeit? Dat snappen wij! Daarom kun je met de OHRA Meegroeiservice je aanvullende verzekering 1 keer per jaar tussentijds wijzigen.

Basisverzekering

 • Altijd vrije zorgkeuze
 • Altijd geaccepteerd, geen wachttijd
 • Al vanaf € 116,50

Lees meer over de basisverzekering

Aanvullende verzekering

 • Jong of oud? Gewoon dezelfde premie
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Al vanaf € 7,35

Lees meer over de aanvullende verzekering

Tandartsverzekering

 • Geen medische selectie
 • Kies voor 75% of 100% vergoeding
 • Al vanaf € 10,25

Lees meer over de tandartsverzekering

Zorgverzekering aanvragen?

Wat krijg je vergoed

Wil je weten wat de OHRA Zorgverzekering vergoedt? Met onze vergoedingenwijzer heb je snel antwoord. Of bekijk de vergoedingen in één oogopslag met onze pakketvergelijker [PDF].

Declareren. Lekker. Makkelijk.

 • Direct online je rekening declareren
 • Mobiel declareren met de OHRA App
 • Snel inzicht in je declaraties

Zorgvinder

Natuurlijk zoek je de beste zorg en het liefst zo dicht mogelijk in de buurt. Onze zorgvergelijker helpt hierbij. Vind snel de zorgverlener die je zoekt in jouw omgeving.

Meest gestelde vragen

Uiteraard krijg je dan het bedrag dat je teveel betaald hebt van ons terug. Je hoeft hier niets voor te doen. De eindafrekening volgt in het 1e kwartaal. Wij storten het restant dan automatisch op je rekening terug. Dit doen we op het rekeningnummer dat bij ons bekend is.

In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je de stand van je eigen risico. Zo weet je precies hoeveel je van ons terug krijgt.

Inderdaad goed om te weten of je goed verzekerd bent als je de berg afsuist.

Je vergoeding voor spoedeisende medische kosten is afhankelijk van de dekking die je gekozen hebt. De basisverzekering vergoedt namelijk niet alles. Of niet volledig. Onze aanvullende verzekeringen wel. Lees de ins en outs over de vergoeding van zorg tijdens je wintersport. En check dan gelijk even of een medisch paspoort voor jou handig is. En of je misschien medicijnen meeneemt op vakantie die toevallig onder de Opiumwet vallen in het land van bestemming. Goed om er even in te duiken voor je op vakantie gaat!

Tip!
Ben je niet voldoende verzekerd? Dan biedt een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten uitkomst.

Met de European Health Insurance Card (EHIC) krijg je noodzakelijke medische zorg als je in het buitenland verblijft. Met deze pas weten je zorgverleners namelijk direct dat je bij OHRA verzekerd bent. Vaak hoef je de kosten dan ook niet eerst zelf voor te schieten. Dat is wel zo prettig.

Lees hoe je de EHIC pas aanvraagt. De pas is persoonsgebonden en moet je voor iedere verzekerde aanvragen. En check dan gelijk even of een medisch paspoort voor jou handig is. En of je misschien medicijnen meeneemt op vakantie die toevallig onder de Opiumwet vallen in het land van bestemming. Goed om er even in te duiken voor je op vakantie gaat!

Staat je vraag er niet bij?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder.

Stel hier je vraag

Verzekeren met collectief voordeel

Jij als werknemer, lid of klant profiteert van korting en extra's. Check of jouw werkgever, ledenorganisatie of vereniging afspraken met OHRA heeft gemaakt.

Je eigen zorgpakket samenstellen

Met onze basisverzekering en onze aanvullende verzekeringen Zorgverzekerd op reis, Sterk, Aanvullend, Extra Aanvullend en Uitgebreid stel je altijd je verzekeringspakket zó samen, dat dit precies bij jouw persoonlijke behoeften past. En vergeet onze tandartsverzekering niet: voor als je je gebit goed wilt verzekeren. Ook daarvoor kies je het pakket dat bij jou past.