SkinVision app: check gratis je huid

Zie je een verdacht plekje op de huid? Controleer deze dan gelijk met de SkinVision app. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. 

In Nederland krijgt 1 op de 5 mensen huidkanker. Met de SkinVision app check je kosteloos en vrijblijvend plekjes op de huid. Maak (met de app) een foto en binnen 30 seconden krijg je een risicobeoordeling. Bij een verhoogd risico ontvang je begeleiding en advies over de aanbevolen vervolgstappen. Het is dan goed om naar de huisarts te gaan. Is er geen verhoogd risico? Dan ben je meteen gerustgesteld.

Hoe werkt het? 

  • Ga naar de App Store of Google Play en download de SkinVision app op je telefoon
  • Maak een account aan bij SkinVision
  • Koppel het account aan je zorgverzekering. Dit kan via het  OHRA relatienummer of jouw burgerservicenummer. Zo controleren we of je in aanmerking komt voor het aanbod
  • Met de zorgverzekering van OHRA maak je kosteloos gebruik van de app. Je betaalt geen eigen risico voor het gebruik en het online advies
  • Word je, door je huisarts, doorverwezen naar een medisch specialist in het ziekenhuis? Dan betaal je eigen risico voor het bezoek aan de specialist
  • Heb je geen zorgverzekering bij OHRA? Dan betaal je € 6,99 voor een individuele smart check en € 24,99 voor 3 maanden onbeperkt gebruik. Wil je net als bij de zorgverzekering van OHRA 1 jaar lang onbeperkt gebruik, dan kost dit € 49,99. 

Account aanmaken

Heb je nog geen account bij SkinVision?

Download dan de SkinVision app in de App Store of Google Play en maak je SkinVision account aan. Na het verifiëren van je e-mailadres, geef je aan dat je SkinVision via je zorgverzekering wilt gebruiken. Voer je burgerservicenummer of OHRA relatienummer en klik op ‘Koppel mijn account’. Heb je de bevestiging binnen? Dan kun je direct aan de slag met de SkinVision app.

Heb je al een account bij SkinVision?

Je kunt dan alsnog het aanbod van OHRA activeren. Ga binnen de app naar instellingen en vul je burgerservicenummer of OHRA relatienummer in. Klik op ‘Koppel mijn verzekering’. Zodra het is gelukt, ontvang je een bevestiging.

Gelukt!

Bij een succesvolle koppeling ontvang je de melding ‘Gelukt!'. Je account is nu gelinkt met je zorgverzekering. Je hebt nu een actief SkinHealth programma. Zodra je inlogt in de app, zie je het logo van OHRA terugkomen. Dit betekent dat je SkinVision via je zorgverzekering gebruikt. Wil je zeker weten of het is gelukt? Klik dan op de ‘account’ knop rechts onderin met de 3 bolletjes en ga vervolgens naar ‘Abonnement’ onder ‘Accountinstellingen’. Je ziet hier of je abonnement actief is.

Over SkinVision

De app SkinVision is eigendom van SkinVision. SkinVision is een zelfstandige zorginstelling die wordt gecontroleerd door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. SkinVision valt onder de regelgeving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Meer weten?