Spullen. Veilig. Thuis.

 • Je bent nooit onderverzekerd *
 • Bij schade keuze uit directe betaling of hulp bij herstel
 • Eenvoudig schade melden via de OHRA App

Inboedelverzekering

Al die spullen die je in huis hebt, je moet er niet aan denken dat je die kwijt bent. Door diefstal, brand of storm. Met onze inboedelverzekering zijn ze goed verzekerd. Je kunt dan vervangende spullen kopen en wij helpen je bij de afhandeling van de schade.

Inboedelverzekering afsluiten

We hebben 2 dekkingen voor je: Basis en All Risk. Bekijk hier wat is verzekerd. Wil je nog wat meer zekerheid? Neem er dan een extra dekking bij, voor de ramen of voor spullen buitenshuis.

Basisdekking inboedelverzekering

Onze basisdekking verzekert de spullen in je woning goed tegen diefstal en schade. Bij schade moet je denken aan storm, inbraak en brand. Bijvoorbeeld een kleed dat beschadigd raakt door een omgevallen kaars. Of je zwevende parketvloer die een gevalletje waterschade niet overleeft.

Bereken je premieofMeer informatie

All Risk dekking

Met onze All Risk dekking heb je meer zekerheid. Zo ben je ook verzekerd als je per ongeluk zelf schade veroorzaakt aan je spullen. Of als 1 van je gezinsleden dat doet. Struikelt er iemand tegen een staande lamp? Of spullen die stuk gaan door plotselinge en onverwachte gebeurtenissen? Geen probleem.

Bereken je premieofMeer informatie

Dekking Buiten het huis

Een dure camera, mobiele telefoons, muziekinstrumenten, rollators of medische apparatuur. Veel spullen nemen we mee als we van huis gaan. Allemaal dingen die buitenshuis niet standaard verzekerd zijn met een inboedelverzekering.

Met de dekking Buiten het huis verzeker je deze spullen buitenshuis in Nederland tegen diefstal en schade. Je kunt deze dekking alleen afsluiten samen met de OHRA Inboedelverzekering.

Meer weten?

Kostbaarhedenverzekering

Kettingen, oorbellen, horloges of fotocamera’s. We hebben allemaal wel kostbare spullen die we extra goed willen verzekeren. Dat kan met de OHRA Kostbaarhedenverzekering. Je kostbaarheden zijn dan over de hele wereld verzekerd. 

Alleen kunst en antiek zijn een uitzondering: zeldzame schilderijen en antieke vazen zijn uitsluitend binnenshuis verzekerd. De kostbaarhedenverzekering kun je alleen kiezen in combinatie met een inboedelverzekering.

Meer weten?

Huurhuis? Dekking Glas.

Ruiten, glazen deuren en glazen koepels. Of ze nu van echt glas, kunststof of bijzonder glas zijn. Met de Dekking Glas ben je verzekerd voor de schade hieraan. Je kunt deze dekking alleen in combinatie met onze inboedelverzekering of opstalverzekering afsluiten. 

Huur je een huis en heeft je verhuurder de dekking Glas niet geregeld? Kies dan voor een extra dekking Glas in combinatie met een OHRA Inboedelverzekering. Heb je een koophuis? Dan regel je dit met de OHRA Opstalverzekering.

Meer weten?

Wat dekt de inboedelverzekering?

Wat is er standaard verzekerd met je OHRA Inboedelverzekering? En wanneer wordt er geen vergoeding gegeven? Hieronder een paar voorbeelden.

Basis: wel verzekerd

 • schade aan spullen in huis door brand, inbraak, waterleidingbreuk, storm en blikseminslag
 • sieraden tot maximaal € 6.000,-
 • herstelkosten bij schade, bijvoorbeeld van je laminaatvloer

All Risk: wel verzekerd

 • schade aan spullen in huis door brand, inbraak, waterleidingbreuk, storm en blikseminslag
 • sieraden tot maximaal € 6.000,-
 • herstelkosten bij schade, bijvoorbeeld van je laminaatvloer
 • ongelukjes die jij of een gezinslid veroorzaakt aan huis
 • plotseling en onverwacht van buiten komende gebeurtenis (slag, stoot of val)

Niet verzekerd

 • schade die ontstaat door slecht onderhoud van de woning en/of bijgebouwen
 • schade door huisdieren die met uw toestemming in uw woning zijn
 • water en stoom, bijvoorbeeld uit aan- en afvoerleidingen
 • schade door activiteiten die wettelijk niet toegestaan zijn

Wat is het nut van een inboedelverzekering?

Sluit je een inboedelverzekering af bij OHRA dan kun je kiezen voor óf de basisdekking óf een All Risk dekking. Wil je nog meer zekerheid, kies dan voor een aanvullende dekking.

Met een OHRA Inboedelverzekering:

 • ben je nooit onderverzekerd *
 • heb je bij schade keuze uit directe betaling of hulp bij herstel
 • meld je gemakkelijk schade via de OHRA App

Schade herstellen zonder gedoe

Schade? Je hoeft zelf geen rekening voor te schieten of afspraken met een hersteller te regelen.
OHRA regelt alles direct met de hersteller. Snel en zonder gedoe. Dat is het voordeel van Direct Schade Herstel.

Je bent nooit onderverzekerd *

Veel of weinig schade? Bij OHRA heb je waardegarantie. Dat betekent: wij betalen altijd het hele schadebedrag. Zo kun je je spullen gelukkig weer repareren of vervangen.

* Soms staan er maximale vergoedingen in de polisvoorwaarden, dan vergoeden wij tot aan dat maximum. Zo zijn audiovisuele- en computerapparatuur standaard tot € 15.000,- verzekerd.

Schade oplossen zonder gedoe

Onze Direct Schade Herstel service beoordeelt je schade direct voor je. Kunnen bepaalde spullen gerepareerd worden, dan zorgen wij daarvoor. Snel en zonder gedoe.

Schade melden met de OHRA App

Schade meld je met de OHRA App. Lekker snel en makkelijk, want daar houden wij van. Een dekking aanpassen of gegevens wijzigen doe je wanneer en waar je maar wilt.

Veelgestelde vragen inboedelverzekering

Door onder andere diefstal, lekkage of brand kunnen je spullen flink beschadigen. Met een inboedelverzekering verzeker je jouw spullen hiervoor. Met inboedel bedoelen we alle spullen die los staan in je huis en die je makkelijk kan meenemen, bijvoorbeeld tijdens een verhuizing. Denk hierbij aan je bankstel, televisie, gordijnen en elektronica. Maar ook de spullen die je in een schuurtje hebt staan, zoals je tuinmeubelen of je fiets. Al deze spullen zijn alleen verzekerd wanneer ze in huis, in je schuur of in de aangrenzende garage zijn. Wil je de spullen ook verzekeren als je op pad bent? Misschien is een dekking Buiten het Huis dan een goed idee.

In welke plaats woon je? Welke dekking kies je? Wil je wel of niet een hoger eigen risico? Verschillende factoren bepalen de kosten voor een inboedelverzekering.

Standaard heb je een eigen risico van € 150,-. Met de Direct Schade Herstel service betaal je de helft van het eigen risico: € 75,-. Let op! Bij stormschade aan huurdersbelang (bijvoorbeeld schuttingen of schuren) heb je een eigen risico van € 225,- per gebeurtenis.

Bij een gedekte schade vergoeden wij je spullen. Wat je uitgekeerd krijgt, hangt af van de dagwaarde van het product dat beschadigd of gestolen is. En de dagwaarde is weer afhankelijk van het afschrijvingspercentage. Bekijk in de afschrijvingslijst [PDF] [PDF] de richtlijnen die wij gebruiken om de waarde van je spullen te bepalen. 

Met een goed beveiligde woning krijg je 15% korting op de premie van je inboedelverzekering. Je moet dan in het bezit zijn van een geldig certificaat. Lees meer over premiekorting bij inbraakpreventie.

Staat je vraag er niet bij?

Onze virtuele assistent helpt je graag verder.

Overige veelgestelde vragenStel hier je vraag

Schade aan je spullen? Handige tips.