Total loss

Dat was een harde klap! En daar sta je dan, met een zwaar beschadigde auto. Je vraagt je misschien af of je auto nog wel te repareren is. Is je auto die moeite en kosten nog wel waard? Hij ziet er total loss uit. Hoe zit het dan met je autoverzekering?

Wat is total loss precies?

Je auto is total loss als de schade zo groot is, dat de reparatiekosten hoger zijn dan het bedrag dat je auto in waarde is gedaald door de schade. 

Basisdekking WA Plus

Als je een WA Plus verzekering hebt afgesloten, krijg je alleen een vergoeding als de schade komt door brand, storm en natuur of diefstal. 

Basisdekking All-Risk

Met een All Risk autoverzekering ben je ook verzekerd als de schade komt door een aanrijding of vandalisme. Bij de vergoeding van de schade werken we met 3 regelingen: dagwaarde, aanschafwaarde en nieuwwaarde. Om recht te hebben op een van deze regelingen, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden. Lees meer over de dag-, aanschaf- en nieuwwaarde.

Extra dekking Aanvullend Pakket

Had de auto standaard opties die de autofabriek al had aangebracht? Dan zijn deze gewoon meeverzekerd. Als je zelf (of de vorige eigenaar) accessoires hebt toegevoegd, dan zijn deze verzekerd als je de extra dekking Aanvullend Pakket hebt afgesloten. Bijvoorbeeld lichtmetalen velgen, audioapparatuur, trekhaak, speciale autolak of navigatieapparatuur.

Lees de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht van wat wel en niet verzekerd is.