Oog voor je bedrijf, oog voor je medewerkers

De collectieve zorgverzekering van OHRA biedt meerwaarde. Voor je bedrijf en je medewerkers. Want een vitaal bedrijf valt of staat met vitale medewerkers. OHRA weet dat. En biedt een steuntje in de rug als het gaat om vitaliteit. Voor ál je medewerkers. Voor medewerkers in een (naderend) verzuimtraject (‘oranje of rood’). Logisch. We zijn nu eenmaal een zorgverzekeraar. Wij helpen je met advies, zorg en interventies. Maar ook voor medewerkers die vaak gewoon OK in hun vel zitten (wij noemen dat de medewerkers in het ‘groen).

De ‘groene valkuil’ 

Het overgrote deel van de Nederlanders komt de dag meestal door met voldoende energie en weinig tot geen lichamelijke of mentale klachten. De ene dag wat meer dan de andere, maar gemiddeld voelen ze zich gewoon OK. ‘Groen’ noemen wij dat. Die zorgverzekering hebben ze dan ook vaak niet nodig vinden zij. Ze zijn toch nooit echt ziek. Bij OHRA zien wij dat anders. Ook deze medewerkers hebben wel eens een steuntje in de rug nodig. Niemand kan altijd even energiek en vitaal zijn. Met als risico dat zij stapje voor stapje inleveren op hun vitaliteit.  

Ook jij kent ze vast, deze ‘groene’ medewerkers. Met alle ballen die je als werkgever in de lucht moet houden, is het eenvoudig juist deze (aanzienlijke) groep uit het oog te verliezen. OHRA behoedt je voor deze ‘groene valkuil’. Hoe? Met de collectieve meerwaarde van OHRA: handige tools om aan de eigen vitaliteit te werken. Voor jou, je bedrijf, én je medewerkers. Rood, oranje én groen.  

Collectieve meerwaarde voor jou en je bedrijf 

Wij hebben oog voor de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. En daarmee de continuïteit van je bedrijf. Of het nu gaat om inzicht, preventie, advies, wachtlijstbemiddeling of het besparen van kosten: wij staan voor je klaar. Met inzicht in hoe je bedrijf ervoor staat, en grip op verzuim en vitaliteit. 

 • Inzicht

  Hoe staat je bedrijf ervoor? Krijg inzicht met: 

  • Periodiek Medisch onderzoek (PMO): hulp bij de PMO plicht en inzicht in de vitaliteit van je medewerkers 
  • Bedrijfszorgrapportages: inzicht in de pijnpunten van je bedrijf en medewerkers 
  • Adviseur Bedrijfsgezondheid: voor een lange termijn focus op vitaliteit & verzuim en een gericht vitaliteitsbeleid 
 • Grip

  Op weg naar een vitaler bedrijf! Met:

  • Zorgmakelaar: advies & bemiddeling voor de inzet van gerichte interventies
  • Interventies: advies & bemiddeling voor de inzet van gerichte interventies
  • Workshops: door een gediplomeerd Stresscounselor en Vitaloog

Pluk ook de vruchten van een gericht vitaliteitsbeleid

Een gericht vitaliteitsbeleid verdient zichzelf dubbel en dwars terug. Helemaal als je je hiermee niet alleen richt op je medewerkers in oranje/rood, (met aantoonbare klachten), maar oók op je ‘groene’ medewerkers (doorgaans voldoende fit & vitaal). Want ook daar is meer mogelijk dan je denkt! 

 • Vitaliteitsbeleid: méér dan de som der delen

  Een gericht vitaliteitsbeleid betekent een investering vooraf en een grote besparing achteraf. Een rekenvoorbeeld:

  Eenmalige investering inzet PMO  Besparing* 
  Gezondheidscheck via PMO € 7.380 20% minder verzuim*** € 34.560
  Macrorapportage € 1.300 1% hogere productiviteit € 76.032
  Totale eenmalige investering € 9.880 ** Totale besparing per jaar € 110.992

  Bron:  Niped| Gezond Resultaat.. Van verzuimpreventie tot interventie 
  *    o.b.v. 4,0% verzuim, 200 medewerkers, 60% PMO participatie, € 3.000 gemiddeld bruto salaris 
  **    exclusief interventies 
  ***    indicatief o.b.v. cumulatieve resultaten van Niped 

  De burn-out als voorbeeld

Vitaliteitsbeleid voor ‘groene’ medewerkers – Niet ziek, tóch beter! 

Het verbeteren van de vitaliteit werpt niet alleen vruchten af bij medewerkers in een (naderend) verzuimtraject. Ook medewerkers ‘in het groen’ profiteren van een verbeterde vitaliteit. Groen kent namelijk verschillende kleurschakeringen. De ene medewerker is  veerkrachtiger dan de andere. Dit varieert ook in tijd: een constante staat van dezelfde veerkracht is onmogelijk. Zeker in een drukker wordende samenleving. Want niet alleen gebeurtenissen op het werk hebben impact op de veerkracht van je medewerkers, maar ook gebeurtenissen in hun privé leven.   

Kijk wat focus op ‘groene’ medewerkers je oplevert 

OHRA Buitenland

Richt je bedrijf zich over de landsgrenzen? Dan biedt OHRA Buitenland je twee speciale services. Volledig gericht op gezonde medewerkers, werkzaam binnen én buiten de landsgrenzen: 

 • OHRA Expat Health Service

  Eén serviceloket voor al je internationale medewerkers. Zo zijn zij altijd en overal goed verzekerd tegen zorgkosten. Binnen- én buiten de Nederlandse landsgrenzen. Ook als deze (deels) buiten de dekking van de Nederlandse basisverzekering vallen. 

  Meer lezen

 • OHRA International Service Desk

  Dé vraagbaak voor al je internationale zorgvragen. Voor werkgever en werknemers. Of het nu gaat om gedetacheerde of gepensioneerde medewerkers in het buitenland, expats of grensarbeiders. Mail naar Verdragen@ohra-zorg.nl of bel met 046 459 51 35

Collectieve meerwaarde voor je medewerkers 

Je medewerkers profiteren bij OHRA Zorgverzekering standaard al van meerwaarde. Zo hebben ze 100% keuzevrijheid voor fysiotherapie, ziekenhuis en specialistische kliniek. Voordelen waar ook jij als werkgever van profiteert. Zoals wachtlijstbemiddeling zodat je medewerkers sneller aan de beurt zijn voor een behandeling, zelfs over de grens in België of Duitsland. Of toegang tot online GGZ via Welshop. 

De collectieve zorgverzekering biedt éxtra voordeel. Korting op aanvullende verzekeringen bijvoorbeeld. Maar een collectieve zorgverzekering is méér dan korting. Het draait om vitaliteit: de balans tussen energie, motivatie en veerkracht. OHRA biedt je medewerkers een steuntje in de rug, met OHRA Gezond. Want ook als ze over het algemeen goed in hun vel zitten. Want ook dán zijn er nog stappen te zetten. Niet ziek, tóch beter!  

Kortom: je medewerkers hebben ook profijt van de collectieve zorgverzekering van OHRA als ze niet ziek zijn. 

 • OHRA Zorgverzekering: standaard meerwaarde

  Naast wachtlijstbemiddeling, online GGZ en keuzevrijheid profiteren je medewerkers ook van: 

  • De OHRA Zorg Assistent: Wijst mantelzorgers de weg in het doolhof van regels, wetten en instanties.
  • Onze unieke Fysio Meeneemservice: Fysiobehandelingen over? Je medewerkers nemen tot 9 behandelingen mee naar volgend jaar.
  • eHealth: Praktische eHealth oplossingen zoals App de dokter, Skinvision App, Online GGZ.
  • 100% Buitenlanddekking: De zorgverzekering van OHRA kent geen grenzen
  • Onze Meegroeiservice: Met de OHRA Meegroeiservice verandert de zorgverzekering mee als het leven van je medewerkers verandert.

  Dit is nog maar een greep uit de standaard voordelen van de OHRA Zorgverzekering.  
  Lees meer over de OHRA Zorgverzekering 

 • Extra: de module OHRA Gezond

  Je medewerkers profiteren van aanvullend collectief voordeel met de module OHRA Gezond. Gratis bij de basisverzekering. Zo staan zij zelf aan het roer als het gaat om hun vitaliteit. Zo zitten je medewerkers goed, beter, bést in hun vel. 

  • Persoonlijke gezondheidscheck: Risico’s voorkomen of vroegtijdig opsporen. Met vingerprik voor suiker en cholesterol.  
  • Welly App: Well-being app met persoonlijke programma’s met een persoonlijke coach. 
  • Online mindfulness: Online workshop Mindful pauzeren of Mindful thuiswerken 
  • Geldplannen: Voor situaties of levensgebeurtenissen die financiële gevolgen hebben 
  • Mantelzorgmakelaar: Ondersteuning bij het organiseren van mantelzorg. Een aanvullende verzekering is niet nodig. 
  • Vergoeding voor Preventief onderzoek, een Sportarts en Gezondheidscursussen

  Lees meer over OHRA Gezond  

Afsluiten?

Heb je nog geen collectieve zorgverzekering bij OHRA afgesloten voor je medewerkers? Informeer dan snel naar de mogelijkheden bij onze afdeling Verkoop. Bel: 026 400 88 11. Naast een collectieve zorgverzekering biedt OHRA ook collectieve schadeverzekeringen. Vraag naar de mogelijkheden.