Vakantie, corona en de OHRA Reisverzekering. Wat is verzekerd?

Nu steeds meer landen hun grenzen openen is er ook meer mogelijk voor vakanties in het buitenland.. Voel jij al reiskriebels? Denk dan ook eens aan je reisverzekering. Dan sta je niet voor nare verrassingen wanneer het reisadvies voor je bestemming ineens verandert of wanneer je zelf corona krijgt. We vertellen je graag wat verzekerd is met de OHRA Reisverzekering. Want van een vakantie zonder onnodige risico’s geniet je altijd net iets meer.  

 • OHRA Reisverzekering al vanaf €1,99 p/m
 • Ook bij overnachtingen in Nederland verzekerd
 • 24/7 OHRA Hulpdienst

Welke reisverzekering past bij jou?

Onze reisverzekering sluit je af voor al je vakanties het hele jaar door of per vakantie. Ga je op vakantie in Nederland? Dan ben je met een OHRA Reisverzekering ook gewoon verzekerd. Je moet dan wel minimaal 1 overnachting geboekt hebben. 

Lastig om te kiezen? Onze keuzewijzer helpt je verder.

Kortlopende reisverzekering

Goed verzekerd voor 1 vakantie

 • Last minute af te sluiten
 • Ook voor een dagje of weekendje weg in eigen land
 • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd

Doorlopende reisverzekering

Het hele jaar door goed verzekerd

 • Voordeliger vanaf 14 dagen vakantie
 • Ook voor een dagje of weekendje weg in eigen land
 • Al vanaf € 1,99 per maand

De keuzewijzer helpt je kiezen

Lastig om te kiezen? Met onze keuzehulp kom je er snel achter welke reisverzekering het beste bij je situatie past.

Naar het buitenland? Check het reisadvies en coronaregels

Het reisadvies voor je bestemming

Check voor vertrek het reisadvies voor het land waar je naartoe wilt. Deze worden aangegeven met kleurcodes. Is het reisadvies groen, dan zijn er geen bijzondere risico’s. Bij geel kun je reizen, maar zijn er wel risico’s. Bij een oranje of rood reisadvies worden reizen afgeraden. 

De lokale coronaregels

Check ook even de coronaregels op je bestemming. Bijvoorbeeld op welke plekken je wel of niet een mondkapje moet dragen, de afstand die je moet bewaren van anderen en welke winkels geopend zijn. Wil je bijvoorbeeld naar Spanje of Frankrijk, dan zijn daar weer andere regels rondom corona dan in andere landen. 

Reisadvies en je verzekering

Het reisadvies geeft niet alleen de risico’s voor je bestemming aan, maar het is ook van invloed op wat je kunt verwachten van je reisverzekering als er iets gebeurt. Dat geldt ook voor de reisverzekering van OHRA. We zetten het even voor je op een rij:

Geel/groen reisadvies (bij vertrek)

Groen reisadvies

Geen verhoogd risico

Geel reisadvies

Verhoogd risico; let op de risico’s 

Wat dekt de OHRA Reisverzekering?

Je bent gewoon zoals normaal verzekerd als je op reis gaat. Wil je nog even nakijken waar je precies voor verzekerd bent? Bekijk dan je polisvoorwaarden en de verzekeringskaart van je reis-en of annuleringsverzekering.

Lees meer over code geel reisadvies en je verzekeringen.

Oranje/rood reisadvies (bij vertrek)


Neem direct contact op met je reisorganisatie, vliegmaatschappij, hotel of andere geboekte accommodatie om te kijken of de reis nog wel doorgaat of dat je de reis kunt omboeken bijvoorbeeld.

Oranje reisadvies

Alleen noodzakelijke reizen (een vakantie is geen noodzakelijke reis)

Rood reisadvies

Niet reizen

Wat dekt de OHRA Reisverzekering?

Kosten die te maken hebben met het coronavirus worden niet vergoed. Ook heb je geen recht op hulp van de OHRA Hulpdienst. Denk aan extra reis- of verblijfkosten en geneeskundige kosten doordat je ziek wordt of en in quarantaine moet. Ook repatriëringskosten worden niet vergoed.

Houd er rekening mee dat je in deze situatie ook niet door de Nederlandse regering terug naar huis gehaald wordt.

Wil je nog even nakijken waar je precies voor verzekerd bent? Bekijk dan je polisvoorwaarden en de verzekeringskaart van je reis-en of annuleringsverzekering.

Lees meer over code oranje of code rood en je verzekeringen.

Geel/groen reisadvies wordt oranje/rood (tijdens verblijf)

Was het voordat je vertrok niet bekend dat het reisadvies tijdens je vakantie zou veranderen naar oranje of rood? Dan blijf je verzekerd op je reisverzekering zoals staat bij ‘Geel/groen reisadvies (bij vertrek)’.

Was het voordat je vertrok wel bekend dat het reisadvies tijdens je vakantie zou veranderen naar oranje of rood? Dan ben je verzekerd op je reisverzekering zoals staat bij ‘Oranje/rood reisadvies (bij vertrek)’. Neem dan direct contact op met je reisorganisatie, vliegmaatschappij, hotel of andere geboekte accommodatie om te kijken of de reis nog wel doorgaat of dat je de reis kunt omboeken bijvoorbeeld.

Wil je nog even nakijken waar je precies voor verzekerd bent? Bekijk dan je polisvoorwaarden en de verzekeringskaart van je reis-en of annuleringsverzekering. 

Lees meer over je verzekeringen en het wijzigen van een reisadvies.

Nederland op code oranje. Wat nu?

Nederland heeft op dit moment kleurcode oranje op de kaart van Europa. Dit heeft gevolgen voor je reis- en annuleringsverzekering. Bekijk onze veelgestelde vragen voor antwoorden op de meeste vragen.

Naar veelgestelde vragen

Vakantie in eigen land? Dit dekt de OHRA Reisverzekering óók

Boek je voor minimaal 1 nacht een weekend of weekje weg in Nederland? Dan ben je via de OHRA Reisverzekering gedekt bij schade, verlies of diefstal van je spullen bijvoorbeeld. Maar er zijn nog meer situaties waarin je op de reisverzekering van OHRA kunt rekenen:

Schade aan je accommodatie

Heb je een vakantiewoning, hotel of andere accommodatie geboekt? Dan kan er natuurlijk altijd iets kapot gaan, hoe voorzichtig je ook bent. Dan is het goed te weten dat je met de reisverzekering van OHRA voor onopzettelijke schade aan je verblijf verzekerd bent tot maximaal € 1.250,- per gebeurtenis. Ga je met je tent kamperen? Schade aan je tent is óók gedekt.

Schade aan je fiets

Met de fiets op vakantie? Dan is het wel zo fijn als je weet dat je dure fietsbril of fietscomputer verzekerd is via de reisverzekering als er iets mee gebeurt. Ook schade aan je fiets zelf is verzekerd als je voor de Plus of Topdekking van de OHRA Reisverzekering kiest. 

Handig om bij je te hebben op vakantie

Je wilt maximaal genieten van je vakantie. Maar gebeurt er toch iets, met jou of met de situatie op je bestemming? Dan wil je daar natuurlijk direct van op de hoogte zijn of de juiste informatie bij de hand hebben:

Reisapp van Buitenlandse Zaken

Via de reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken word je op de hoogte gehouden van de actuele situatie op je bestemming. Verandert er iets? Dan krijg je daar op tijd een melding van en kun je op tijd een oplossing zoeken. 

App van je reis- of zorgverzekeraar

Ook handig; de app van je reis- of zorgverzekeraar op je smartphone. Zo heb je met Mijn OHRA App altijd het nummer van onze alarmcentrale bij de hand. Maar natuurlijk ook je dekking en polis kun je snel even inkijken. En mocht het nodig zijn; je kunt direct schade melden of rekeningen declareren.

EHIC pas

De EHIC pas gebruik je voor spoedeisende zorg tijdens je vakantie in het buitenland. Hiermee toon je bij de zorgverlener aan dat je verzekerd bent voor medische zorg. In Europa hoef je dan vaak geen kosten voor te schieten. Heb je een zorgverzekering bij OHRA? Vraag de pas dan gratis aan via Mijn OHRA Zorgverzekering.

Veelgestelde vragen over vakantie en corona

 • Kan ik op vakantie?

  Of je op vakantie kunt hangt af van verschillende dingen. De maatregelen en reisadviezen verschillen per land. Via de Rijksoverheid blijf je op de hoogte van alle maatregelen en reisadviezen voor reizen naar het buitenland.

  Bekijk voor je op reis gaat wat er mogelijk is en wat je reisverzekering vergoedt bij code geel, code oranje of code rood

  Ga je op vakantie in Nederland? Bekijk dan op de website van het RIVM welke maatregelen er in Nederland gelden.

 • Ik ben gevaccineerd tegen corona. Heb ik dan wel dekking vanuit mijn annulerings- of reisverzekering?

  Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is altijd leidend. Het maakt dus niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Dat geldt ook voor vakanties of reizen binnen Nederland.