Met spoed terug naar Nederland (repatriëring)

Stel dat een familielid overlijdt tijdens je vakantie of dat je huis zware schade oploopt. Dan wil je zo snel mogelijk terug naar huis. Hoe regel je dat vanuit het buitenland?

Wat is repatriëring?

Ben je in het buitenland en moet je onverwacht terug naar huis? Als de reden dat je naar huis gaat verzekerd is, dan organiseert of vergoedt je reisverzekering repatriëring, dus jouw onverwachte terugkeer naar huis. Letterlijk betekent repatriëren ‘terugkeren naar het vaderland’.

Als je met spoed terug naar huis moet

  • Bel de OHRA Hulpdienst op 026 400 23 10
  • De OHRA Hulpdienst zoekt voor je uit of en hoe je verzekerd bent
  • Is deze hulp verzekerd? Dan bespreken we met je hoe we je het best kunnen helpen. Zo kan er bijvoorbeeld via het interne reisbureau snel een vlucht voor je worden geregeld
  • Was je vakantie nog niet afgelopen? En wil je weer terug naar je vakantiebestemming? Dan bekijken we of je nog terug kunt naar de vakantiebestemming
  • Wil je liever in Nederland blijven en de rest van je vakantie annuleren? Dan kun je de kosten van de vakantiedagen die nog over zijn terugkrijgen. Je hebt dan wel een annuleringsverzekering nodig

Repatriëring van een zieke of gewonde

Ben je op reis en word je ernstig ziek? Dan is het soms noodzakelijk dat je terugkeert onder medische begeleiding. Mag je vervoerd worden? Dan organiseert onze Hulpdienst je terugreis.

Reis je met je hond, kat of paard en moet je gerepatrieerd worden? Dan wordt dit tot maximaal € 500,- per huisdier met een maximum van € 1.000,- per reis vergoed.

Repatriëring van een overledene

Iemand kan tijdens een vakantie overlijden in een ziekenhuis of daarbuiten. Je moet er niet aan denken, maar overlijdt een reisgenoot, neem dan altijd contact op met de hulpdienst/alarmcentrale van de reisverzekeraar van het slachtoffer. Wordt de persoon in Nederland begraven? Dan regelt de hulpdienst de terugkeer.

Belangrijke tips:

  • Houd je vluchtnummers bij de hand. De OHRA Hulpdienst kan de terugvlucht dan snel voor je omboeken 
  • Boek nooit zelf direct een vlucht terug naar huis; Neem altijd eerst contact op met de OHRA Hulpdienst