Als je een auto importeert

Stel, je vindt je droomauto in het buitenland en je importeert deze naar Nederland. Vergeet dan niet een verzekering te regelen voor de keuringsdag en daarna.

Verzekerd op weg naar de keuring…

Voor je de weg op mag, moet je auto door de RDW gekeurd zijn. Maar om naar de garage te komen, rijd je al op de openbare weg en dan is een autoverzekering verplicht. In zo’n situatie kun je bij OHRA je auto met buitenlands kenteken verzekeren. En nog voordelig ook.

…en daarna

Als de RDW je auto heeft gekeurd en toegelaten, mag hij de weg op. Ook dan hebben we natuurlijk een autoverzekering voor je. Alleen een aansprakelijkheidsverzekering (WA) of een uitgebreide dekking – het is maar net wat je kiest.

Hoe regel ik het?

Als je een auto naar Nederland importeert, zijn er 2 situaties denkbaar:

  1. je woont al in Nederland en koopt een auto in het buitenland. Bij de RDW vraag je een ééndagskenteken aan om naar de keuring te rijden. Je kunt je bij ons verzekeren voor die keuringsdag en daarna. Geef later nog wel even je nieuwe kenteken aan ons door
  2. je woont nog in het buitenland en gaat verhuizen naar Nederland. De auto neem je mee. Wij kunnen je auto pas verzekeren als je definitief in Nederland woont. Daarna moet je buitenlandse kenteken binnen 6 maanden worden omgezet naar een Nederlandse. Vraag je verzekering schriftelijk aan door een aanvraag te sturen naar:

    OHRA
    Antwoordnummer 3344
    6800 ZA Arnhem

De beveiliging van je geïmporteerde auto

Met een OHRA WA Plus of All-Risk Autoverzekering is je auto verzekerd bij inbraak, diefstal en joyriding. Als je auto een cataloguswaarde vanaf € 50.000,- heeft, dan is schade aan je auto door diefstal, inbraak of joyriding alleen verzekerd als deze aan de beveiligingsvoorwaarden in de tabel hieronder voldoet.

Cataloguswaarde (nieuwprijs) Verplicht beveligingssysteem
Vanaf € 50.000,- SCM klasse 3 (= alarminstallatie met hellingshoekdetectie)
Vanaf € 80.000,- SCM klasse 4 (= alarminstallatie met hellingshoekdetectie + voertuigvolgsysteem)
Terreinauto, sports utility vehicle en sports activity vehicle van € 50.000,-  tot € 65.000,- SCM klasse 3 (=alarminstallatie met hellingshoekdetectie)
Terreinauto, sports utility vehicle en sports activity vehicle vanaf € 65.000,- SCM klasse 4 (= alarminstallatie met hellingshoekdetectie + voertuigvolgsysteem)

Tip: Check bij een merkdealer of Kiwa SCM inbouwstation of je beveiligingssysteem aan deze beveiligingseisen voldoet. Zo voorkom je vervelende verrassingen.

Nieuwsgierig naar de premie?

Ontdek hoe voordelig we zijn en bereken de premie voor je importauto.