Een tweede auto verzekeren? De 4 meestgestelde vragen

Heb je een tweede auto gekocht? Dan moet je die - net als je eerste auto -  verzekeren. Maar hoe werkt dat eigenlijk, een tweede auto verzekeren? En hoe kun je je tweede auto zo goedkoop mogelijk verzekeren? We geven je een antwoord op de meest gestelde vragen.  

Hoe kun je je tweede auto goedkoop verzekeren?  

Veel verzekeraars bieden een tweede gezinsautoregeling aan. Het is dan vaak een stuk goedkoper om de tweede auto bij dezelfde verzekeraar te verzekeren, waar je ook je eerste auto hebt verzekerd. Dat geldt trouwens ook voor een derde of vierde auto. En het extra voertuig mag bij de meeste verzekeraars ook een motor zijn. Lees hieronder hoe dat zit.  

Schadevrije jaren en tweede auto verzekeren. Hoe zit dat?

Schadevrije jaren bepalen de hoogte van je no-claimkorting; dit is de korting die je op de premie krijgt. Schadevrije jaren staan op naam geregistreerd en je kunt ze maar voor één auto gebruiken. Sluit je voor de autoverzekering voor de tweede auto bij dezelfde verzekeraar af waar je ook je  eerste auto hebt verzekerd? Dan krijg je voor deze auto niet dezelfde schadevrije jaren, maar vaak wel hetzelfde percentage no-claimkorting. Zo kun je je tweede auto vaak zo goedkoop mogelijk verzekeren. 

Mag een tweede autoverzekering worden gebruikt voor auto’s van kinderen?  

Een tweede gezinsautoregeling geldt meestal niet voor auto's van kinderen. Veel verzekeraars hebben als voorwaarde dat de regelmatige bestuurders van de eerste en tweede auto elkaars partner zijn en op hetzelfde adres wonen. Ook moet de hoofdbestuurder van de tweede auto in de meeste gevallen – bijvoorbeeld bij OHRA - ouder dan 24 jaar zijn.  

Kun je je tweede auto bij een andere verzekeraar verzekeren? 

Ja, dat kan! Je mag zelf weten waar je een verzekering voor je tweede auto afsluit. Houd er wel rekening mee dat je dan niet kunt profiteren van de tweede gezinsautoregeling. Eén van de voorwaarden van gezinsautoregeling is namelijk meestal dat je beide auto's bij dezelfde verzekeraar verzekert.   

Je tweede auto verzekeren bij OHRA 

Ook bij OHRA kun je je tweede auto (of motor) goedkoop verzekeren met de gezinsautoregeling. Dat geldt ook als het je derde of vierde auto is. Of als het extra voertuig een motor is. De gezinsautoregeling kun je niet afsluiten voor je kind.  

En rijd je minder dan 5.000 kilometer per jaar met de tweede auto? Misschien is onze kilometerverzekering dan iets voor jou. Je betaalt dan niet per maand, maar per bundel van 1.000 kilometer. Zo betaal je alleen voor de kilometers die je écht rijdt. Met een kilometerverzekering is je auto net zo goed verzekerd als met een normale autoverzekering en je profiteert daarnaast ook van de tweede gezinsautoregeling.