Autoverzekering voor beginnend bestuurder

Ben je een beginnend bestuurder, heb je een auto gekocht en wil je graag je auto goed verzekeren? Het afsluiten van een autoverzekering is belangrijk, want zonder mag je niet de weg op. Iedereen die 18 jaar of ouder is en zijn rijbewijs haalt, wordt de eerste vijf jaar als beginnend bestuurder gezien. Autoverzekeringen voor beginnende bestuurders variëren behoorlijk qua kosten. 

Bij OHRA sluit je eenvoudig een autoverzekering af tegen een scherpe premie. Als je als beginnend bestuurder niet zoveel kilometers rijdt, is de Kilometerverzekering van OHRA vaak voordeliger dan een standaard autoverzekering. Vergelijk onze standaard autoverzekering met onze Kilometerverzekering.  

Wat kost een autoverzekering voor een beginnend bestuurder?  

Voor autoverzekeraars ben je als beginnend bestuurder nog niet aantrekkelijk. Je hebt weinig ervaring op de weg en vormt een groter risico. Als je net je rijbewijs hebt, dan heb je nog geen schadevrije jaren opgebouwd en ontvang je minder no-claimkorting op je autoverzekering. Hierdoor is je verzekeringspremie vaak hoger. Wil je niet te veel betalen voor je autoverzekering? Vergelijk dan verschillende autoverzekeringen voordat je er een afsluit.  

Waar moet je op letten bij jouw verzekeringspremie? 

Wil je als beginnend bestuurder een autoverzekering afsluiten? Als beginnend bestuurder betaal je bij de meeste verzekeraars een hogere verzekeringspremie. Het gebrek aan rijervaring is hiervan een belangrijke reden. Andere factoren die jouw autopremie bepalen zijn: 

 • Je postcode/woonplaats 
  Verzekeraars kijken naar je postcode om de hoogte van je premie te bepalen. Als je in een stad woont, is de kans op een aanrijding of diefstal groter. 
 • Soort auto 
  Als beginnend bestuurder onder de 24 jaar is het vermogen van je auto een belangrijke graadmeter. De verzekeraar kijkt ook naar de aankoopprijs van je auto. Wil je een goedkope autoverzekering als beginnend bestuurder? Zorg ervoor dat je een relatief lichte en goedkope auto koopt. 
 • Het aantal schadevrije jaren 
  Met schadevrije jaren bouw je een no-claimkorting op. De hoogte van je no-claimkorting wordt bepaald door jouw trede op de bonus-malusladder. Elk jaar dat je auto rijdt zonder schade te claimen, ga je een trede omhoog. Als beginnend bestuurder heb je nog geen schadevrije jaren opgebouwd en ontvang je met 0 schadevrije jaren een no-claimkorting van 60%. Je begint dan op trede 6. 
 • Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt 
  Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt, is eveneens van invloed bij het bepalen van je verzekeringspremie. Hoe meer kilometers je rijdt, hoe hoger je premie is. 

Ben je benieuwd wat jij betaalt voor een autoverzekering voor een beginnend bestuurder? Bereken direct online je premie en sluit vervolgens binnen enkele minuten een autoverzekering af.  

Vind een goede autoverzekering voor een beginnend bestuurder bij OHRA 

Iedere autobezitter van 18 jaar en ouder is wettelijk verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. Een WA-autoverzekering is onze goedkoopste verzekering voor beginnende bestuurders. Met deze basisverzekering ben je verzekerd voor schade aan spullen van anderen. Maar let op: deze verzekering dekt geen schade aan je eigen auto. 

Wil je extra zekerheid? Kies dan voor een WA Plus of All-Risk-verzekering. Bepaal welke dekking bij jou en je auto past en bepaal welk risico je financieel kunt dragen. Ontdek de 3 autoverzekeringen van OHRA en sluit gemakkelijk online een goedkope autoverzekering voor jou als beginnend bestuurder af.  

Bij OHRA sluit je eenvoudig een voordelige autoverzekering af tegen een lage premie. Daarnaast profiteer je bij ons van de volgende voordelen: 

●    standaard eigen risico; 
●    tot 82% no-claimkorting, ook voor je tweede auto;
●    dagelijks je autoverzekering wijzigen of opzeggen;
●    OHRA Hulpdienst 24/7 paraat;
●    eenvoudig schade melden via de OHRA App.

Kies een aanvullende dekking bij je autoverzekering 

Ben je erg afhankelijk van je auto? En heb je nog spaargeld voor eventuele reparaties of vervanging van je auto? In sommige situaties is het verstandig om een uitgebreidere dekking te kiezen. Met een aanvullende dekking ben je extra beschermd tegen verschillende risico’s. Met de aanvullende dekking Pechhulp krijg je hulp bij een lekke band of lege accu. Een aanvullende verzekering Schade Inzittenden verzekert de schade die jij of je medepassagiers oplopen bij een ongeval. 

Sluit een autoverzekering voor een beginnend bestuurder af bij OHRA  

Heb je nog niet langer dan 5 jaar je rijbewijs en wil je je autoverzekering goed afsluiten? Door verschillende verzekeringen te vergelijken kun je besparen op je vaste lasten, ondanks de hogere premie die je als beginnend bestuurder krijgt. Bij OHRA is je autoverzekering dagelijks opzegbaar, ook in het eerste jaar. Bij ons heb je geen opzegtermijn en je zit niet vast aan een langdurig contract. 

Wil je meer weten over autoverzekeringen voor jongeren of heb je vragen over een ​autoverzekering op naam van je ouders? Neem contact met ons op! Onze klantenservice helpt je graag verder.