Je kindje wordt geboren!

Er gebeurt nu van alles met je lichaam en in je hoofd. Goed dus om vóór dat moment te bedenken hoe je wilt bevallen. Als je een medische indicatie hebt, beval je sowieso in het ziekenhuis. Zo niet, dan zijn er verschillende mogelijkheden, die meestal gewoon vergoed worden. We zetten ze graag voor je op een rij:

 • Je bevalt thuis

  Kies je ervoor om thuis te bevallen? Dat kan als je geen medische indicatie hebt. Je bevalt dan thuis, in je vertrouwde omgeving en onder begeleiding van je verloskundige.

  Je krijgt veel vergoed van de kosten als je kiest voor een thuisbevalling.

 • Je bevalt in het ziekenhuis, geboortecentrum of kraamhotel

  In dit geval kies je voor een zogenaamde ‘poliklinische bevalling’. Dit kan als je geen medische indicatie voor je bevalling hebt. Met een medische indicatie beval je altijd in het ziekenhuis, onder begeleiding van een gynaecoloog. Wil je poliklinisch bevallen? Dan kies je eerst het ziekenhuis waar je wilt bevallen. Beval je liever in een geboortecentrum of een kraamhotel? Dat kan ook. Vergeet niet op tijd een reservering te maken.

  Goed om te weten

  Je krijgt veel vergoed van de kosten van een poliklinische bevalling.

 • Je bevalt in het ziekenhuis met hulp van een gynaecoloog

  In dit geval kies je voor een zogenaamde ‘klinische bevalling’. Vaak heb je hiervoor een medische indicatie. Je bevalt onder begeleiding van een gynaecoloog. Soms is een klinische bevalling mogelijk zonder medische indicatie.

  Je krijgt gelukkig veel vergoed van de kosten van een klinische bevalling.

 • Minder pijn met een bevalingsTENS

  Wil je graag de pijn tijdens je bevalling verminderen? Dat kan met een bevallingsTENS. Deze wordt helaas niet vergoed door de basisverzekering. Een aantal van onze aanvullende verzekeringen biedt hiervoor wel een vergoeding.

Handig: tussentijds je verzekering aanpassen

Zeker weten dat je goed verzekerd bent tijdens je zwangerschap en bevalling? In bepaalde gevallen kun je tussentijds eenvoudig je verzekering aanpassen!

Snel al je vergoedingen scannen!

Je krijgt veel vergoed als je een kindje krijgt. Vanuit je basisverzekering of je aanvullende verzekering. Zoveel dat we hier niet alles een plekje kunnen geven. Geen probleem! In onze Vergoedingenwijzer zie je precies wat je vergoed krijgt en welke voorwaarden er gelden. En of je zelf ook wat moet betalen.

Fijn om te weten

Je betaalt geen eigen risico voor verloskundige zorg en kraamzorg. Soms wel een eigen bijdrage, maar als je een aanvullende verzekering hebt kan het zijn dat je de eigen bijdrage vergoed krijgt.