Je bent zwanger!

Gefeliciteerd! Je hoeft je zwangerschap niet aan ons door te geven. Wel verandert er nu heel wat in je leven. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je vragen hebt over de zorg voor jou en je baby. Want welke zorg wordt precies vergoed? We geven graag antwoord, zodat jij volop kunt genieten van je zwangerschap.

Eén belangrijke tip willen we je vast meegeven: vraag na de 4e maand van de zwangerschap jouw kraampakket aan. Je kraampakket ontvang je binnen 7 werkdagen. Dan weet je zeker dat je dit op tijd in huis hebt en kun jij onbezorgd van je zwangerschap genieten!

 • Zorg tijdens je zwangerschap

  Tijdens je zwangerschap word je meestal begeleid door een verloskundige. Maar soms ook door je huisarts of een gynaecoloog. Zo wordt de gezondheid van jou en je kindje goed in de gaten gehouden. Ook heb je de keuze uit een aantal onderzoeken tijdens je zwangerschap. We leggen je graag uit welke zorg je allemaal vergoed krijgt tijdens je zwangerschap. En waar je allemaal rekening mee moet houden nu je een kindje krijgt. Lees snel verder.

 • Zorg tijdens je bevalling

  Het is verstandig om goed na te denken over hoe je wilt bevallen. Heb je een medische indicatie? Dan beval je sowieso in het ziekenhuis. Zo niet, dan zijn er verschillende andere mogelijkheden. We vertellen je graag welke.

 • Zorg als je kindje er is

  Je bent bevallen en hebt een prachtig kindje. Alles is nog een beetje onwennig en je bent nog aan het herstellen van je bevalling. Dan is het fijn om die eerste dagen hulp te krijgen bij het runnen van je nieuwe gezin. Daar vertellen we je graag meer over.

 • Zoveel om aan te denken… OHRA geeft tips

  Je verwacht een kindje en dit is ongetwijfeld een bijzondere en spannende tijd voor je. Je bent al bezig met leuke dingen, zoals de kinderkamer en de naam. Maar heb je ook gedacht aan het regelen van de financiële en administratieve zaken? Om het je gemakkelijker te maken zetten wij voor je op een rij waar je aan moet denken.

Goed om te weten: jij kiest.

Wij begrijpen heel goed dat het belangrijk voor je is om in deze zwangerschapsperiode een zorgverlener te hebben waar je je prettig bij voelt. Gelukkig kies je bij OHRA zelf je zorgverlener. Bijvoorbeeld je verloskundige, ziekenhuis en kraamverzorgende. Wij betalen de rekening in de meeste gevallen volledig. Met de OHRA Zorgvinder vind je eenvoudig een zorgverlener bij jou in de buurt.

Handig: tussentijds je verzekering aanpassen

Heb je een aanvullende verzekering? Dan begrijpen wij best dat je die tussentijds wilt aanpassen nu je een kindje verwacht. Gelukkig kan dat bij ons heel eenvoudig met de unieke OHRA Meegroeiservice.

Over de verzekering van je kindje hoef je je voorlopig geen zorgen te maken. Die is bij OHRA tot zijn of haar 18e verjaardag gratis meeverzekerd op de meest uitgebreide aanvullende verzekering van jou of je partner!

Snel al je vergoedingen scannen!

Je krijgt veel vergoed als je een kindje krijgt. Vanuit je basisverzekering of je aanvullende verzekering. Zoveel dat we hier niet alles een plekje kunnen geven. Geen probleem! In onze Vergoedingenwijzer zie je precies wat je vergoed krijgt en welke voorwaarden er gelden. En of je zelf ook wat moet betalen.

Fijn om te weten

Je betaalt geen eigen risico voor verloskundige zorg en kraamzorg. Soms wel een eigen bijdrage, maar als je een aanvullende verzekering hebt kan het zijn dat je de eigen bijdrage vergoed krijgt.