Je kindje is geboren!

Van harte. Tijd voor beschuit met muisjes. En omdat je het als kersverse ouder waarschijnlijk nog leuker vindt om luiers te verschonen dan je zorgverzekering te regelen, helpen we je daar graag een handje bij.

Kraamzorg: hulp tijdens die eerste drukke dagen

In die eerste drukke periode is het fijn als je kraamzorg hebt. Regel dit daarom op tijd: uiterlijk in de 4e maand van je zwangerschap. Je regelt het heel eenvoudig via je kraamcentrum.

Hulp bij borstvoeding

Een lactatiekundige kan je advies en tips geven over borstvoeding. Helaas biedt de basisverzekering hiervoor geen vergoeding. Een aantal van onze aanvullende verzekeringen gelukkig wel.

Je kindje gratis meeverzekerd!

Meld je kindje na de geboorte aan bij je zorgverzekeraar. Je kunt dit nu meteen doen via Mijn OHRA Zorgverzekering. Het kan ook later, maar doe het binnen 4 maanden. Bij OHRA is je kind tot de 18e verjaardag gratis meeverzekerd op de meest uitgebreide aanvullende verzekering van jou of je partner. Is je partner verzekerd bij een andere zorgverzekeraar? Dan kies je zelf bij welke verzekeraar je je kindje aanmeldt.

Regeldingen…

Als je een kindje krijgt betekent dat ook wat voor je administratie. Minder leuk natuurlijk. Wij maken het je graag wat makkelijker en hebben daarom de belangrijkste zaken voor je op een rij gezet. Zo heb je meer tijd voor je kindje. Want dat is veel leuker toch?

Handig: tussentijds je verzekering aanpassen

Zeker weten dat je goed verzekerd bent tijdens je zwangerschap en bevalling? In bepaalde gevallen kun je tussentijds eenvoudig je verzekering aanpassen!

Snel al je vergoedingen scannen!

Je krijgt veel vergoed als je een kindje krijgt. Vanuit je basisverzekering of je aanvullende verzekering. Zoveel dat we hier niet alles een plekje kunnen geven. Geen probleem! In onze Vergoedingenwijzer zie je precies wat je vergoed krijgt en welke voorwaarden er gelden. En of je zelf ook wat moet betalen.

Fijn om te weten

Je betaalt geen eigen risico voor verloskundige zorg en kraamzorg. Soms wel een eigen bijdrage, maar als je een aanvullende verzekering hebt kan het zijn dat je de eigen bijdrage vergoed krijgt.