Wijzigingen zorgverzekering 2024

Elk jaar voert de overheid wijzigingen door in de zorgverzekering en de eigen bijdrage. En ook wij doen aanpassingen. Wat er in 2024 nieuw is en wat er verandert, zetten we voor je op een rij. Wel zo overzichtelijk toch?!

  • Je kiest zelf je fysio, ziekenhuis of specialistische kliniek
  • Fysio Meeneemservice
  • Met een aanvullende verzekering 100% vergoeding spoedeisende zorg in het buitenland

Wijzigingen 2024

Lees welke wijzigingen er zijn in de basisverzekering, de aanvullende verzekeringen, de eigen bijdragen en de maximale vergoedingen.

Basisverzekering

  • Vergoeding valpreventie voor verzekerden met een hoog risico op vallen en met bijkomende lichamelijke of psychische problemen
  • Vergoeding van Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) voor kinderen met overgewicht of obesitas

Aanvullende verzekeringen

  • De vergoeding voor orthodontie wordt in 2024 teruggebracht naar 70%. Dit was 75%
  • In de aanvullende verzekering OHRA Extra Aanvullend (Fysio Meenemen) wordt een vergoedingen opgenomen voor bevalling en kraamzorg

Eigen bijdragen en maximale vergoedingen

  • De korting op de premie bij een vrijwillig eigen risico wordt verlaagd
  • Een aantal eigen bijdragen en maximale vergoedingen stijgt in 2024

Jouw leven, jouw zorg

Met een OHRA Zorgverzekering kies je zelf je fysio, specialistische kliniek of ziekenhuis en wij betalen de rekening. Maar onze keuzevrijheid gaat verder. Zo heb je alle keuze om jouw zorgpakket af te stemmen aan je persoonlijke situatie en behoeften. En bepaal jij zelf wanneer je je premie betaalt. En je eigen risico, die betaal je gemakkelijk in termijnen. Ja, dat is OHRA!

Onze voordelen

Je kiest zelf je zorgverlener

Bij ons kies je zelf naar welke dokter of therapeut je gaat. En in de meeste gevallen betalen wij de hele rekening. Alleen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en wijkverpleging betaal je een deel zelf áls je een zorgverlener kiest waarmee wij geen contract hebben. Gelukkig kun je dat vooraf eenvoudig checken en hebben we met de meeste zorgverleners gewoon een contract.

Fysio zonder houdbaarheidsdatum

Een sportblessure komt meestal niet precies aan het begin van je verzekeringsjaar. En hetzelfde geldt voor rugklachten of een muisarm. Bij ons hoef je daar niet over in te zitten. Als je bij je aanvullende verzekering voor maximaal € 1,50 de Fysio Meeneemservice afsluit, neem je je ongebruikte fysiobehandelingen gewoon mee naar volgend jaar. Dat mogen er maximaal 9 zijn. Alle tijd dus om je blessure te laten herstellen!

Onze verzekering kent geen grenzen

De basisverzekering vergoedt spoedeisende hulp in het buitenland tot aan het Nederlandse tarief. Maar in sommige landen is die zorg veel duurder. Gelukkig kent onze aanvullende verzekering geen grenzen. Dus stel dat je in het buitenland onverwacht spoedeisende zorg nodig hebt, bijvoorbeeld na een aanrijding, dan krijg je dat volledig vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Een geluk bij een ongeluk.

Heb je toch nog vragen?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder. Of kijk op onze overzichtspagina met onderwerpen over de zorgverzekering, om eenvoudig te vinden wat je zoekt. 

Bekijk ons overzicht