Zorg. Wijzigingen. Samengevat.

Elk jaar voert de overheid wijzigingen door in de zorgverzekering en in de eigen bijdrage. En ook wij doen aanpassingen. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, zetten we voor je op een rij wat er in 2021 voor jou is veranderd:

Je polis bekijken en wijzigen

In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je precies welke polis je nu hebt. Geen papieren rompslomp, maar een helder online overzicht. Makkelijk toch?! 

Wil je je polis wijzigen? Geen probleem. Ook dat doe je eenvoudig in Mijn OHRA Zorgverzekering. Doe het wel vóór 31 december. Soms ontvang je een nieuwe polis. Pas je je verzekering vóór 15 december aan? Dan krijg je die nog vóór de jaarwisseling.

 

Polis bekijken Polis wijzigen

Goed nieuws: je eigen risico blijft gelijk

Gelukkig verandert niet alles. Het verplicht eigen risico blijft bijvoorbeeld hetzelfde als vorig jaar:
€ 385,-. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt vóór je een vergoeding vanuit je basisverzekering krijgt. Dat is zo bij alle zorgverzekeraars.

En dit verandert ook niet:

 • Altijd vrije zorgkeuze
  Ook in 2021 bepaal jijzelf naar welke zorgverlener je gaat. Of je nu een basis- of een aanvullende verzekering hebt: als het verzekerd is, betalen wij de rekening! Dat is echte vrije zorgkeuze

 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
  Met onze aanvullende verzekering krijg je spoedeisende zorg in het buitenland volledig vergoed
 • Iedereen is welkom
  Een 'medische selectie' voor een aanvullende of tandartsverzekering? Dat vinden wij gedoe. Bij ons is gewoon iedereen welkom
 • Jong of oud? Je betaalt dezelfde premie
  Jarig? Dan krijg je van ons natuurlijk geen Paarse Krokodil. Veel verzekeraars verhogen de premie als je ouder wordt. Bij ons blijft je premie na je verjaardag gewoon hetzelfde
 • 1 keer per jaar je aanvullende verzekering wijzigen
  Als je leven verandert, heb je vaak al genoeg gedoe. Daarom kun je met onze Meegroeiservice je aanvullende verzekering 1 keer per jaar wijzigen. Geen probleem!

Handig: de Fysio Meeneemservice!

Neem je fysiobehandelingen mee naar het volgende jaar! Geldt natuurlijk ook voor Oefentherapie en Cesar/Mensendieck.

Lees alles over de mogelijkheden en de spelregels