Wijzigingen zorgverzekering 2023

Elk jaar voert de overheid wijzigingen door in de zorgverzekering en de eigen bijdrage. En ook wij doen aanpassingen. Wat er in 2023 nieuw is en wat er verandert, zetten we voor je op een rij. Wel zo overzichtelijk toch?!

  • Onze unieke Fysio Meeneemservice
  • Met een aanvullende verzekering 100% vergoeding spoedeisende zorg in het buitenland
  • Je kiest zelf je fysio, ziekenhuis of specialistische kliniek

Wijzigingen 2023

Lees welke wijzigingen er zijn in de basisverzekering, de aanvullende verzekeringen, de eigen bijdragen en de maximale vergoedingen. 

Basisverzekering

  • Collectieve korting op de basisverzekering wordt afgeschaft
  • Vergoeding vitamine D vervalt bij het voorkomen of behandelen van een tekort

Aanvullende verzekeringen

  • We breiden OHRA Gezond uit

Eigen bijdragen en maximale vergoedingen

  • In sommige gevallen stijgt de eigen bijdrage
  • De maximale vergoeding voor vervoer, logeerkosten en bevalling in instelling op indicatie stijgt
  • De maximale vergoeding voor een pruik daalt

Lekker veel vrijheid voor je geld

Met een zorgverzekering van OHRA, kies je niet alleen een zorgverlener naar keuze. Ga je bijvoorbeeld voor de Meegroeiservice, dan pas je 1x per jaar je aanvullende verzekering aan. Handig, als je een kindje krijgt of je kinderen het huis uit gaan. Hadden we al gezegd dat je zelf bepaalt wanneer je je premie betaalt? En je eigen risico, die betaal je gemakkelijk in termijnen. Ja, dat is OHRA!

Veel vrijheid bij je OHRA Zorgverzekering

Fysio zonder houdbaarheidsdatum

Een sportblessure komt meestal niet precies aan het begin van je verzekeringsjaar. En hetzelfde geldt voor rugklachten of een muisarm. Bij ons hoef je daar niet over in te zitten. Als je bij je aanvullende verzekering voor maximaal € 1,50 de Fysio Meeneemservice afsluit, neem je je ongebruikte fysiobehandelingen gewoon mee naar volgend jaar. Dat mogen er maximaal 9 zijn. Alle tijd dus om je blessure te laten herstellen!

Onze verzekering kent geen grenzen

De basisverzekering vergoedt spoedeisende hulp in het buitenland tot aan het Nederlandse tarief. Maar in sommige landen is die zorg veel duurder. Gelukkig kent onze aanvullende verzekering geen grenzen. Dus stel dat je in het buitenland onverwacht spoedeisende zorg nodig hebt, bijvoorbeeld na een aanrijding, dan krijg je dat volledig vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Een geluk bij een ongeluk.

Je kiest zelf je zorgverlener

Bij ons kies je zelf naar welke dokter of therapeut je gaat. En in de meeste gevallen betalen wij de hele rekening. Alleen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en wijkverpleging betaal je een deel zelf áls je een zorgverlener kiest waarmee wij geen contract hebben. Gelukkig kun je dat vooraf eenvoudig checken en hebben we met de meeste zorgverleners gewoon een contract.

Heb je toch nog vragen?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder. Of kijk op onze overzichtspagina met onderwerpen over de zorgverzekering, om eenvoudig te vinden wat je zoekt. 

Bekijk ons overzicht