Wonen. Zonder. Gedoe.

  • Goed verzekerd bij brand, inbraak, storm of woonschade.
  • Je bent nooit onderverzekerd.
  • Ruim 800.000 klanten zijn verzekerd bij ons.

Woonverzekering

Je huis is de plek waar je thuis komt. Waar je leeft, eet en geniet. Misschien is je huis wel de belangrijkste plek die je hebt. Als er dan iets gebeurt, wil je het zo snel mogelijk weer helemaal in orde hebben. Met onze woonverzekeringen helpen we je bij brand, diefstal of schade

Woonverzekering afsluiten

Je hebt met onze woonverzekeringen de keuze uit een opstalverzekering, inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Wil je jouw verzekering uitbreiden met extra dekkingen? Maak zelf de keuze die het beste bij jouw situatie past

Opstalverzekering

Een opstalverzekering verzekert de schade aan je woning. 

Heb je een koophuis, dan sluit je deze verzekering zelf af. Huur je een woning, dan moet je verhuurder deze verzekering afsluiten.

Bereken je premieofMeer informatie

Inboedelverzekering

Schade aan je spullen of diefstal? Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in je huis goed. 

Wil je extra zekerheid? Kijk dan wat de dekkingen Buiten het huisGlas en de Kostbaarhedenverzekering bieden. 

Bereken je premieofMeer informatie

Aansprakelijkheidsverzekering

Veroorzaak je schade aan anderen of aan hun spullen? Dan vergoedt onze aansprakelijkheidsverzekering de kosten. Ook voor je gezinsleden en zelfs je huisdier. Fijne gedachte. 

Wist je dat MoneyView de OHRA Aansprakelijkheidsverzekering al voor het 4e jaar op rij een 5-sterren rating [PDF] geeft voor de polisvoorwaarden?

Bereken je premieofMeer informatie

Wat zijn woonverzekeringen?

Wij bieden meerdere woonverzekeringen aan. De opstalverzekering dekt schade aan je woning. Met de inboedelverzekering zijn de spullen in je woning goed verzekerd. Kies je ook voor een aansprakelijkheidsverzekering? Dan is schade door jou veroorzaakt aan anderen verzekerd.

  • Je bent nooit onderverzekerd
  • Bij schade keuze uit directe betaling of hulp bij herstel
  • Weet je zeker dat de schadeafhandeling zó goed is, dat die van klanten een 8,2 krijgt

Veelgestelde vragen woonverzekeringen

Ben je eigenaar van een woning, dan is een opstalverzekering verstandig. Hiermee verzeker je de woning tegen schade door onder andere brand, storm of inbraak. Vaak stelt de hypotheekverstrekker je verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Met de inboedelverzekering verzeker je jouw spullen in je huis. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel handig, want bij schade lopen de kosten al snel op. Beide verzekeringen afsluiten is wel zo handig, want dan heb je je woonverzekeringen onder 1 dak. Ook de Consumentenbond bevestigt dat je beide verzekeringen het beste bij dezelfde verzekeraar kunt nemen. Zo voorkom je discussie tijdens schade. Dat is wonen zonder gedoe. De aansprakelijkheidsverzekering valt ook onder de woonverzekeringen. Je bent dan verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt.

  • Voor de opstalverzekering kies je zelf de hoogte van het eigen risico. De keuzemogelijkheden zijn € 0,-, € 250,- of € 500,-.  Kies je een eigen risico, dan betaal je het bedrag van het eigen risico zelf bij schade. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie van je opstalverzekering.
  • Bij de inboedelverzekering heb je standaard een eigen risico van € 150,-. Maak je gebruik van onze Direct Schade Herstel service?  Dan betaal je de helft van het eigen risico: € 75,-. Let op bij stormschade aan huurdersbelang (bijvoorbeeld schuttingen of schuren) heb je een eigen risico van € 225,- per gebeurtenis. 
  • Voor de aansprakelijkheidsverzekering geldt dat je geen eigen risico hebt

Voor onze opstal- en inboedelverzekering geldt garantie tegen onderverzekering. Dat betekent  dat wij altijd het hele schadebedrag betalen. Zo kun je woning en spullen gelukkig weer repareren of vervangen. Soms staan er maximale vergoedingen in de polisvoorwaarden, dan vergoeden wij tot aan dat maximum. Dit is bijvoorbeeld zo bij sieraden. Standaard zijn sieraden tot €6.000,- verzekerd. Wat je voor je beschadigde of gestolen spullen uitgekeerd krijgt, hangt af van de dagwaarde van die spullen. En de dagwaarde is weer afhankelijk van het afschrijvingspercentage. Bekijk in de afschrijvingslijst [PDF] de richtlijnen die wij gebruiken om de waarde van je spullen te bepalen.

Staat je vraag er niet bij?

Kijk dan bij onze overige veel gestelde vragen. Of stel je vraag aan de virtuele assistent, die helpt je graag verder.

Overige veel gestelde vragenStel hier je vraag

Handige tips voor je huis