Kat. Dierenarts. Kosten.

Wat kost de dierenarts voor je kat? 

Niks gezelliger dan kroelen met je kat. Bij het ontbijt springt je kitten op schoot om even lekker te kroelen. Je bent blij dat ze na een nacht buitenspelen weer veilig binnen is en moet er niet aan denken dat ze op straat gewond raakt. Dan wil je dat een dierenarts er alles aan doet om je kat beter te maken. Maar wat gaat dat kosten?

Een bezoekje aan de dierenarts komt altijd onverwacht

Ook jouw gezonde kat kan ziek worden. Of aangereden worden. Zo heb je onverwacht kosten bij de dierenarts voor je kat. Dat overkwam ook Suzan en Jeroen. Gelukkig konden zij meteen ja zeggen tegen de dierenarts, omdat hun huisdierenverzekering een groot deel van de medische kosten vergoedde voor hun kat.

Suzan: “Coco had ineens een rare knik in zijn staart.”

“Toen Coco zondagavond op schoot sprong, zag ik meteen de knik in zijn mooie staart. Alsof hij ergens tussen had gezeten. En hij bleef maar miauwen. Zo zielig! Natuurlijk ben ik meteen naar de dierenarts gereden. Die zag al snel dat een deel van de staart geamputeerd moest worden. Dat betekende een operatie onder volledige narcose. Gelukkig is Coco nu weer thuis. Iets minder mooi misschien, maar nog steeds de liefste poes van de hele wereld!”

Jeroen: “Daar stond de buurvrouw, met onze gewonde Bliksem in haar armen.“

“Bliksem is een echte buitenkat. Dat gaat eigenlijk altijd goed. Tot die dag dat de buurvrouw aanbelde met een gehavende Bliksem in haar armen. Ze vermoedde dat hij was aangereden. De dierenarts zag op de röntgenfoto’s dat Bliksems dijbeen gebroken was. Tijdens de operatie kreeg hij een pin in zijn pootje. Hij heeft toen een tijdje gehinkt, maar gelukkig heeft hij nu nergens last meer van en haalt hij gewoon weer kattenstreken uit.”

De rekening is niet voor de poes

Het kan dus gebeuren dat je plotseling met je kat naar de dierenarts moet. Zo’n onverwacht bezoek aan de dierenarts kan een hoop geld kosten. Gelukkig hoef je je daar met een OHRA Huisdierenverzekering geen zorgen over te maken. De meeste medische kosten bij de dierenarts worden vergoed voor je kat. Je hebt keuze uit 3 pakketten en kunt de verzekering aanvullen met extra dekkingen. Zo kun je je kat de zorg geven die hij nodig heeft.

Met je kat naar de dierenarts. Wat kost dat?

Als je plotseling met je kat naar de dierenarts moet, dan zit je met kosten waar je aan het begin van de maand niet op had gerekend. Dat de dierenartskosten een hap uit je salaris nemen, blijkt uit onderstaand overzicht. Hierin staan de geschatte kosten bij de dierenarts voor je kat. De behandeling van een aandoening kan bestaan uit meerdere rekeningen.

Indicatie kosten dierenarts kat

Aandoening of ingreep kat

Geschatte kosten (bedragen inclusief btw)


o.a. consult, medicatie, operatie, nazorg
€ 150,- tot € 500,-
Blaasgruis
o.a. consult, röntgenfoto's, eventueel bloedonderzoek, operatie, nazorg 
€ 200,- tot € 500,-
Botbreuk
o.a. consult, röntgenfoto's, pijnstilling, infuus, operatie
€ 400,- tot € 1.000,-
Vaccinatie
o.a. consult, inenting
€ 80,- tot € 120,-
Chippen
o.a. consult en chippen
€ 80,- tot € 120,-
Heupoperatie
o.a. consult, röntgenfoto's, pijnstilling, infuus, operatie
€ 450,- tot € 1.500,-

De prijzen die wij tonen komen uit openbare bronnen. Dit zijn dus bedragen die in het algemeen gelden. De kosten zijn o.a. afhankelijk van de soort ingreep en het gewicht van je huisdier. Het kan zijn dat dierenklinieken een lagere of hogere prijs rekenen. Vraag altijd aan je dierenarts hoeveel het bij hem kost.

Wil je weten wat je vergoed krijgt vanuit onze huisdierenverzekering? Bekijk dan ons vergoedingenoverzicht.