Wij betalen de rekening van de dierenarts

Bij een bezoekje aan de dierenarts kunnen de kosten hoog oplopen. Gelukkig betalen wij de rekening, als je kat bij ons is verzekerd. De kosten declareer je zelf online via Mijn OHRA. Dan staat het geld snel weer op je rekening.

Tips om je declaratie makkelijk te maken

  • Laat je dierenarts de naam van je huisdier en het chipnummer op de rekening zetten
  • Heb je meerdere dieren laten behandelen, laat dan op de rekening zetten welke behandeling of medicijn voor welk dier was
  • Vraag je dierenarts de diagnose(s) duidelijk op de rekening te zetten
  • Vraag je dierenarts alle kosten inclusief btw op de rekening te vermelden

Soms heb je onze toestemming nodig

Wil je een second opinion door een andere dierenarts? Vraag dan eerst even onze toestemming. Dat kan door ons te bellen. Gaat het om een spoedgeval? Dan hoef je dat natuurlijk niet te doen. Zoek eerst hulp voor je huisdier en bel ons daarna even op.

Na 30 dagen voor zorg verzekerd

Heb je de OHRA Huisdierenverzekering net afgesloten? Weet dan dat we de eerste 30 dagen de kosten van de dierenarts nog niet vergoeden. We vergoeden de kosten wel tijdens de eerste 30 dagen als: 

  • Je huisdier een ongeluk krijgt
  • Je huisdier eerst ergens anders was verzekerd of
  • Als je langsgaat voor de identificatiechip

Heb je een van onze extra dekkingen? Daar geldt de wachttermijn van 30 dagen alleen niet bij de extra dekking voor een sterilisatie of castratie en voor vaccinaties.

Nieuw op Mijn OHRA?

Als je Mijn OHRA nog niet eerder hebt gebruikt, helpen we je graag op weg. Bekijk hier alle informatie over Mijn OHRA en activeer dan je account. Is je account actief? Met de inloggegevens waarmee je inlogt in Mijn OHRA kun je ook gebruikmaken van de OHRA App.