Labradoodle kopen

Wat kost een Labradoodle?

Een Labradoodle met stamboom van een erkende fokker, kost ongeveer € 1.700,- tot € 2.000,-. Denk naast de aanschafkosten van de hond ook aan kosten voor voeding, de dierenarts, hondenbelasting en een puppycursus. En houd rekening met het grote risico op erfelijke aandoeningen bij de Labradoodle. Verzekeren kan dan heel verstandig zijn!

Wat zijn de kenmerken van een Labradoodle?

Een Labradoodle is een kruising tussen een Labrador en een Poedel. Deze kruising levert een grote diversiteit aan Labradoodles op. De één heeft de krullen van een poedel, de ander meer een zachte fleecevacht. En ze zijn er in maar liefst in 27 kleurvariaties en 3 verschillende maten.

De Labradoodle heeft een vrolijk en zachtaardig karakter en doet alles om het z’n baasje naar de zin te maken. Bovendien heeft de Labradoodle humor, is hij sportief, intelligent en bruist hij van energie. Allemaal kenmerken die dit ras zeer geschikt maken als therapiehond, bijvoorbeeld als blindengeleidehond.

Hoe houd je een Labradoodle gezond en blij?

Een Labradoodle heeft een prachtige vacht. Een paar keer per jaar een goede knipbeurt regelen is zeker geen overbodige luxe. En zelf borstel jij je kameraadje minimaal 1x per week. Controleer ook regelmatig de oren, nagels en tanden van je Labradoodle.

Labradoodles zijn gek op mensen. Ze zijn het liefst zoveel mogelijk bij je in de buurt, aandacht is dus erg belangrijk. Met een hondentraining leert je je Labradoodle goede manieren en dan is hij goed gezelschap. In goede gezondheid wordt deze hond ongeveer 13 tot 15 jaar oud.

Wanneer moet een Labradoodle naar de dierenarts?

Een Labradoodle-pup moet in zijn 1ste jaar gemiddeld 6 keer naar de dierenarts. Voor inentingen, groeicontroles en bijvoorbeeld een ontwormingskuur. Koop je hem bij een betrouwbare fokker, dan is de hond meestal al ingeënt, ontwormd en uitgebreid gekeurd.

Wil je weten hoe wij inentingen en behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Er zijn 9 erfelijke aandoeningen bij dit hondenras bekend. Vooral de grotere Labradoodles lopen risico op heup- en elleboogaandoeningen. Daarom is het belangrijk hem regelmatig beweging te geven en zijn gewicht op peil te houden.

Bekijk de top 5 meest voorkomende aandoeningen van de Labradoodle.

Wat kost een bezoek aan de dierenarts?

De dierenartskosten voor je Labradoodle hangen af van de behandeling die hij nodig heeft. Hieronder enkele veelvoorkomende behandelingen en hun gemiddelde prijskaartje: 

  • Inenting inclusief paspoort en chipregistratie: circa € 50,-
  • Sterilisatie: circa € 350,- en castratie: circa € 200,-
  • Een officiële PennHip-test: circa € 250,-
  • Een nieuwe heup: circa € 3.000,-

Wil je weten hoe we deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Wie betaalt de kosten voor de dierenarts?

De rekening voor dierenartskosten betaal je zelf. Omdat die kosten behoorlijk kunnen oplopen kun je daarvoor een huisdierenverzekering afsluiten. Afhankelijk van het verzekeringspakket dat je kiest, vergoedt OHRA (deels) de dierenartskosten. Zo voorkom je dat je honderden, soms zelfs duizenden euro’s aan dierenartskosten helemaal zelf moet betalen. Bekijk de pakketten en dekkingen van de OHRA Huisdierenverzekering.

Wat kost een puppytraining voor je Labradoodle?

Er zijn verschillende soorten puppycursussen en gehoorzaamheidstrainingen voor je Labradoodle. Hieronder vind je hondentrainingen en de kosten daarvoor: 

  • Een puppytraining is essentieel om een goede relatie met je hondje op te bouwen. Kosten: circa € 150,-
  • Gehoorzaamheidstraining leert hem om zijn gedrag, instinct en gehoorzaamheid te verbeteren (niet springen naar bezoek, niet achter fietsers aanrennen, etc). Kosten: circa € 150,-
  • Gedragstherapie biedt hulp aan de Labradoodle en zijn baasje als het gedrag ongewenst is (blaffen naar bezoek, bijtgedrag naar kinderen, etc.). Kosten: intake circa € 150,-, daarna circa € 75,- per uur

Vergoedingen

De kosten voor een puppycursus en gehoorzaamheidstraining betaal je zelf. Afhankelijk van je huisdierenverzekering vergoeden wij wel (deels) gedragstherapie of fysiotherapie. Wil je weten welke therapieën we vergoeden en welke extra dekkingen we hebben, bekijk dan de vergoedingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Disclaimer: OHRA heeft zo goed mogelijk relevante informatie over dit hondenras voor je verzameld. Is de verzamelde informatie niet juist of onvolledig, dan is OHRA niet aansprakelijk.