Duitse Herder kopen

Wat kost een Duitse Herder?

Een Duitse Herder met stamboom van een erkende fokker, kost ongeveer € 800,- tot € 1.200,-. Denk naast de aanschafkosten ook aan kosten voor voeding, de dierenarts, hondenbelasting en een puppycursus. Houd ook rekening met een groot risico op erfelijke aandoeningen bij de Duitse Herder. Verzekeren kan dan heel verstandig zijn!

Wat is het karakter van een Duitse Herder?

De Duitse Herder behoort tot de rasgroep ‘Herdershonden en veedrijvers’ en wordt ingezet als huishond, werkhond bij de politie, douane en leger en als blindengeleidehond. De Duitse Herder is intelligent, aanhankelijk en houdt van hard werken.

Hij heeft veel beweging nodig en stelt zich aanhankelijk op naar zijn baas. Hij is waaks en beschermend naar zijn gezin: ‘zijn’ kinderen probeert hij te verdedigen tegen vriendjes die te wild zijn. Dit hondenras wordt gemiddeld 12 tot 13 jaar oud. Het ideale baasje van de Duitse Herder stelt duidelijke regels, heeft veel aandacht voor socialisatie van zijn hond en zorgt voor genoeg actie.

Hoe houd je een Duitse Herder gezond en blij?

Het gezond houden van een Duitse Herder ligt voor het grootste deel aan het baasje. Zorg dat deze honden niet te dik worden en last krijgen van hun gewrichten. Ze verharen vrij veel, de vacht moet daarom regelmatig geborsteld worden. Duitse Herders hebben veel beweging nodig, zoals rennen en zwemmen.

Dit beestje heeft veel denkwerk nodig om gezond te blijven. Met een basistraining leer je de Duitse Herder goede manieren, gehoorzaamheid en goed gezelschap aan. De Duitse Herder blijft langer gezond door hem regelmatig te controleren en eventueel te behandelen aan erfelijke aandoeningen zoals Elleboogdysplasie en Heupdysplasie.

Wanneer moet een Duitse Herder naar de dierenarts?

De Duitse Herder moet na de geboorte een paar keer naar de dierenarts voor inentingen en groeicontroles. Dit gebeurt als de pup 9 en 12 weken oud is. Ook krijgt deze hond regelmatig een ontwormingskuur van de dierenarts. De inentingen voorkomen veel voorkomende ziektes zoals Parvo, Hepatitis, Hondenziekte, Parainfluenza en de Ziekte van Weil.

Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Dit hondenras heeft een zeer groot risico op erfelijke aandoeningen waarvoor je naar de dierenarts moet. Er zijn 67 erfelijke aandoeningen bekend bij Duitse Herders. De bekendste erfelijke aandoeningen zijn:

  • Elleboogdysplasie
  • Heupdysplasie

Bekijk de top 10 erfelijke aandoeningen van de Duitse herder.

Wat kost een bezoek aan de dierenarts?

De kosten van de dierenarts hangen af van de behandeling die je  Duitse Herder nodig heeft. Hieronder enkele veelvoorkomende behandelingen en hun gemiddelde prijskaartje:

  • Inenting inclusief paspoort en chipregistratie: circa € 50,-
  • Sterilisatie: circa € 350,- en castratie: circa € 175,-
  • Röntgenfoto’s voor controle op Heupdysplasie en Elleboogdysplasie inclusief sedatie: circa € 250,-
  • Een volledige heupoperatie (Heupdysplasie): circa €3.000,-

Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Wie betaalt de kosten voor de dierenarts?

De rekening voor dierenartskosten betaal je zelf. Omdat die kosten behoorlijk kunnen hoog oplopen kun je daarvoor een huisdierenverzekering afsluiten. Afhankelijk van het verzekeringspakket dat je kiest, vergoedt OHRA (deels) de dierenartskosten. Zo voorkom je dat je honderden en soms zelfs duizenden euro’s aan dierenartskosten helemaal zelf moet betalen. 

Bekijk de pakketten en dekkingen van de OHRA Huisdierenverzekering.

Wat kost een puppycursus voor je Duitse Herder?

Er zijn verschillende soorten puppycursussen, gehoorzaamheidstrainingen en gedragstrainingen mogelijk voor je Duitse Herder. Hieronder vind je hondentrainingen en de kosten daarvoor: 

  • Een puppycursus is onmisbaar om een goede en gezonde relatie met de je kameraadje op te bouwen. Kosten: circa € 150,-
  • Gehoorzaamheidstraining leert je Herder om zijn gedrag, instinct en gehoorzaamheid naar een hoger niveau te tillen (niet springen naar bezoek, niet achter fietsers aanrennen, etc.). Kosten: circa € 150,-
  • Gedragstherapie biedt hulp aan de hond en zijn baasje als het gedrag ongewenst is (blaft naar bezoek, bijtgedrag naar kinderen, etc.). Kosten: intake circa € 150,- daarna circa € 75,- per uur

Vergoedingen

De kosten voor een puppycursus en gehoorzaamheidstraining betaal je zelf. Afhankelijk van je huisdierenverzekering, vergoeden wij wel (deels) gedragstherapie of fysiotherapie. Wil je weten welke therapieën we vergoeden en welke extra dekkingen we hebben, bekijk dan de vergoedingen van de OHRA Huisdierenverzekering.

Disclaimer: OHRA heeft zo goed mogelijk relevante informatie over dit hondenras voor je verzameld. Is de verzamelde informatie niet juist of onvolledig, dan is OHRA niet aansprakelijk.