Spelletjes en denkspelletjes voor je hond. Zo houd je hem actief!

Ben je naast wandelen met je hond op zoek naar een nieuwe hobby samen? We hebben nog een paar leuke ideeën voor spelletjes en denkspelletjes voor je hond!  

Denkspelletjes die je hond aan het denken zetten

Denkspelletjes zijn leuk om je hond, naast het wandelen, mee te vermaken. En ze zijn goed voor de mentale gezondheid van je hond! 

Een leuk voorbeeld van een denkspelletje is een puzzel voor honden. Dit is een soort puzzel, waarbij je onder de onderdelen snoepjes verstopt. Je hond kan vervolgens door middel van schuiven, verplaatsen of draaien van deze onderdelen het snoepje te pakken krijgen. Deze denkspellen zijn te verkrijgen in verschillende moeilijkheidsvarianten. Misschien ontpopt jouw hond zich wel tot een ware puzzelkoning!

Houd je hond bezig met een voerbal

Er zijn nog meer soorten spelletjes voor honden waarmee je samen met je hond lekker actief kunt zijn. Denk bijvoorbeeld aan een voerbal. Deze bal vul je met snoepjes of brokjes en daagt je hond uit tot spelen. Op het moment dat je hond de voerbal laat rollen, komen de snoepjes of brokjes er uit. Naast dat je samen speelt, is het ook goed dat je hond leert werken voor zijn eten. Zo schrokt hij niet alles in één keer naar binnen, maar is eten leuk en uitdagend. Voedsel is dan een beloning voor hem. Zo kan zelfs het trainen van je hond makkelijker zijn en krijgt hij extra beweging. 

Agility: honden spelletjes in behendigheid

Bij agility (behendigheid) loop je met je hond zo snel mogelijk een parcours. Hierbij maakt je hond sprongen, maar er zijn ook tunnels en andere obstakels. Je moet echt samenwerken met je hond en dat versterkt jullie band. Natuurlijk moet je hond hier wel geschikt voor zijn. En je kunt zelf het beste inschatten of je hond hiervoor te porren is. Ook moet je hond gezond zijn en minimaal 1 jaar oud. Is dit wat voor jullie? Lees dan online meer over agility of informeer eens bij een lokale hondenschool.

Tot slot

Of je nu je hond laat nadenken met een denkspelletje of juist actief samen een parcours aflegt, het heeft voordelen voor je hond én zijn baasje. Jullie brengen meer tijd samen door, waardoor jullie band nog sterker wordt. Goed voor het welzijn en de gezondheid van je hond én die van jou! 

Spelen en fietsen met je hond

Denkspelletjes voor je hond

Van hondenpuzzels tot 'agility'; deze denkspelletjes voor je hond zijn óók leuk voor jou!

Fietsen met je hond

Hoe gezellig; fietsen met je hond. Maar, waar let je op en kun je zoiets trainen? Je leest het hier.

Het beste speelgoed voor je pup

Pup in huis? Speelgoed in huis! Hierbij het leukste speelgoed op een rij.