4x het beste puppy speelgoed

Puppy’s ontdekken spelenderwijs de wereld. Dat doen ze met hun neus, ogen, poten en tanden. Pups vinden het leuk om iedere keer iets nieuws te ontdekken. Het is daarom goed om als baasje genoeg puppy speelgoed in huis te hebben. Maar welk speelgoed moet je in huis halen als je een pup krijgt? Wij hebben 4 tips!

Speelgoed om in te bijten

Je zult zien dat je pup jouw huis als één grote speeltuin ziet. Puppy’s gebruiken hun tanden om mee op ontdekkingsreis te gaan. Door tanden ontdekken ze verschillende materialen en spullen, waardoor ze het leren kennen en herkennen. En jij wilt natuurlijk liever niet dat hij in jouw spullen bijt.

Koop daarom speelgoed waar je pup in kan bijten, zodat je die als vervanging kan geven. Denk aan een bijtring of een puppy Kong; een rubber speeltje waar je iets lekkers in kunt verstoppen. Eigenlijk is alles goed, zolang het maar van rubber is. Je voorkomt daarmee dat je pup aan tafels, je bank of kussens gaat knagen. Lees ook onze tips om bijten bij je puppy af te leren.

Puppy speelgoed om samen mee te spelen

Pups spelen het allerliefst samen met jou. Koop daarom ook puppy speeltjes waarmee je samen kunt spelen. Gebruik deze alleen als je ook echt samen speelt, zo blijft het speelgoed bijzonder voor je pup. Je kunt samen spelen met een trektouw, bal of misschien een frisbee voor als hij iets ouder is. Zolang je er samen een spel mee kunt verzinnen, is het eigenlijk al goed. 

Puppy speelgoed voor mentale uitdaging

Als je pup iets ouder is, is het ook leuk om speeltjes te kopen waarbij hij mentaal wordt uitgedaagd. Dat kan bijvoorbeeld een puzzelspelletje zijn of een spel waarbij je pup moeite moet doen om de snoepjes uit het speeltje te krijgen. Nog een voordeel: je pup zal er echt moe door worden en daarna weer lekker een tijdje slapen.

Zorg dat je je pup niet gelijk een te moeilijk spel geeft. Daar zal hij eerder gefrustreerd door worden. Je kunt ook zelf een spelletje bedenken. Bijvoorbeeld door vijf bakjes op hun kop neer te zetten en een snoepje te verstoppen onder één van de vijf. Vervolgens hussel je de bakjes door elkaar en laat je je hond raden waar het snoepje in zit. Dat is ook nog eens een spelletje wat je samen kunt doen. Extra leuk dus!

Knuffelvrienden

Een knuffelvriendje voor je hond doet het altijd goed. Het kan veilig voelen voor je hond als hij altijd een knuffel bij zich heeft. Vergeet de knuffels niet af en toe te wassen. Doordat je hond ze vaak in zijn bek heeft, gaan ze na een tijdje echt stinken. Gelukkig kunnen de meeste knuffels gewoon in de wasmachine! 

Tot slot

De keuze is reuze qua speelgoed! Zorg dat je verschillende soorten speeltjes in huis hebt, om je pup verschillende dingen te leren. Geef niet al het puppy speelgoed in 1 keer, maar wissel af. Probeer dingen uit en kijk waar jouw pup het gelukkigst van wordt. Veel plezier!

Spelen en fietsen met je hond

Denkspelletjes voor je hond

Van hondenpuzzels tot 'agility'; deze denkspelletjes voor je hond zijn óók leuk voor jou!

Fietsen met je hond

Hoe gezellig; fietsen met je hond. Maar, waar let je op en kun je zoiets trainen? Je leest het hier.

Het beste speelgoed voor je pup

Pup in huis? Speelgoed in huis! Hierbij het leukste speelgoed op een rij.