Andere auto? Handig om te weten

Als je een andere auto gekocht hebt of je gaat er eentje kopen, kun je de wijzigingen in de OHRA App of Mijn OHRA eenvoudig doorgeven. Om te beginnen, heb je de meldcode en je kenteken nodig. Je kunt hierna in de OHRA App of Mijn OHRA je oude kenteken vervangen voor je nieuwe kenteken. 

De meldcode: waar en waarom

De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het chassisnummer. Dat nummer staat op je kentekenbewijs of -card en op het tenaamstellingsverslag. Heb je nog geen kentekenbewijs? Neem dan contact op met de verkoper om de meldcode op te vragen. Die code gebruiken we om je auto aan te melden bij de RDW. Zij controleren of geregistreerde auto’s ook zijn verzekerd.

Zorg dat je auto verzekerd is, anders kun je een boete krijgen en die is niet misselijk. De RDW kan € 400,- opleggen en als de politie je aanhoudt ben je zelfs € 550,- kwijt. Wel zo fijn om deze kosten te voorkomen.

Let op je dekking

Kijk even of je huidige verzekering voldoende dekking biedt. Als je een nieuwe auto koopt, wil je misschien uitgebreider verzekerd zijn. Meer daarover lees je bij onze extra dekkingen. In de OHRA App of Mijn OHRA kun je zelf je dekking wijzigen. Je ziet dan meteen wat je nieuwe premie wordt.

Betaal alleen wat je nodig hebt

Met onze autoverzekering betaal je alleen wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld de basisdekking WA plus en All Risk, maar die kun je ook uitbreiden met de extra dekking Aanvullend Pakket. Dat pakket heeft heel wat voordelen:

  • Is je auto op het moment van aankoop maximaal 1 jaar oud? Dan geldt er met deze extra dekking een mooie nieuwwaarderegeling
  • En is je auto op het moment van aankoop tussen de 1 en 5 jaar oud? Dan heb je 3 jaar recht op de aanschafwaarderegeling
  • Is je auto ouder dan 5 jaar en rijd je die total loss of wordt hij gestolen? Dan profiteer je van een prima dagwaarderegeling: de ANWB koerslijst + 10%

Goed om te weten

Je autoverzekering gaat direct in op de dag die jij doorgeeft. Stel je rijdt op de door jou gekozen dag naar de garage met je oude auto en je rijdt terug met je nieuwe auto, dan is dit dus gewoon verzekerd.