Tijdelijk stopzetten van je autoverzekering

In sommige gevallen kun je je autoverzekering tijdelijk stop laten zetten (schorsen). Je betaalt dan geen premie en kunt je autoverzekering binnen 12 maanden weer activeren.

Er zijn 2 situaties waarin je je autoverzekering kunt laten stopzetten. 

Wanneer je je auto niet meer hebt

In de volgende situaties kun je je verzekering tijdelijk stop laten zetten:

  1. Je bent geen eigenaar meer van je auto
  2. Je auto is total loss
  3. Je bent je auto kwijt, bijvoorbeeld door diefstal

Koop je binnen 12 maanden een andere auto? Dan kun je je autoverzekering gewoon weer activeren. Heb je na 12 maanden je autoverzekering nog niet geactiveerd? Dan beëindigen wij de verzekering.

Wanneer je zelf besluit je auto tijdelijk niet te gebruiken

Besluit je zelf om je auto voor een langere periode niet te gebruiken, dan kun je je kenteken schorsen bij de RDW. Je betaalt dan geen wegenbelasting meer.
Na de schorsing bij de RDW kun je ook je autoverzekering tijdelijk stopzetten. Dat kan maximaal 12 maanden. Heb je na 12 maanden je autoverzekering nog niet geactiveerd? Dan beëindigen wij de verzekering.

Houd er rekening mee dat je auto in dit geval niet meer op de openbare weg mag staan. Ook kan het een pittige boete opleveren als je toch de weg op gaat in een onverzekerde auto.

Meer informatie over het schorsen van je kenteken vind je op de website van de RDW.  

Wij regelen het zo voor je

Wil je je autoverzekering tijdelijk stopzetten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wil je je autoverzekering in het weekend stop laten zetten? Bel dan de eerstvolgende werkdag, onze medewerkers maken het dan zo snel mogelijk (met terugwerkende kracht) voor je in orde.