Studenten autoverzekering

Ben je een beginnend bestuurder en heb je een eigen auto? Voordat je de weg op gaat, ben je in Nederland wettelijk verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. Als beginnend bestuurder betaal je vaak een hogere verzekeringspremie. Je loopt volgens verzekeraars meer kans op ongelukken en schades. Er zijn maar weinig autoverzekeraars die je opleiding meewegen voor het bepalen van je verzekeringspremie. Ben je op zoek naar een  autoverzekering die past bij jouw situatie? Wij helpen je bij het kiezen van de juiste autoverzekering.  

Lees hieronder alles over een autoverzekering voor een jonge bestuurder en bereken direct online je premie. Vergelijk verschillende premies en polisvoorwaarden en vind bij OHRA de beste autoverzekering die bij jou en je auto past.

Autoverzekering voor studenten 

Wil je als student je auto goed en goedkoop verzekeren? Als je voor de eerste keer een autoverzekering afsluit, komt er veel informatie op je af. Het kiezen van een autoverzekering is niet altijd makkelijk. Bij OHRA stel je gemakkelijk de autoverzekering samen die bij jou en je auto past.  

Ontdek welke autoverzekering het beste past bij jou en je auto. Je kunt bij ons kiezen uit drie verschillende dekkingen, elk met hun eigen voordelen: 

Naast een lage premie profiteer je bij ons van de volgende voordelen: 

 • standaard eigen risico; 
 • tot 82% no-claimkorting, ook voor je tweede auto; 
 • dagelijks je autoverzekering wijzigen of opzeggen; 
 • dag en nacht hulp bij schade; 
 • eenvoudig schade melden via de OHRA App

Vind een goedkope autoverzekering    

Twijfel je welke dekking het beste past bij jouw situatie? Om een weloverwogen keuze te maken, is het belangrijk om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. De volgende factoren zijn van invloed op de premieberekening van een autoverzekering: 

 • Leeftijd van de bestuurder 

Je leeftijd speelt een belangrijke rol bij het afsluiten van een autoverzekering. Bij de meeste verzekeraars kun je vanaf 18 jaar je auto verzekeren. Vaak betaal je elke maand een extra bedrag bovenop de normale premie. Omdat jonge bestuurders vaker schade veroorzaken, verhogen verzekeraars de premietoeslag om aanvullende kosten te compenseren. Voor elk jaar dat je geen schade rijdt, krijg je extra premiekorting oftewel no-claimkorting.  

 • Aantal schadevrije jaren 

Sluit je voor de eerste keer een autoverzekering af? Dan begin je met 0 schadevrije jaren. Als jonge bestuurder heb je nog weinig rijervaring, waardoor de kans op schade groter is. Je premie is daardoor vaak hoger dan de maandelijkse premie van ervaren, oudere bestuurders. Neem je de auto van je ouders over en kunnen zij zelf niet meer autorijden? Dan mag je in sommige situaties de schadevrije jaren overnemen. Dit levert je premiekorting op. Wil je weten hoeveel schadevrije jaren je hebt? Check dit op je polisblad via Mijn OHRA.  

 • Type  auto 

Hoe nieuwer, duurder en sneller je auto is, hoe hoger je autoverzekeringspremie wordt. Door rekening te houden met het type auto dat je koopt, kun je de hoogte van de premie beïnvloeden. 

 • Aantal gereden kilometers per jaar 

Verzekeraars bekijken voor de premieberekening ook het aantal kilometers   dat je per jaar rijdt. Als je veel kilometers per jaar rijdt, betaal je vaak een hogere premie dan iemand die weinig rijdt.     

 • Woonplaats en postcode 

In een grote stad is de kans op schade aanzienlijk groter dan in een dorp. Verzekeraars kijken naar je postcode om de hoogte van je premie te bepalen.  

Zo bespaar je op je autoverzekering 

Wil je jouw auto goed verzekeren voor een lage premie? Met onze tips kun je aanzienlijk besparen op je autoverzekering.  

 • Kies een relatief lichte en goedkope auto 

Om de premie van je autoverzekering laag te houden, koop je een goedkope, eenvoudige auto met niet al teveel vermogen. 

 • Voorkom schade 

Met een rustige rijstijl voorkom je vaak ongelukken en de kans op schade. Door schadevrij te rijden, bouw je schadevrije jaren op en krijg je no-claimkorting.  

 • Neem een hoger eigen risico 

Kies voor een hoog eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de autopremie is. Let wel op: als je schade rijdt, moet je wel eerst je eigen risico betalen. Hou altijd geld achter de hand voor deze situaties. 

 • Blijf verschillende premies vergelijken 

Om een voordelige autoverzekering te vinden, is het belangrijk dat je verschillende premies vergelijkt. Let goed op de verschillende polisvoorwaarden, het eigen risico bij schade en de nieuwwaarderegeling.   

Belangrijke zaken bij het afsluiten van een autoverzekering 

Er zijn een aantal belangrijke zaken waarop je moet letten bij het afsluiten van een autoverzekering. 

 • Meldcode: Deze vind je op het kentekenbewijs van je auto; 
 • Schadevrije jaren: Zorg ervoor dat je weet hoeveel schadevrije jaren je hebt. Bekijk het polisblad via MijnOHRA; 
 • Opzeggen contract: Zeg je huidige autoverzekering pas op, na acceptatie van je nieuwe autoverzekering. 

Kies voor een betrouwbare autoverzekering  

Heb je als student een auto en overweeg je een autoverzekering af te sluiten? Bij OHRA vind je als jonge bestuurder gemakkelijk een autoverzekering tegen een lage premie. Wil je je verzekeringspremie zo laag mogelijk houden? Dan kun je het beste kiezen voor onze goedkoopste verzekering, een WA-verzekering. Ontdek de voordelen van het afsluiten van een autoverzekering bij OHRA, bespaar flink op je premie en ga goed verzekerd de weg op. 

Heb je vragen over een autoverzekering voor jongeren of wil je meer weten over het overstappen naar een OHRA-autoverzekering? Neem contact met ons op! Onze klantenservice helpt je graag verder.