Autoverzekering voor jongeren

Heb je net je rijbewijs gehaald en je eerste eigen auto gekocht? Dan ben je wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Vaak betaal je als 18-jarige of jonge bestuurder een hogere premie voor een autoverzekering. Je hebt als beginnende bestuurder immers minder rijervaring, waardoor de kans op ongelukken en schade groter is.  

Met een OHRA-autoverzekering ga je als jongere in elk geval goed verzekerd de weg op. Met onze jarenlange ervaring kun je bij OHRA rekenen op een uitstekende service en snelle schadeafhandeling. 

Bij het afsluiten van een autoverzekering komt er veel informatie op je af. Lees hieronder alles over een autoverzekering en bereken direct online je premie.

Welke factoren zijn van invloed op de premie van een autoverzekering?  

Er zijn 4 verschillende factoren van invloed op de premieberekening van een autoverzekering: 

  • Leeftijd van de bestuurder 

Verzekeraars zien jongeren vaak als risicogroep. Ben je jonger dan 24 jaar? Dan betaal je elke maand een extra bedrag bovenop de normale premie. Omdat jonge bestuurders vaker schade veroorzaken, verhogen verzekeraars de premietoeslag om aanvullende kosten te compenseren. 

  • Aantal schadevrije jaren 

Sluit je voor de eerste keer een autoverzekering af? Dan begin je met 0 schadevrije jaren. Als jonge bestuurder heb je nog weinig rijervaring, waardoor de kans op schade groter is. Je premie is daardoor vaak hoger dan de maandelijkse premie van ervaren, oudere bestuurders. 

  • Soort auto 

Hoe nieuwer, duurder en sneller je auto is, hoe hoger je autoverzekeringspremie wordt. Door rekening te houden met het soort auto dat je koopt, kun je de hoogte van de premie beïnvloeden. 

  • Woonplaats en postcode 

In een grote stad is de kans op schade aanzienlijk groter dan in een dorp. Verzekeraars kijken naar je postcode om de hoogte van je premie te bepalen.  

  • Autoverzekering voor jongvolwassenen  

Wil je jouw auto goed verzekeren voor een lage premie? Het kiezen van een goede autoverzekering voor jongeren is vaak lastig. Bij OHRA ben je aan het juiste adres voor het vinden van de juiste autoverzekering die bij jou en je auto past. Onze drie soorten autoverzekeringen zijn: 

Naast een lage premie profiteer je bij ons van de volgende voordelen: 

  • standaard eigen risico; 
  • tot 82% no-claimkorting, ook voor je tweede auto; 
  • dagelijks je autoverzekering wijzigen of opzeggen; 
  • dag en nacht hulp bij schade; 
  • eenvoudig schade melden via de OHRA App

Ontdek de beste autoverzekering voor jongeren  

Het afsluiten van een betrouwbare autoverzekering met een lage premie is bij OHRA makkelijker dan je denkt! Wil je je verzekeringspremie zo laag mogelijk houden? Dan kun je het beste kiezen voor een WA-verzekering. Deze verzekering is wettelijk verplicht en is onze goedkoopste verzekering. Om de premie van je autoverzekering laag te houden, koop je een goedkope, eenvoudige auto met niet al teveel vermogen. Ervaar het gemak van een autoverzekering bij OHRA, bespaar flink op je premie en ga goed verzekerd de weg op. 

Heb je vragen over een ​autoverzekering voor 1 dag of wil je meer weten over het ​overstappen naar een OHRA-autoverzekering? Neem contact met ons op! Onze klantenservice helpt je graag verder.