Autoverzekering op naam ouders

Op zoek naar een betaalbare autoverzekering voor je nieuwe auto en overweeg je om de autoverzekering op naam van je ouders te zetten? Jongere en beginnende bestuurders betalen vaak meer premie. Dit komt doordat jongere bestuurders gemiddeld vaker schade rijden en omdat ze minder schadevrije jaren hebben opgebouwd. Het kan daarom handig zijn om de autoverzekering op naam van je ouders te zetten.  

Bij OHRA staan we klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste autoverzekering die past bij jouw situatie. 

Mag je de autoverzekering van een kind op naam van ouders zetten? 

Een veelgestelde vraag is of het toegestaan is om de autoverzekering van een kind op naam van de ouders te zetten. Bij OHRA mag je de autoverzekering op naam van je ouders afsluiten als je ouder dan 18 jaar bent en thuiswonend. Ook moet je natuurlijk een geldig rijbewijs hebben. Geef bij de aanvraag wel aan dat je de hoofdbestuurder, ook wel regelmatige bestuurder genoemd, bent. Dit is degene die het meeste in de auto rijdt.

De voorwaarden van een autoverzekering op naam ouders 

Het lijkt misschien aantrekkelijk om de autoverzekering op naam van je ouders te zetten, maar er zijn enkele belangrijke voorwaarden. Je mag de autoverzekering alleen op naam van je ouders zetten als je ook daadwerkelijk bij je ouders woont. Daarnaast moet je bij de aanvraag aangeven dat jij de regelmatige bestuurder bent.   

Geen schadevrije jaren opbouwen 

Een ander nadeel van het op naam van de ouders zetten van de autoverzekering is dat je geen schadevrije jaren opbouwt. Elke schadevrije periode zorgt normaal gesproken voor een lagere premie bij het afsluiten van een nieuwe verzekering. Door de autoverzekering op naam van je ouders te laten staan, bouw je zelf geen schadevrije jaren op. Bij latere overstap naar een eigen verzekering betaal je dan een hogere premie zonder schadevrije jaren. 

Risico van verzekeringsfraude 

Verzekeraars zijn alert op mogelijke verzekeringsfraude. Als je de autoverzekering op naam van je ouders zet en vervolgens een eigen verzekering afsluit zonder de nodige procedures te volgen, loop je het risico als verzekeringsfraudeur te worden bestempeld. Dit kan ernstige gevolgen hebben, waaronder registratie op een zwarte lijst. 

Kies voor een betrouwbare autoverzekering van OHRA 

Overweeg je de autoverzekering op naam van je ouders te zetten? Ontdek dan de voordelen van een autoverzekering bij OHRA. Wij bieden transparante voorwaarden, snelle afhandeling van schades en aantrekkelijke extra’s bij het afsluiten van een autoverzekering. Je autoverzekering is bij ons dagelijks opzegbaar, ook in het eerste jaar. Bij ons heb je geen opzegtermijn en je zit niet vast aan een langdurig contract. Bekijk onze autoverzekeringen en kies degene die het beste bij jou en je auto past.  

Bij OHRA stel je eenvoudig een voordelige autoverzekering af tegen een lage premie. Daarnaast profiteer je bij ons van de volgende voordelen: 

●    kies zelf je eigen risico
●    tot 82% no-claimkorting, ook voor je tweede auto
●    dagelijks je autoverzekering wijzigen of opzeggen
●    dag en nacht hulp bij schade;
●    eenvoudig schade melden via de OHRA App

Maak vandaag nog de overstap naar OHRA en rijd zorgeloos de weg op! Wil je meer weten over onze autoverzekeringen of heb je vragen over een ​autoverzekering voor 1 dag? Neem contact met ons op! Onze klantenservice helpt je graag verder.