Autoverzekering voor een 18-jarige

Heb je net je rijbewijs gehaald, een eigen auto gekocht en ben je op zoek naar een voordelige autoverzekering? Voor een 18-jarige is het afsluiten van een autoverzekering vaak erg prijzig. Als onervaren bestuurder is de kans op ongevallen en schades groter, waardoor veel verzekeraars jou als een groter risico zien. Verzekeraars compenseren de aanvullende kosten door een hogere premie te vragen voor een autoverzekering voor 18-jarigen. 

Bij OHRA helpen we je bij het kiezen van de juiste autoverzekering. We vertellen je waar je rekening mee moet houden en welke factoren van invloed zijn op de kosten van een autoverzekering voor een 18-jarige. Bereken direct online je premie en bekijk welke dekking het beste bij jou en je auto past.   

Hoeveel kost een autoverzekering voor een 18-jarige?  

Wil je als 18-jarige een voordelige autoverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk om inzicht te krijgen in de onderdelen die van invloed zijn op de premie van je autoverzekering. De volgende zaken bepalen de kosten van een autoverzekering voor een 18-jarige. 

  • Leeftijd bestuurder 

Als 18-jarige heb je nog weinig rijervaring, waardoor de kans op ongelukken en schade groter is. Doordat jonge bestuurders meer schade veroorzaken, zijn de premiekosten vaak hoger dan bij oudere bestuurders. 

  • Soort auto 

Een auto met meer vermogen en een hoger gewicht brengt een groter risico met zich mee. De verzekeringspremie is dan vaak hoger. Wil je je premie zo laag mogelijk houden? Zorg er dan voor dat je een lichte auto met minder vermogen koopt. 

  • Woonplaats en postcode 

Woon je in een klein dorpje of in een grote stad? Als je in een grote stad woont, is de kans op ongelukken en schade groter. Je woonplaats en postcode hebben invloed op de hoogte van je verzekeringspremie. 

  • Aantal schadevrije jaren 

Met een autoverzekering bouw je schadevrije jaren op als je geen schade door eigen schuld claimt bij je verzekeraar. Hoe meer schadevrije jaren je opbouwt, hoe hoger je no-claimkorting op je premie. Als 18-jarige heb je nog geen schadevrije jaren opgebouwd en betaal je dus vaker een hogere premie dan ervaren, oudere bestuurders.  

Een autoverzekering voor 18-jarigen bij OHRA 

Het is voor een 18-jarige vaak lastig om een autoverzekering tegen een lage premie af te sluiten. Verzekeraars zien jonge bestuurders als risicogroep, waardoor je een hogere premie betaalt. Toch is het mogelijk om te besparen op je premie. Door een lichte auto met minder vermogen te kopen, betaal je vaak minder premie.  

Ook is het slim om de verschillende basisdekkingen van onze autoverzekering te vergelijken. Bij OHRA doe je dat snel en eenvoudig online. Je kiest uit de volgende 3 autoverzekeringen:

Je stelt gemakkelijk zelf je autoverzekering samen die bij jou en je auto past. Start je zoektocht naar een goede autoverzekering voor 18-jarigen bij OHRA en ervaar het gemak van voordelig je auto verzekeren met of zonder aanvullende dekking. Naast een goede premie profiteer je bij ons van de volgende voordelen: 

●    kies zelf je eigen risico; 
●    wijzig dagelijks je autoverzekering;
●    meld eenvoudig schade via de OHRA App.

Heb je vragen over een ​​tijdelijke autoverzekering of wil je meer weten over een autoverzekering voor een bepaald merk? Zoals een Renault of Peugeot autoverzekering? We geven je graag meer informatie.