Goede afspraken met zorgverleners

De zorg die je krijgt in Nederland is goed en betaalbaar. En dat willen we graag zo houden. Daarom maken wij afspraken met zorgverleners over de kwaliteit, prijs, wachttijden en bereikbaarheid van zorg. Ook spreken we af hoeveel zorg ze verlenen. Dat noemen we zorginkoop. Met zorgverleners die tegen een redelijke prijs goede zorg leveren, sluiten wij een contract.

Kies je voor een zorgverlener met contract?

Ga je naar een zorgverlener waarmee wij een contract hebben? Dan weet je niet alleen dat de kwaliteit en de prijs van jouw zorg snor zitten, maar ook dat je het volledige bedrag van ons vergoed krijgt. De rekening gaat rechtstreeks naar OHRA zodat jij hier geen omkijken naar hebt.

OHRA heeft met 45.000 deskundige zorgverleners en leveranciers een contract. Denk aan ziekenhuizen, leveranciers van hulpmiddelen, fysiotherapeuten en apothekers. Vind de zorgverleners bij jou in de buurt waarmee wij een contract hebben.

Kies je voor een zorgverlener zonder contract?

Ga je liever naar een zorgverlener waarmee wij geen contract hebben? Ook dan vergoeden wij de rekening volledig. Je moet die dan wel zelf declareren. Als de kosten onredelijk hoog zijn, bepaalt de wet dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor. Lees meer over afspraken met zorgverleners.

We vergoeden goede zorg

Soms besluiten we om zorg niet te vergoeden. Bijvoorbeeld als uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van de zorg onvoldoende is of onverklaarbaar duur. Jij hebt recht op goede zorg voor een redelijke prijs en die vergoeden wij! Je bent zeker van goede zorg als je gebruikmaakt van zorgverleners uit de zorgvinder. Bij twijfel kun je navraag doen bij ons. We helpen je graag.

Zorgafspraken maken we samen

We luisteren naar jouw ervaringen en overleggen regelmatig met zorgverleners, patiëntenverenigingen en andere belangenorganisaties. Ook hebben we zelf artsen in dienst die veel weten over goede zorg. Zo maken we samen goede zorgafspraken.

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur op 013 593 80 02.