Afspraken met zorgverleners: voor betaalbare zorg

Bij OHRA kies je zelf je zorgverlener. Voor de vergoeding maakt het niet uit of wij afspraken met zorgverleners gemaakt hebben. We betalen gewoon de rekening. Toch heeft het voordelen dat wij afspraken maken. We leggen dat graag aan je uit.

Omdat zorg betaalbaar moet blijven

We maken met veel artsen, specialisten in ziekenhuizen en apothekers afspraken over de prijs en kwaliteit van de zorg. Dat kan gaan over de maximale tarieven die een zorgverlener in rekening mag brengen. Of de hulpmiddelen die de zorgverlener jou mag geven. Of de bereikbaarheid en tijdigheid van de zorg. Door goede afspraken te maken, kunnen wij zorg goedkoper inkopen. We noemen dit zorginkoop. En daar profiteer jij van.

Rekening voorschieten niet nodig

Ga je naar een zorgverlener waar wij afspraken mee hebben, dan krijg je geen rekening. We betalen de rekening altijd rechtstreeks aan de zorgverlener. Wel zo makkelijk.

Natuurlijk krijg je wel een kopietje. In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je precies wat de zorgverlener bij ons gedeclareerd heeft. Kun je een rekening niet thuisbrengen of klopt het niet? Dan is het belangrijk dat je aan ons doorgeeft dat er een verkeerde rekening betaald is.

Geen afspraak = geen probleem

Wij hebben niet met iedere zorgverlener afspraken gemaakt. Maar je kiest zelf je zorgverlener, dus maakt het niet uit of er wel of geen afspraak mee is. Onze zorgverzekering is een restitutiepolis, je krijgt een volledige vergoeding. Doordat we geen afspraken met de zorgverlener hebben, zijn er ook geen afspraken over tarieven die ze in rekening brengen. Een enkele keer krijgen we een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening dan niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Ga je naar een zorgverlener waarmee OHRA geen afspraken heeft, dan krijg je wel een rekening. Gelukkig is declareren bij ons een fluitje van een cent.

Snel een zorgverlener zoeken?

Met de OHRA App vind je eenvoudig een zorgverlener bij je in de buurt. In een oogopslag zie je of er afspraken mee gemaakt zijn. Handig toch?