Wat krijg ik vergoed met de OHRA Zorgverzekering?

De belangrijkste vraag als je een zorgverzekering afsluit, is wat je vergoed krijgt. Daar zijn wij graag duidelijk over.

We beginnen bij het begin. De OHRA Zorgverzekering is onze basisverzekering. De basisverzekering is een verplichte verzekering voor vergoedingen van zorg uit het basispakket. De overheid bepaalt de inhoud van het basispakket. De vergoedingen zijn bij alle zorgverzekeraars hetzelfde.

De basisverzekering vergoedt veel

De basisverzekering vergoedt de meest voorkomende zorg. Denk hierbij aan een bezoek aan de huisarts, ziekenhuis of medicijnen. De vergoeding uit de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. Dit komt omdat de overheid dit bepaalt. Maar dat betekent niet dat er geen verschillen zijn. Zo is de service overal anders en mag je niet altijd zelf je zorgverlener kiezen. Wij vinden dat je dit wel zelf mag bepalen. Daarom heb je bij ons vrije zorgkeuze.

Meer vergoeding? Dat kan

De basisverzekering vergoedt veel, maar niet alles. Geen nood, je kunt bij ons je zorgverzekering aanpassen aan je persoonlijke situatie. De basisverzekering kun je namelijk uitbreiden met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering Zo kies je voor extra vergoedingen: van fysiotherapie tot alternatieve geneeswijzen. In de pakketvergelijker (pdf) staan alle vergoedingen van onze pakketten op een rij.

Volledige vergoeding

We hebben het al genoemd, maar kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Met onze restitutiepolis heb je altijd vrije zorgkeuze. Je kiest zelf je zorgverlener, het maakt niet uit of wij afspraken met zorgverleners hebben of niet. De rekening wordt volledig vergoed. Zo weet je zeker dat je achteraf geen verrassende rekening in de brievenbus krijgt. In ieder geval geen rekening over je vergoeding. Misschien dat je soms wel een eigen risico of eigen bijdrage betaalt.

Precies weten hoe het zit?

We gebruiken voor de vergoedingen vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekeringen 4 verschillende tarieven. Deze soorten hebben wij met zorgverleners afgesproken. Krijg je ooit een rekening en wil je weten welk soort tarief vergoed wordt? Dan geven we graag uitleg over onze tarieven.

Disclaimer

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze informatie over vergoedingen en voorwaarden. Raadpleeg onze voorwaarden en vergoedingenoverzichten voor alle uitsluitingen en beperkingen.