Wat krijg je vergoed met de OHRA Zorgverzekering?

De belangrijkste vraag als je een zorgverzekering afsluit, is wat je vergoed krijgt. Daar zijn wij graag duidelijk over.

We beginnen bij het begin. De OHRA Zorgverzekering is onze basisverzekering. De basisverzekering is een verplichte verzekering voor vergoedingen van zorg uit het basispakket. De overheid bepaalt de inhoud van het basispakket. De vergoedingen zijn bij alle zorgverzekeraars hetzelfde.

De basisverzekering vergoedt veel

De basisverzekering vergoedt de meest voorkomende zorg. Denk hierbij aan een bezoek aan de huisarts, ziekenhuis of medicijnen. De vergoeding uit de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. Dit komt omdat de overheid dit bepaalt. Maar dat betekent niet dat er geen verschillen zijn. Zo is de service overal anders en mag je niet altijd zelf je zorgverlener kiezen. Wij vinden dat je dit wel zelf mag bepalen. 

Daarom heb je bij ons een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat. Als de kosten verzekerd zijn, vergoeden wij meestal 100% van de rekening. Er zijn 2 uitzonderingen. Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en wijkverpleging (thuiszorg)? Je krijgt dan 75% van de rekening vergoed, maar nooit meer dan het maximum tarief. De rest betaal je zelf.

Eigen risico en eigen bijdrage

Soms betaal je een eigen risico of een eigen bijdrage voor de vergoeding vanuit de basisverzekering.

Meer vergoeding? Dat kan

De basisverzekering vergoedt veel, maar niet alles. Geen nood, je kunt bij ons je zorgverzekering aanpassen aan je persoonlijke situatie. De basisverzekering kun je namelijk uitbreiden met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering Zo kies je voor extra vergoedingen: van fysiotherapie tot alternatieve geneeswijzen. In de pakketvergelijker (pdf) staan alle vergoedingen van onze pakketten op een rij.

Precies weten hoe het zit?

We gebruiken voor de vergoedingen vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekeringen 5 verschillende tarieven. Deze soorten hebben wij met zorgverleners afgesproken. Krijg je ooit een rekening en wil je weten welk soort tarief vergoed wordt? Dan geven we graag uitleg over onze tarieven.

Disclaimer

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze informatie over vergoedingen en voorwaarden. Raadpleeg onze voorwaarden en vergoedingenoverzichten of neem contact met ons op voor alle uitsluitingen en beperkingen.