Veelgestelde vragen over een PGB

Heb je nog vragen over een Persoonsgebonden budget? Kijk of je vraag bij de veelgestelde vragen staat.

 • Kan ik meer wijkverpleging krijgen?

  Dit kun je het best met je wijkverpleegkundige bespreken. Deze heeft goed gekeken welke zorg er nodig is en gegeven kan worden binnen de kaders die daarvoor staan. Het is daarom goed om het gesprek aan te gaan als je vindt dat je meer thuiszorg nodig hebt. Je kunt het ook met je huisarts bespreken.

 • Kan ik het PGB-VV alléén voor wijkverpleging gebruiken?

  Daar kunnen we kort over zijn: ja.

  Krijg je ook zorg en ondersteuning vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), Jeugdwet of de Wet Langdurige Zorg (Wlz)? Dan vraag je daarvoor apart een PGB aan. Dit doe je niet bij ons, maar bij de overheidsinstantie die daar de besluiten over neemt. Met de OHRA Zorg Assistent zie je direct waar je terecht kunt.

 • Ik wil overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Kan ik mijn PGB-VV meenemen?

  Helaas. Dit is niet mogelijk. Er zit niets anders op dan na je overstap een nieuw PGB-VV aan te vragen bij je nieuwe zorgverzekeraar.

 • Ik ben bewindvoerder/curator/mentor van iemand met een PGB-VV. Wat zijn de mogelijkheden?

  Wij krijgen niet automatisch gegevens door van bewindvoerders, curatoren en mentors. Dit betekent dus dat je dit zelf aan ons moet doorgeven. Doe je dit niet? Dan heeft dat helaas gevolgen voor de informatie die we je kunnen verstrekken:

  • Algemene vragen die niet specifiek gaan over de situatie van de verzekerde kun je telefonisch aan OHRA stellen
  • Gaat het om medisch inhoudelijke vragen, vragen over de indicatiestelling of over de hoogte van het budget? Dan zullen wij deze helaas niet telefonisch beantwoorden. Je kunt deze vragen wel schriftelijk aan ons stellen. Stuur je verzoek met een afschrift van de beslissing van de kantonrechter waarin je bent aangesteld als bewindvoerder, curator of mentor naar:

   OHRA Afdeling Medische beoordelingen
   Postbus 90152
   5000 LD
   Tilburg
  • Wil je de post van OHRA voor de verzekerde naar je eigen adres laten versturen? Dat kan. Vraag dit schriftelijk aan en stuur een afschrift mee van de beslissing van de kantonrechter waarin je als bewindvoerder, curator of mentor bent aangesteld. Stuur dit naar:

   OHRA Afdeling Verzekerdenadministratie
   Postbus 90152
   5000 LD
   Tilburg
 • Ik ben het niet eens de beslissing van OHRA over mijn PGB-VV aanvraag. Wat nu?

  Dat vinden we uiteraard vervelend. Je kunt in dit geval onze afdeling Juridische Zaken schriftelijk vragen om de beslissing te heroverwegen. Je stuurt dit verzoek naar:

  OHRA Afdeling Juridische Zaken
  Postbus 4172
  5004 JD
  Tilburg

Alle ins en outs over onze zorgverzekering

Vragen over onze zorgverzekering? Wil je iets weten over een specifiek onderwerp of meer weten over alle mogelijkheden? Bekijk dan onze OHRA Zorg Wegwijzer. Daar vind je alle onderwerpen overzichtelijk op een rij en vind je snel het antwoord op je vragen. Zelfs op vragen waarvan je niet eens wist dat je ze had!

De OHRA Zorg Wegwijzer