Al die wetten en instanties

Wanneer jijzelf of een naaste, plotseling mantelzorg of ondersteuning nodig heeft, kan het lastig zijn om dit te regelen. Want, waar moet je nu precies zijn? Voor het een moet je naar de gemeente, voor het ander naar je zorgverzekeraar. En dan heb je ook nog zorgkantoren. OHRA helpt je daarom graag bij het regelen van de noodzakelijke zorg en ondersteuning.

OHRA Zorg Assistent

De OHRA Zorg Assistent helpt je bij het regelen van zorg. Jij geeft aan waar je behoefte aan hebt. Denk aan bijvoorbeeld dagbesteding, wijkverpleging of een scootmobiel. Wij leiden je dan direct door het doolhof van alle wetten en regeltjes. Je ziet precies op welke zorg en ondersteuning je recht hebt, waar en hoe je dit regelt en wat het kost.

Vrijwilligers

Helaas kan het gebeuren dat je geen recht hebt op zorg of ondersteuning. Dan moet je dit zelf regelen en betalen. Bijvoorbeeld met familie, vrienden of buren. Of via een vrijwilligersorganisatie, zoals ‘WeHelpen’. WeHelpen brengt vraag en aanbod op het gebied van hulp in jouw buurt bij elkaar. Zo leg je eenvoudig contact met vrijwilligers bij jou in de buurt.