Wijkverpleging nodig?

Iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk thuis wonen. Maar soms is daar wat extra hulp bij nodig. Dan is het fijn als er iemand thuis komt om te helpen. Wijkverpleging, ook wel ‘Thuiszorg’ genoemd, kan dan een oplossing zijn. Het gaat hierbij om verzorging en verpleging thuis, met hulp van begeleidende aard. Goed om te weten: wijkverpleging wordt vergoed door de basisverzekering.

Dit zijn de mogelijkheden

Je bepaalt zelf wat het beste past bij jouw situatie:

  • Kies een zorgverlener waarmee wij afspraken hebben gemaakt
    In dit geval kies je voor wijkverpleging ‘in natura’. Je hoeft zelf niets te regelen. Dat doen wij voor jou. Ook het betalen van de rekening doen wij voor je: de zorgverlener stuurt deze rechtstreeks naar ons
  • Kies zelf je zorgverlener
    Dat mag ook. In dit geval kies jij zelf wat bij je past en regel je alles zelf. Dat betekent concreet dat je zelf je zorgverlener zoekt, zorgovereenkomsten sluit, rekeningen declareert en je betaalt zelf de zorgverleners. Hiervoor krijg je een zogenaamd ‘Persoonsgebonden budget voor Verpleging en Verzorging’ (PGB-VV)
  • Of kies voor een combinatie
    Je kunt ook kiezen voor een combinatie van wijkverpleging in natura en een PGB-VV. Hiervoor kun je het beste contact opnemen met je wijkverpleegkundige. Doe dit ook als je wilt overstappen van een PGB-VV naar wijkverpleging in natura

Tip: ondersteuning door de SVB

Het administreren en beheren van een PGB-VV kan lastig zijn en veel tijd kosten. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) helpt je hier graag bij. Ze betalen je zorgverleners, regelen de belasting en dienen je declaraties namens jou bij ons in.