Reisverzekering buitenlandse stage

Tijdens een buitenlandse stage of studie heb je meestal veel waardevolle spullen mee. Met een doorlopende reisverzekering is je bagage in het buitenland goed verzekerd.

Wereldwijde dekking

Bij de doorlopende reisverzekering met werelddekking ben je altijd en overal ter wereld verzekerd. Dus ook tijdens een studie of stage in het buitenland. Let wel op het aantal aaneengesloten reisdagen als je de doorlopende reisverzekering afsluit.

Welke maximale reisduur kan ik verzekeren tijdens een stage in het buitenland?

Wil je een doorlopende reisverzekering afsluiten voor je stage in het buitenland? Let er dan op wat de maximale reisduur is. Als je langer reist dan het maximaal aaneengesloten dagen van je reisverzekering, dan vervalt de dekking nadat je het maximum aantal dagen bereikt. Bij OHRA kun je gelukkig kiezen voor een lang verblijf van 365 aaneengesloten reisdagen.

Tot welk bedrag kan ik mijn bagage verzekeren?

Als je tijdens studie of stage voor een lange tijd in het buitenland blijft, dan heb je meestal meer bagage bij je dan op een korte vakantie. Houd er rekening mee dat een reisverzekering meestal een maximaal verzekerd bedrag hanteert voor je bagage. Zorg ervoor dat dit maximumbedrag niet lager is dan je bagage waard is. Anders krijg je je bagage niet volledig vergoed bij diefstal of verlies. De OHRA Doorlopende Reisverzekering heeft 3 dekkingen.

Dekking reisverzekering stage en studie

Standaard is onder andere verzekerd:

  • Persoonlijke hulpverlening via de OHRA Hulpdienst
  • Hulp bij verlies van je paspoort
  • Verlies of diefstal van bagage

Alle verzekerde bedragen vind je in de polisvoorwaarden.

Extra dekkingen

De doorlopende reisverzekering is eenvoudig uit te breiden met extra dekkingen. Kies bijvoorbeeld de extra dekking Geneeskundige kostenOngevallen of Geld.

Denk ook aan je zorgverzekering tijdens je stage

Blijf je langer dan 1 jaar in het buitenland, dan ben je niet meer verzekerd volgens de Zorgverzekeringswet en de Wet Langdurige Zorg. Dit geldt voor zowel betaalde als onbetaalde stage. Vanaf het moment dat je vertrekt wordt je niet meer gezien als inwoner van Nederland. Meer weten? Kijk hier voor meer informatie.