Als je hulp nodig hebt

Je denkt er liever niet over na, maar op vakantie kan van alles gebeuren. Je raakt belangrijke medicijnen kwijt, je verliest je paspoort of erger nog: je moet met spoed naar het ziekenhuis. Dit kan een duur grapje worden. Veel kosten voor hulp zijn verzekerd met onze reisverzekering. Bel wel altijd even met de OHRA Hulpdienst. Zo weet je snel waar je aan toe bent.

 

We zijn er altijd voor je

Als je op vakantie hulp nodig hebt, bel je eerst met onze hulpdienst. Dat kan op het nummer 026 400 23 10. Wij geven je dan toestemming om de kosten later te declareren. Je kunt ons op ieder moment van de dag bereiken. Dus ja, ook midden in de nacht, vanuit Zuid-Amerika.

Wat we zoal voor je kunnen doen, is:

  • in het buitenland een geschikt ziekenhuis zoeken
  • vervoer terug naar Nederland regelen, bijvoorbeeld als iemand uit je naaste familie is overleden
  • medicijnen naar je opsturen
  • helpen als je je paspoort of visum hebt verloren

Ken je onze handige app al?

Je kunt ons nummer in je mobiel opslaan, maar nog makkelijker is het om onze OHRA app te downloaden. Daarin vind je veel telefoonnummers die je op vakantie nodig kunt hebben. Onze hulpdienst staat erbij, maar ook nummers om je bankpas te blokkeren en het nummer van de Nederlandse Ambassade in het land waar je verblijft. Handig toch?

Extra dekking voor medische hulp

Een bezoekje aan een ziekenhuis of arts in het buitenland kan duur uitpakken. Je zorgverzekering vergoedt soms niet alles, bijvoorbeeld omdat de kosten in het buitenland hoger zijn dan in Nederland. Neem je de extra dekking Geneeskundige kosten bij onze reisverzekering? Dan betalen wij de kosten die je zorgverzekeraar niet vergoedt.

Wil je precies weten welke hulp wel en niet verzekerd is? Lees dan onze polisvoorwaarden.