Laat je op vakantie niet verrassen door geneeskundige kosten

Medische kosten zijn nooit fijn. Zeker niet op vakantie in het buitenland. Toch heb je soms spoedeisende zorg nodig. Bijvoorbeeld als je blinde darm acuut ontstoken raakt. Maar ook als je simpelweg je enkel verstuikt. Dan kun je vertrouwen op onze extra dekking Geneeskundige kosten. Deze extra dekking is een goede aanvulling op je zorgverzekering.

Reisverzekering nodig naast zorgverzekering?

De basis zorgverzekering vergoedt niet alle medische kosten op reis. Bijvoorbeeld als de kosten van medische hulp in het buitenland hoger zijn dan in Nederland. Met de dekking Geneeskundige kosten bij je reisverzekering, verzeker jij je aanvullend.

Zelfs je eigen risico is gedekt

Vallen de medische kosten die je in het buitenland maakt onder het eigen risico van je zorgverzekering? Geen probleem. Dan vergoedt onze extra dekking Geneeskundige kosten ook het bedrag dat je kwijt bent aan eigen risico.

Medische kosten soms onbeperkt vergoed

Sommige dingen zijn zo duur, die vergoeden wij onbeperkt voor je, zoals:

  • kosten van artsen
  • ziekenhuisopname en operatiekosten
  • de behandelingen en onderzoeken die een arts voorschrijft

Bij tandheelkundige kosten na een ongeval tijdens je vakantie, vergoeden wij maximaal € 500,-. Dit bedrag geldt per verzekerde per reis.

Geruststellende gedachte: dankzij de extra dekking Geneeskundige kosten kun je dag en nacht rekenen op onze OHRA Hulpdienst. Bijvoorbeeld om het beste ziekenhuis uit te kiezen.

Dit zijn de uitzonderingen

In sommige gevallen vergoeden wij geen kosten, bijvoorbeeld als:

  • je van tevoren weet dat je op vakantie gebruik gaat maken van de extra dekking
  • je de dekking gebruikt voor een bestaande zwangerschap
  • de behandeling kan wachten tot je weer terug bent in Nederland
  • de arts die je behandelt niet officieel erkend is

Geneeskundige kosten voor je hond of kat

Reis je samen met je hond of kat en wordt deze ziek of heeft deze een ongeval? Dan worden de kosten die je hiervoor maakt vergoed door je reisverzekering tot maximaal € 300,- per reis.

Zorgnota's declareren

Fijn om te weten waar je terecht kunt met je zorgnota’s: bij je zorgverzekeraar of je reisverzekeraar? Dat is gelukkig eenvoudig: 

  • Je declareert via je OHRA Reisverzekering. Of je dient ze in bij je zorgverzekeraar
  • Krijg je een deel van je kosten niet vergoed? Dan ontvang je een zogenaamde afwijzing
  • Je stuurt je nota’s vervolgens met deze afwijzing naar je andere verzekeraar, voor een eventuele aanvullende vergoeding

Loopt je zorg- én reisverzekering bij OHRA? Stuur dan je zorgnota’s in via een zorgdeclaratie of een reisdeclaratie. Geef wel even de polisnummers van beide verzekeringen door!

Heb jij de EHIC-pas al?

De EHIC-pas is de Europese zorgpas en heet officieel ‘European Health Insurance Card’ (EHIC). Ben je op reis in het buitenland? Dan krijg je met deze EHIC-pas je medisch noodzakelijke zorg. In de deelnemende landen hoef je de pas alleen maar te laten zien. Geld voorschieten is meestal niet nodig omdat buitenlandse artsen en specialisten weten dat je verzekeraar de rekening betaalt. Heb je een zorgverzekering bij OHRA, dan zie je op de pas naast je persoonlijke gegevens het telefoonnummer van de OHRA Hulpdienst. Vraag de pas gratis aan via www.ehic.nl en je ontvangt je EHIC-pas binnen 4 werkdagen. Meer weten?

Meer informatie?

Wij hebben alle vergoedingen voor je op een rij gezet in onze polisvoorwaarden.