Verschil in schadevrije jaren?

Bij het afsluiten van je verzekering vul je het aantal opgebouwde schadevrije jaren in. Wij controleren je schadevrije jaren ook in de centrale database van verzekeraars, Roy Data. Komt het aantal jaren niet overeen? Dan kan dat allerlei redenen hebben. Wij beschrijven per reden hoe je alsnog het juiste aantal schadevrije jaren door kunt geven.

Raadpleeg je vorige verzekeraar

Het kan zijn dat je vorige verzekeraar het aantal opgebouwde schadevrije jaren nog niet heeft geregistreerd in de database van Roy Data. Vraag je vorige verzekeraar om je opgebouwde jaren alsnog door te geven en houd ons op de hoogte. Dan kijken wij opnieuw of je schadevrije jaren zichtbaar zijn in de database.

Verzekering op naam van partner

Heb je jarenlang schadevrij gereden maar stond de auto- of motorverzekering op naam van je partner? Stuur ons dan de naam, het geslacht en de geboortedatum van de verzekeringnemer. Daarmee kunnen wij de opgebouwde schadevrije jaren terugvinden in de database. Vul ook allebei een getekende verklaring in waarbij je partner verklaart dat hij/zij de door jou opgebouwde schadevrije overdraagt aan jou. Je partner is de overgedragen schadevrije jaren daarna wel ‘kwijt’. 

Lees meer over het overdragen van schadevrije jaren.

Leaseverklaring

Heb je een leaseauto of -motor gereden, bijvoorbeeld via je werkgever? Stuur ons dan de leaseverklaring en vernoem daarbij het polisnummer van je verzekering. Zo kunnen wij het juiste aantal schadevrije jaren op je polis toekennen. 

Werkgeversverklaring

Stuur je werkgeversverklaring als je een auto op naam van je werkgever hebt gereden. En vermeld ook het polisnummer van je autoverzekering. Op basis van een werkgeversverklaring krijg je maximaal 4 schadevrije jaren. 

Tweede voertuig

Heb je al een auto of motor verzekerd bij een andere verzekeraar? Dan gelden de jaren die je daar opbouwt niet voor een tweede auto of motor die je bij OHRA wil verzekeren. Het aantal schadevrije jaren voor je OHRA verzekering wordt teruggezet naar nul. 

Op het moment dat je de andere auto- of motorverzekering beëindigt worden de opgebouwde schadevrije jaren vrijgegeven in de centrale database. Neem na de beëindiging zelf contact met ons op, dan zetten wij de schadevrije jaren over op je OHRA verzekering. 

Je kunt er wel voor kiezen om beide voertuigen bij ons te verzekeren. Dan kun je gebruikmaken van de voordelige gezinsautoregeling. Daarmee ontvang je op de premie voor je tweede auto of motor hetzelfde percentage no-claimkorting als voor je eerste. 

Terug uit het buitenland

Als je een periode in het buitenland hebt gewoond, kan het zijn dat je daar schadevrije jaren hebt opgebouwd. Stuur de verklaring van de buitenlandse verzekeraar of werkgever naar ons op, waaruit blijkt dat je die tijd in het buitenland schadevrij hebt gereden.

3 jaar niet gereden

Opgebouwde schadevrije jaren zijn niet voor altijd geldig. Rijd je 3 jaar lang geen auto of motor? Dan vervallen je schadevrije jaren. Je begint weer op nul als je een nieuwe autoverzekering afsluit.