Een grijs kenteken, wat is dat?

Het is niet gek als je nog nooit een grijs kenteken hebt gezien. Het gaat namelijk niet over de kleur, maar om een auto met belastingvoordeel.

Dubbel voordeel

Je kunt een grijs kenteken krijgen als je een bedrijf hebt of invalide bent. Het gaat bijna altijd om een bestelauto, waarvan het nummerbord vaak begint met de letter B of V. De auto heeft een belastingvoordeel, maar rijdt vaak ook op diesel. Dat maakt hem extra goedkoop.

Wij verzekeren geen grijze kentekens…

Bij OHRA verzekeren we alleen auto’s voor privégebruik. Dagelijkse ritjes naar je werk vallen daar ook onder, maar bijvoorbeeld niet een complete bezorgservice. Heb je een grijs kenteken, dan kun je niet bij ons terecht. En ook niet met een auto voor zakelijk gebruik zonder grijs kenteken. Je kunt je auto wel makkelijk verzekeren bij Nationale-Nederlanden.

Wat als je al een autoverzekering bij OHRA hebt voor een auto die zakelijk wordt gebruikt? Geen zorgen, dan verandert er niets. Je kunt alleen geen wijziging voor de auto of bestuurder meer doorgeven. Wil je dat wel, dan kun je bij Nationale-Nederlanden terecht.

…wel alle andere auto’s

OHRA verzekert wel auto’s voor privégebruik. We vertellen je graag wat er te kiezen is bij onze autoverzekering. Of bereken gelijk je premie en ontdek hoe voordelig we zijn.

Wil je als zzp'er een autoverzekering afsluiten?

Dat kan, maar wel onder 3 voorwaarden. Je hebt je auto privé aangeschaft. Daarnaast gebruik je de personenauto niet om tegen betaling goederen of personen te vervoeren. Ook mag je de auto niet als lesauto gebruiken.