Goed verzekerd de weg op met de schadeverzekering inzittenden

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Stel, je bent gitaarleraar. Je zit in de auto en de zon hangt laag. Achterin zitten je kinderen luid te praten. Een beetje afgeleid door de ondergaane zon en de drukke kinderen rem je te laat voor het stoplicht. Voor je het weet, knalt de auto achter je tegen je aan. Je ben plots betrokken in een aanrijding die helaas voor jou slecht uitpakt. Als gevolg van het ongeluk verlies je namelijk de functies in je hand. Daardoor kun je geen gitaarles meer geven. Hoe zit het dan met je inkomen? Met een schadeverzekering inzittenden ben je voor dit soort situaties verzekerd. Maar hoe werkt dat dan precies?

Wat is een schadeverzekering inzittenden?

Als je in een situatie zoals deze terecht komt, is het fijn om te weten hoe het zit met je inkomen. De basisdekking van je autoverzekering vergoedt het inkomen dat je misloopt namelijk niet. De extra dekking schade inzittenden, oftewel een schadeverzekering inzittenden, kan je in zo’n geval wel helpen. vergoedt onder andere het verlies van inkomen. Is dat dus een zorg minder. 

Waarvoor heb je een schadeverzekering inzittenden nodig?

Naast een vergoeding bij schade aan jezelf, je gezin, andere kinderen of meerijders, krijg je met een schadeverzekering inzittenden ook een bedrag voor kapotte spullen. Misschien is de tablet die achterin de auto lag, wel in duizend stukjes gebroken. Goed om te weten: het gaat dan wel om spullen die van jezelf of van je passagiers zijn. 

Bij OHRA is het verzekerde bedrag van de schadeverzekering inzittenden maximaal € 1.000.000,-.

Ongevallen inzittenden vs. schadeverzekering inzittenden

Een schadeverzekering inzittenden is niet hetzelfde als een ongevallenverzekering inzittenden. Beide verzekeringen hebben echt een andere dekking. Een ongevallen inzittendenverzekering keert alleen uit bij blijvende invaliditeit en overlijden én heeft een standaardbedrag. Dat zou bij het ongeval dat als voorbeeld wordt genoemd niet genoeg zijn. Bij de schadeverzekering inzittenden krijg je de daadwerkelijke schade betaald. Schade aan kleding, bagage, huishoudelijke hulp en medische kosten horen daar bijvoorbeeld ook bij. Dat is toch wel een groot verschil met de ongevallen inzittendenverzekering.

Is het je nog niet helemaal duidelijk? We leggen je graag uitgebreid uit wat precies het verschil is tussen een ongevallen inzittendenverzekering en een schadeverzekering inzittenden en welke je wanneer nodig hebt.

Ook interessant voor jou

Een auto lenen of uitlenen?

Zo zit het met de verzekering bij schade

Groene kaart. Verplicht of niet?

Lees waar je deze nog nodig hebt.

Vogelpoep, insecten en andere vlekken

Zo verwijder je ze van je auto