Auto verzekeren op zaterdag

Wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht en je auto wilt verzekeren op zaterdag, kan dit een uitdaging zijn. Het is niet bij elke verzekeraar mogelijk om een autoverzekering op zaterdag af te sluiten. Bij OHRA verzeker je jouw auto heel eenvoudig en snel, ook op zaterdag. 

Direct je premie berekenen en je auto verzekeren op zaterdag?  

Autoverzekering afsluiten op zaterdag 

Niet alle verzekeringskantoren zijn op zowel zaterdag als ​zondag open. Je mag uiteraard niet onverzekerd in je (nieuwe) auto rijden, dus hoe los je dat op? Bij OHRA sluit je je nieuwe autoverzekering gemakkelijk online af. Hierdoor kun je ook een autoverzekering afsluiten in het weekend. Wil je graag je bestaande verzekering overzetten? Dan kun je dit doen door een wijziging door te geven in je digitale polis via Mijn OHRA of de OHRA-app. Na het invullen van je kenteken en de meldcode, krijg je een bevestiging als de wijzigingen van je verzekering succesvol zijn doorgevoerd.  

Binnen enkele minuten je auto verzekeren op zaterdag 

Wanneer je een voordelige autoverzekering wilt afsluiten op zaterdag, is het verstandig om eerst te kijken welke dekking het beste aansluit bij jou en je auto. De belangrijkste factoren om rekening mee te houden zijn daarbij de leeftijd van je auto en je rijervaring. Door van tevoren te kijken wat je wel en niet nodig hebt, bespaar je op je autoverzekering. Eenvoudig je auto op zaterdag verzekeren? Volg dan onderstaande stappen. 

  1. Bereken je premie 
    Vul je gegevens in en bereken wat jouw premie wordt. 
  2. Stel je verzekering samen 
    Kies je basisdekking en eventuele aanvullende dekkingen die bij jou en je auto passen. 
  3. Direct afsluiten
    Vul vervolgens je aanvullende gegevens in en sluit de autoverzekering direct af. 

Kies je dekking 

Wanneer je je auto wilt verzekeren op zaterdag, kun je kiezen uit 3 basisdekkingen: WA, WA-Plus of een All-Risk autoverzekering. Hieronder lees je meer over de voordelen van onze autoverzekeringen.  

WA-verzekering 

Als auto-eigenaar ben je in Nederland verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is de basisdekking. Je bent hiermee verzekerd voor schade die je met je auto veroorzaakt aan andere voertuigen, personen en hun bezittingen. Schade aan je eigen auto wordt bij deze verzekeringsoptie niet vergoed. Dit is de meest gekozen verzekering voor auto’s ouder dan 14 jaar. 

De voordelen van een WA-verzekering

●    dekking van schade aan (spullen van) anderen.

WA Plus autoverzekering 

Voor een auto tussen de 9 en 14 jaar oud, kiezen de meeste mensen voor een WA-Plus autoverzekering oftewel een beperkt cascoverzekering. De WA-Plus autoverzekering dekt naast schade aan (spullen) anderen een groot aantal autoschades. Zo ben je verzekerd voor veelvoorkomende schades aan je eigen auto, zoals diefstal-, brand- en ruitschade. 

De voordelen van een WA Plus autoverzekering 

●    dekking van schade aan (spullen van) anderen
●    ruitschade
●    schade aan auto door brand/natuurramp
●    inbraak/diefstalschade
 

All-Risk autoverzekering

Met onze All-Risk autoverzekering profiteer je van de meest uitgebreide dekking. De All-Risk autoverzekering vergoedt bijna alle schades aan je eigen auto, ook als je hier zelf schuldig aan bent. Daarnaast ben je verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Dit is de meest gekozen verzekeringsoptie voor auto’s jonger dan 8 jaar.   

De voordelen van een All-Risk autoverzekering

Met een All-Risk autoverzekering ben je verzekerd bij:

●    dekking van schade aan (spullen van) anderen
●    ruitschade
●    schade aan auto door brand/storm/hagel
●    inbraak/diefstalschade
●    hulp in het buitenland

De voordelen van OHRA bij het verzekeren van je auto in het weekend 

Wil je in het weekend een autoverzekering afsluiten? Bij OHRA profiteer je naast een lage premie van de volgende voordelen: 

●    standaard eigen risico
●    tot 82% no-claimkorting, ook voor je tweede auto
●    dagelijks je autoverzekering wijzigen of opzeggen
●    OHRA Hulpdienst 24/7 paraat
●    eenvoudig schade melden via de OHRA App

Sluit jouw autoverzekering in het weekend af bij OHRA 

Bij OHRA sluit je voordelig en snel je autoverzekering af. Dus of je nu een autoverzekering voor 1 dag, een voordelige WA Plusverzekering of All-Risk-verzekering wilt afsluiten, wij staan altijd voor je klaar.  

Wil je meer weten over onze autoverzekeringen of heb je vragen over het wijzigen van je bestaande autoverzekering? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.