Auto verzekeren op zondag

Wil je je nieuwe auto op zondag verzekeren? Niet alle verzekeraars bieden de mogelijkheid om een auto te verzekeren in het weekend. Bij OHRA lees je hoe je eenvoudig en snel een autoverzekering op zondag afsluit. Bereken direct online je premie en verzeker binnen enkele minuten je auto in het weekend.   

Autoverzekering afsluiten op zondag 

Niet alle verzekeringskantoren zijn op ​​zaterdag en zondag open. Tegelijkertijd mag je niet zonder autoverzekering de weg op. Met OHRA kun je toch nog op zondag je auto verzekeren. Bij OHRA sluit je namelijk gemakkelijk online een nieuwe autoverzekering af; ook in het weekend.  

Heb je al een autoverzekering bij OHRA en wil je deze overzetten? Dan doe je dit eenvoudig door een wijziging door te geven in je digitale polis. Nadat je je nieuwe kenteken en meldcode hebt doorgegeven, sturen wij je een bevestiging als de wijzigingen zijn doorgevoerd.  

Gemakkelijk je auto verzekeren op zondag 

Wil je je auto op zondag verzekeren? Dan is het slim om na te gaan welke dekking het beste bij jou en je auto past. Je rijervaring en de leeftijd van je auto zijn de belangrijkste aspecten om mee te nemen bij het kiezen van de dekking. Kijk vooraf goed welke zaken je wel en niet nodig hebt, zodat je kunt besparen op de kosten van je autoverzekering. Via onderstaande stappen kun je gemakkelijk en snel je auto verzekeren op zondag. 

  1. Bereken je premie 
    Vul je gegevens in en bekijk hoeveel je kunt besparen. 
  2. Stel je verzekering samen 
    Kies je basisdekking en eventuele aanvullende dekkingen die bij jou en je auto passen. 
  3. Direct afsluiten
    Vul vervolgens je aanvullende gegevens in en sluit de autoverzekering direct af. 

De juiste dekking kiezen 

Als je jouw auto in het weekend wilt verzekeren, kun je kiezen uit de 3 basisdekkingen: WA, WA-Plus of een All-Risk autoverzekering. Meer informatie over deze dekkingen lees je hieronder. 

WA-verzekering 

Als auto-eigenaar ben je in Nederland wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is de basisdekking. Je bent hiermee verzekerd voor schade die je met je auto veroorzaakt aan andere voertuigen, personen en hun bezittingen. Schade aan je eigen auto wordt bij deze verzekeringsoptie niet vergoed. Dit is de meest gekozen verzekering voor auto’s ouder dan 14 jaar. 

De voordelen van een WA-verzekering

●    dekking van schade aan (spullen van) anderen.

WA Plus autoverzekering 

Voor een auto tussen de 9 en 14 jaar oud, kiezen de meeste mensen een WA-Plus autoverzekering oftewel een beperkt cascoverzekering. De WA-Plus autoverzekering dekt naast schade aan (spullen) anderen een groot aantal autoschades. Zo ben je verzekerd voor veelvoorkomende schades aan je eigen auto, zoals diefstal-, brand- en ruitschade. 

De voordelen van een WA Plus autoverzekering 

●    dekking van schade aan (spullen van) anderen
●    ruitschade
●    schade aan auto door brand/natuurramp
●    inbraak/diefstalschade

All-Risk autoverzekering 

Met onze All-Risk autoverzekering profiteer je van de meest uitgebreide dekking. De All-Risk autoverzekering vergoedt bijna alle schades aan je eigen auto, ook als je hier zelf schuldig aan bent. Daarnaast ben je verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Dit is de meest gekozen verzekeringsoptie voor auto’s jonger dan 8 jaar. 

De voordelen van een All-Risk autoverzekering

Met een All-Risk autoverzekering ben je verzekerd bij:

●    dekking van schade aan (spullen van) anderen
●    ruitschade
●    schade aan auto door brand/storm/hagel
●    inbraak/diefstalschade
●    hulp in het buitenland

De voordelen van OHRA bij een autoverzekering afsluiten op zondag 

Wil je in het weekend een autoverzekering afsluiten? Bij OHRA profiteer je naast een lage premie van de volgende voordelen: 
●    standaard eigen risico
●    tot 82% no-claimkorting, ook voor je tweede auto
●    dagelijks je autoverzekering wijzigen of opzeggen
●    OHRA Hulpdienst 24/7 paraat
●    eenvoudig schade melden via de OHRA App

Verzeker je auto in het weekend bij OHRA 

Bij OHRA sluit je eenvoudig en snel online je autoverzekering af, ook in het weekend. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een autoverzekering voor 1 dag, een voordelige WA Plusverzekering of een All-Risk-verzekering, wij zijn er voor je.  

Heb je vragen over het afsluiten van een autoverzekering op zondag? Of wil je meer weten over het wijzigen van je bestaande autoverzekering? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.