Vergoeding geriatrische revalidatiezorg
Hier vind je alle informatie over de vergoeding voor geriatrische revalidatiezorg. Geriatrische revalidatiezorg is de zorg voor kwetsbare ouderen na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. In een revalidatie-instelling krijg je meerdere soorten zorg tegelijk, bijvoorbeeld van een fysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist. Het doel is dat je zo snel mogelijk weer naar huis kunt. Deze zorg wordt maximaal 6 maanden vergoed vanuit de basisverzekering. Duurt jouw revalidatietraject langer, dan heb je onze toestemming nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen.
Vergoeding voor geriatrische revalidatiezorg in het kort
- Basisverzekering: ja voor maximaal 6 maanden
- Eigen risico: ja
- Eigen bijdrage: nee
- Toestemming nodig: ja als het revalidatietraject langer dan 6 maanden duurt
- Verwijzing nodig: ja
Wil je de details weten over de vergoeding voor geriatrische revalidatiezorg? Bekijk dan de veelgestelde vragen.
Veelgestelde vragen over de vergoeding voor geriatrische revalidatiezorg
-
Wat krijg ik vergoed vanuit de basisverzekering in 2024?
De basisverzekering vergoedt de kosten van geriatrische revalidatiezorg. Je moet voor revalidatie een schriftelijke verwijzing hebben. Die verwijzing kan een huisarts geven, een specialist ouderengeneeskunde of medisch specialist.
Het is belangrijk dat jouw revalidatietraject start binnen 1 week na het ziekenhuisverblijf. Is er geen sprake van een ziekenhuisverblijf? Dan is geriatrische revalidatiezorg ook toegankelijk na een geriatrisch assessment in het ziekenhuis. Dit is een onderzoek dat de aandoeningen en problemen van een oudere in kaart brengt.
Ben je mantelzorger voor een naaste?
Bekijk dan de OHRA Zorg Assistent. We leiden je direct door het doolhof van wetten, regels en instanties waar je als mantelzorger mee te maken kan krijgen.
-
Heb ik een eigen risico?
Voor de basisverzekering geldt een eigen risico. Je hebt zelf het bedrag aan eigen risico gekozen: het minimum van € 385,- of een hoger bedrag. De basisverzekering vergoedt de kosten van medische zorg boven dit eigen risico.
In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je hoeveel eigen risico je nog hebt. Ook zie je hoeveel eigen risico je eventueel al hebt verbruikt.
-
Heb ik een eigen bijdrage?
Nee, voor geriatrische revalidatiezorg betaal je geen eigen bijdrage.
-
Waar kan ik terecht?
Je kunt terecht bij een revalidatiearts die verbonden is aan een geriatrisch revalidatiecentrum. Vind hier een geriatrisch revalidatiecentrum. Kijk onder ‘Geriatrische Revalidatie Zorg’.
-
Mag ik naar een ander revalidatiecentrum?
Je mag ook naar een revalidatiecentrum dat geen contract heeft met OHRA.
Wij vergoeden de rekening van zorgverleners volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.
-
Heb ik toestemming nodig?
Als het revalidatietraject langer dan 6 maanden duurt heb je toestemming nodig van OHRA.
Hiervoor stuur je aanvraag naar:
OHRA
t.a.v. Medische Beoordelingen
Postbus 4172
5004 JD Tilburg
Declareren. Lekker. Makkelijk
Declareren kan heel eenvoudig via Mijn OHRA Zorgverzekering. Of ga terug naar het vergoedingenoverzicht.