Vergoeding van zorg tijdens de wintersport

Ga je op wintersport? Dan is het goed te weten hoe je verzekerd bent als je spoedeisende zorg nodig hebt. We bedoelen dan medische zorg die niet kan wachten totdat je weer thuis bent.

Medische zorg in het buitenland wordt niet altijd (volledig) vergoed uit de OHRA Zorgverzekering (basisverzekering). Voor sommige vergoedingen in het buitenland, heb je een aanvullende verzekering of reisverzekering van OHRA nodig. Handig dus om uit te zoeken voor welke zorg je verzekerd bent. En voor welke zorg niet. We hebben een overzicht voor je vanuit welke verzekering spoedeisende zorg vergoed wordt.

Risico’s tijdens je wintersport

Hogere tarieven voor zorg

Met de OHRA Zorgverzekering (basisverzekering) ben je ook tijdens jouw wintersportvakantie verzekerd voor de kosten van spoedeisende hulp. Het maakt niet uit in welk land je bent. Maar let op. We vergoeden het tarief dat in Nederland gebruikelijk is. Dit is niet altijd genoeg om de hele rekening te kunnen betalen. In wintersportgebieden heb je soms te maken met een (privé)kliniek. Die rekenen hogere tarieven. In dat geval moet je zelf het bedrag boven het Nederlandse tarief bijbetalen als je alleen een OHRA Zorgverzekering hebt. Met een aanvullende verzekering van OHRA of de OHRA reisverzekering met module geneeskundige kosten kun je deze kosten wel vergoed krijgen.

Vervoer vanaf de piste

Moet je met een helikopter naar een ziekenhuis vervoerd worden? Dan krijg je wel alle kosten vergoed. Er zijn namelijk geen Nederlandse tarieven voor helikoptervervoer. Jouw OHRA Zorgverzekering vergoedt ook het vervoer met een skibanaan van de piste.

Vervoer naar Nederland

Met een aanvullende verzekering van OHRA heb je in het buitenland recht op vergoeding van de kosten van vervoer vanuit het buitenland naar een zorginstelling in Nederland. Heb je geen aanvullende verzekering van OHRA, dan vergoedt de OHRA reisverzekering dit wel.

Handige dekkingen in jouw reisverzekering

De OHRA reisverzekering kent verschillende dekkingen die ook handig zijn voor een wintersport. Bijvoorbeeld een extra dekking voor geneeskundige kosten. Er kan overlap zitten met dekkingen vanuit jouw aanvullende verzekering. Zoals bijvoorbeeld de vergoeding tot de werkelijk gemaakte kosten van spoedeisende zorg. Kijk dus goed welke dekking voor jou noodzakelijk is. Je kunt een wintersportdekking afsluiten bij jouw reisverzekering. Dan moet je denken aan een vergoeding van:

  • Kosten door een ongeval, bijvoorbeeld het vervoer per skibanaan
  • Schade aan jouw ski- of snowboarduitrusting
  • Gipsvlucht terug naar Nederland
  • Skipas en skihuur na een ongeval of ziekte

OHRA Hulpdienst

Wij raden je aan om de app Spoedzorg op reis te downloaden voordat je op reis gaat. Stel jouw vraag in de app op het moment dat je zorg nodig hebt in het buitenland. Dan kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. 

Bel je liever? De OHRA Hulpdienst is bereikbaar op +31 (0)26 400 48 68
 

Voorbereid op reis

Hoe je ook verzekerd bent, het is altijd handig om de volgende gegevens bij je te hebben:

  • Heb je gezondheidsproblemen of gebruik je medicijnen? Neem het Europees Medisch Paspoort mee. Hierin staan gegevens over jouw gezondheidssituatie en medicijngebruik
  • Vraag een officiële verklairing aan voor bepaalde medicijnen die je mee wil nemen en die in Nederland onder de Opiumwet vallen
  • Neem de Europese verzekeringspas (EHIC) mee. Dit is een bewijs dat je in Nederland een zorgverzekering hebt. Je hoeft de kosten dan meestal niet voor te schieten