De zorgverzekering in het buitenland

Of je nu op vakantie gaat naar het buitenland, voor langere tijd naar het buitenland gaat, of in Nederland woont maar in het buitenland werkt: zorg dat je zorgverzekering goed geregeld is.

Op vakantie? Bereid je goed voor

Vakantie. Zorgeloos genieten in binnen- of buitenland. Even stil staan bij je verzekering maakt je vakantie nét wat zorgelozer. We begrijpen dat dit geen onderdeel is van de voorpret. Maar een goede voorbereiding kost weinig tijd, en levert veel op. Het allerbelangrijkste? Check je zorgverzekering. De aanvullende zorgverzekeringen van OHRA bieden een volledige vergoeding voor spoedzorg in het buitenland. Heb je geen aanvullende verzekering? Dan bestaat de kans dat je een deel van de kosten zelf moet betalen. Een reisverzekering met medische kosten kan uitkomst bieden. Lees er meer over.

Wonen – Werken – Studeren – Stage – Wereldreis in het buitenland

Ik ga in het buitenland wonen

Verhuis je naar het buitenland? Bijvoorbeeld voor je werk? Dat heeft vaak gevolgen voor je Nederlandse zorgverzekering.

Ik woon in Nederland en ga werken in het buitenland

Woon je in Nederland, en ga je werken in het buitenland? Of krijg je een pensioen of uitkering uit het buitenland?

Ik ga studeren, stage lopen of reizen in het buitenland

Ga je tijdelijk naar het buitenland? Bijvoorbeeld om te studeren in Amerika. Of backpacken in Azië.

OHRA Hulpdienst

Onverwacht zorg nodig in het buitenland? Download onze app Spoedzorg op reis en chat met onze verpleegkundigen of artsen. Bel je liever? De OHRA Hulpdienst is 24 uur per dag bereikbaar. Bel +31 (0)26 400 48 68.

App Vraag de dokter: zet 'm in je mobiel

Ook als je op vakantie bent kan het voorkomen dat je snel even een gezondheidsvraag aan een deskundige wilt stellen. Voor jezelf of misschien voor je kind. Dan is het wel zo makkelijk als dit gewoon in het Nederlands kan. Dat kan met de app ‘Vraag de dokter’. Je chat direct met een verpleegkundige, gewoon in het Nederlands.