Reisverzekering voor buiten Europa afsluiten

Gaat de reis naar Midden-Amerika, Afrika of Azië? Als je op vakantie buiten Europa gaat, mag een goede reisverzekering zeker niet ontbreken. Met onze doorlopende reisverzekering met werelddekking heb je een uitstekende reisverzekering voor al je bestemmingen.

Waarom een doorlopende reisverzekering?

Met de OHRA doorlopende reisverzekering kun je altijd en overal rekenen op Nederlandstalige hulp: 7 dagen per week, 24 uur per dag. De extra dekking Geneeskundige kosten dekt de medische kosten die je zorgverzekering niet vergoedt. Sluit de extra dekking Annulering af voor de kosten als je plotseling je reis moet annuleren. Ook sporten zoals duiken zijn standaard gedekt met de doorlopende reisverzekering. Het regelen van opsporing, redding en berging is standaard verzekerd met persoonlijke hulpverlening. Ga je met de auto of motor op pad? Bekijk dan de extra dekking Hulpverlening auto en motor.

Je voordelen

 • Altijd en overal Nederlandstalige hulp via de OHRA Hulpdienst 
 • Duiken valt onder de basisdekking van onze doorlopende reisverzekering
 • De extra dekking Geneeskundige kosten vergoedt medische kosten die je zorgverzekering niet vergoedt
 • Ook Annulering verzeker je als extra dekking eenvoudig mee
 • Vervoer terug naar Nederland (repatriëring) of medische hulp bij een ernstige ziekte, een ongeval en overlijden is standaard verzekerd met persoonlijke hulpverlening

We bieden nog meer extra dekkingen om je doorlopende reisverzekering precies af te stemmen op je reis, de bestemming en de bijzondere plaatselijke risico’s.

Goed verzekerd

Met onze doorlopende reisverzekering ben je gedurende je hele vakantie goed verzekerd. Ideaal voor je verre reis!

 • Afrika: reisverzekering afsluiten

  Een reisverzekering voor een zorgeloze reis naar Afrika? Die stel je zelf samen! Afhankelijk van je plannen sluit je bijvoorbeeld de extra dekking Geneeskundige kosten af.

  Reizen in sommige landen of streken kan extra risico's met zich meebrengen. Dat hoef je er zeker niet van te weerhouden om op pad te gaan. Om een zorgvuldige afweging te maken kun je het beste kijken naar de actuele informatie en reisadviezen van Buitenlandse Zaken.

 • Reisverzekering Azië samenstellen

  Heb je plannen om een rondreis in Azië te maken? Bekijk dan altijd de laatste ontwikkelingen in de landen die je bezoekt. Naast onrust in bepaalde landen en regio’s zijn er ook een aantal natuurlijke hindernissen. Denk aan aardbevingen, cyclonen en vulkanen. Kijk voor meer informatie op de website van Buitenlandse Zaken.

 • Reisverzekering Amerika

  Voor de Verenigde Staten gelden weinig serieuze reiswaarschuwingen. Je stelt je OHRA Doorlopende Reisverzekering helemaal samen zoals je dat wil. Wanneer je een reis door Mexico maakt, gelden er extra risico’s. Zorg dat je op de hoogte bent van alle ontwikkelingen voordat de rondreis begint. En neem je een aanzienlijk bedrag mee aan contant geld? Kies dan voor de extra dekking Geld.

 • Reisverzekering Australië

  In Australië krijg je te maken met de elementen van de natuur. Dat maakt het een fascinerende reisbestemming, maar het zorgt ook voor extra risico’s. Tropische cyclonen, bosbranden en overstromingen maken regelmatig de achterlanden onbereikbaar. Houd daarom altijd de lokale media in de gaten en volg waar nodig de instructies op van lokale autoriteiten. Goed om te weten: een satelliettelefoon biedt uitkomst waar het bereik van mobiele telefoons wegvalt.

  Wil je je aanvullend verzekeren op je OHRA doorlopende reisverzekering? Denk dan aan de extra dekking Geneeskundige kosten of Ongevallen.

 • Reisverzekering Nieuw-Zeeland

  Je doorlopende reisverzekering voor Nieuw-Zeeland stel je heel eenvoudig zelf samen. Let op: gevaarlijke sporten als parachutespringen of bungeejumpen vallen niet onder de dekking van de doorlopende reisverzekering. Duiken wel! Wil je je aanvullend verzekeren op je OHRA doorlopende reisverzekering? Denk dan aan extra dekking Ongevallen.

 • Reisverzekering Indonesië

  Eten en drinken tijdens verre reizen kunnen tegelijkertijd een avontuur en een risico zijn. Een waarschuwing: drink als je Indonesië bezoekt nooit arak. De thuisgestookte en met methanol aangelengde rijstwijn kan levensgevaarlijk zijn.

  Voor Indonesië gelden verder een aantal serieuze reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zo is Papoea al langere tijd onrustig. Indonesië ligt in een gebied dat gevoelig is voor aardbevingen. Laat je voor het vertrek goed informeren over de situatie in de gebieden die je gaat bezoeken en sluit een aanvullende dekking af op je OHRA doorlopende reisverzekering. Denk aan de extra dekking Geneeskundige kosten.

 • Reisverzekering Zuidoost-Azië

  Indonesië is onderdeel van Zuidoost-Azië. Het bestaat uit vasteland (een schiereiland) en vele duizenden eilanden. Ook voor een rondreis door Zuidoost-Azië biedt OHRA een passende reisverzekering.

  Je kunt met een rondreis bijvoorbeeld de volgende landen bezoeken:

  • Cambodja
  • Filipijnen
  • Indonesië
  • Maleisië
  • Singapore
  • Thailand
  • Vietnam

  Bagage is standaard verzekerd bij de OHRA Doorlopende Reisverzekering. Ga je op reis met veel geld op zak? Sluit dan de module geld af.

 • Reisverzekering Zuid-Afrika

  Zuid-Afrika is een prachtig en fascinerend land. Maar niet zonder gevaren. Zeker op het gebied van criminaliteit zijn er de nodige risico's. Maak met een auto gebruik van de grotere doorgaande wegen en maak alleen stops bij benzinestations en wegrestaurants. Ga na zonsondergang niet meer de weg op en neem geen lifters mee. Je kunt je voor je reis prima aanvullend verzekeren. Bekijk de extra dekkingen van de doorlopende reisverzekering.

 • Reisverzekering Midden-Amerika

  Ook voor Midden-Amerika gelden meestal weinig waarschuwingen. Al is er soms sociale onrust. Sommige regio’s worden afgeraden. Bijvoorbeeld voor de grens Panama/Colombia. Daar geldt een negatief reisadvies in alle gevallen. Kijk voor meer informatie op de website van Buitenlandse Zaken.

 • Zuid-Amerika: reisverzekering afsluiten

  Naast delen van Colombia gelden er ook reisadviezen voor andere landen en regio’s in Zuid-Amerika. Sommige gebieden kun je bijvoorbeeld beter vermijden in verband met zware criminaliteit en geweld. Let in Venezuela extra op in verband met aardverschuivingen tijdens en na het regenseizoen en kom niet in de volkswijken rondom de grote steden. Kijk voor meer informatie op de website van Buitenlandse Zaken.

 • Reisverzekering Oceanië

  In Oceanië gelden vooral risico’s door natuurverschijnselen zoals bosbranden, cyclonen en plotselinge overstromingen. Goed om te weten: het gebruik van mobiele telefoons is in veel gebieden (zelfs in steden) niet mogelijk. Satelliettelefoons kunnen hier uitkomst bieden. Kijk voor meer informatie op de website van Buitenlandse Zaken.