Beagle kopen

Wat kost een Beagle?

Een Beagle met stamboom van een erkende fokker kost gemiddeld € 900,-. Denk daarnaast ook aan de kosten voor voeding, de dierenarts, hondenbelasting en een puppycursus. En houd rekening met het grote risico op erfelijke aandoeningen bij de Beagle. Verzekeren kan dan heel fijn zijn!

Wat is het karakter van een Beagle?

De Beagle behoort tot de rasgroep ‘Lopende honden en zweethonden’ en is een echte jachthond. Tegenwoordig is de Beagle populair als gezinshond of werkhond. Hij is sociaal, aanhankelijk en eigenzinnig. Dit beestje is heel actief en springerig als pup. Het dier heeft veel beweging nodig en kan niet goed alleen zijn. Dan zal hij hard huilen en blaffen en dat ook lang volhouden. Met kinderen kan deze rashond goed omgaan. Deze hond wordt gemiddeld 13 jaar oud. Het ideale baasje van dit diertje is actief, sportief, consequent en wil graag veel tijd aan hem besteden. 

Hoe houd je een Beagle gezond en gelukkig?

Een Beagle gezond houden, ligt voor het grootste deel aan jezelf. Deze hond houdt van eten, dus het is belangrijk om het gewicht in de gaten te houden. Een vrouwtje weegt meestal 10 kilo en een mannetje 15 kilo.
Beagles zijn dol op snuffelen en gaan het liefst hun neus achterna. Thuis zijn ze rustiger, mits je ze buiten voldoende actief houdt. Met een basistraining leer je de Beagle goede manieren, gehoorzaamheid en goed gezelschap aan.
Wil je dit hondje lang gezond houden? Laat hem dan controleren op erfelijke aandoeningen zoals Hernia Nuclei Pulposi (HNP, uitpuiling van de tussenwervelschijf) en Heupdysplasie.

Wanneer ga je met je Beagle naar de dierenarts?

Natuurlijk ga ja na de geboorte een paar keer naar de dierenarts voor inentingen en groeicontroles. Dit doe je als de pup 9 en 12 weken oud is. De dierenarts geeft hem ook regelmatig een ontwormingskuur.
De inentingen zijn belangrijk voor het voorkomen van veel voorkomende ziektes zoals Parvo, Hepatitis, Hondenziekte, Parainfluenza en de Ziekte van Weil. 

Wil je weten hoe wij de behandelingen van veelvoorkomende ziekten bij honden vergoeden? Bekijk dan de verschillende pakketten van de OHRA Huisdierenverzekering.

De Beagle heeft een groot risico op erfelijke aandoeningen waarvoor je naar de dierenarts moet. Er zijn 43 erfelijke aandoeningen bekend. De bekendste zijn:

  • Hernia Nuclei Pulposi (HNP, uitpuiling van de tussenwervelschijf)
  • Heupdysplasie

Bekijk de 10 meest voorkomende erfelijke aandoeningen van de Beagle

Wat kost een consult bij de dierenarts?

De kosten van de dierenarts hangen af van de behandeling die je hond nodig heeft. Hieronder enkele veelvoorkomende behandelingen en hun gemiddelde prijskaartje:

  • Inenting inclusief paspoort en chipregistratie: circa € 50,-
  • Sterilisatie: circa € 325,- en castratie: circa € 140,-
  • Een operatie bij Heupdysplasie: circa € 3.000,-

Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Wie betaalt de kosten voor de dierenarts?

De behandelkosten bij de dierenarts betaal je zelf en kunnen soms behoorlijk oplopen. Afhankelijk van het verzekeringspakket van je huisdierenverzekering, vergoedt de verzekeraar (een deel van) de dierenartskosten. Zo voorkom je dat je honderden, soms zelfs duizenden euro’s aan dierenartskosten helemaal zelf betaalt.
Bekijk de pakketten van de OHRA Huisdierenverzekering.

Wat kost een puppycursus en gedragstherapie voor je Beagle? 

Een hond brengt ook kosten met zich mee waar je niet meteen aan denkt. Zoals kosten voor een puppycursus en gehoorzaamheidstraining. Hieronder vind je hondentrainingen en de kosten daarvoor: 

  • Een puppycursus is onmisbaar om een goede en gezonde relatie met de Beagle op te bouwen. Kost circa € 150,-
  • Gehoorzaamheidstraining / jachttraining leert hem om zijn gedrag, instincten en gehoorzaamheid naar een hoger niveau te tillen (niet springen naar bezoek, niet achter fietsers aanrennen, etc.). Kost circa € 150,-
  • Gedragstherapie biedt hulp aan jou en je hond als zijn gedrag ongewenst is (blaffen naar bezoek, bijtgedrag naar kinderen, etc.). Kosten intake circa € 150,-, daarna circa € 75,- per uur

Vergoedingen

De kosten voor een puppycursus, gehoorzaamheidstraining en jachttraining betaal je zelf. Afhankelijk van de dekking van je huisdierenverzekering vergoeden wij wel (deels) gedragstherapie of fysiotherapie. Wil je weten welke therapieën we vergoeden en welke extra dekkingen we hebben, bekijk dan de vergoedingen van de OHRA Huisdierenverzekering.

Disclaimer: OHRA heeft zo goed mogelijk relevante informatie over dit hondenras voor je verzameld. Is de verzamelde informatie niet juist of onvolledig, dan is OHRA niet aansprakelijk.