Autoschade door inbraak of vandalisme

Een inbreker heeft je autoruit ingetikt en je spullen gestolen. Of een grapjas heeft opzettelijk met een steen je auto bekrast. Wat je autoverzekering vergoedt, hangt af van je dekking.

Heb je een WA autoverzekering?

Jammer, je bent hiervoor niet verzekerd. Je kunt zelf kiezen of je de schade laat herstellen en waar. De kosten betaal je zelf.

Heb je een WA Plus autoverzekering?

Je bent verzekerd voor schade door inbraak van je auto. Je bent niet verzekerd voor schade door vandalisme.

Meld de schade door inbraak online via Mijn OHRA of in de OHRA App. Bij je online schademelding stuur je een kopie van het proces-verbaal mee. Dit kan gewoon een foto zijn die je met je mobiel maakt. Wel zo makkelijk.

Voor het herstellen van de schade kun je direct contact opnemen met Schadegarant.

Heb je een All-Risk autoverzekering?

Dan ben je voor schade door inbraak en/of vandalisme verzekerd.

Meld de schade online via Mijn OHRA of in de OHRA App. Bij je online schademelding stuur je een kopie van het proces-verbaal mee. Dit kan gewoon een foto zijn die je met je mobiel maakt. Wel zo makkelijk.

Voor het herstellen van de schade kun je direct contact opnemen met Schadegarant.

Heb je een eigen risico?

Ja. Als je verzekerd bent voor de schade en de reparatiekosten vergoed wilt hebben, dan heb je een eigen risico. De hoogte van je eigen risico heb je zelf gekozen. Hoeveel dat is staat op je polisblad, in Mijn OHRA of in de OHRA App.

Heb je gekozen voor een eigen risico, dan betaal je dit bedrag aan de Schadegarant reparateur. Heb je gekozen voor € 0,- eigen risico, dan betaal je natuurlijk niets.

Zijn er gevolgen voor de no-claimkorting?

Was er sprake van vandalisme en wil je de reparatiekosten vergoed hebben, dan heeft dit gevolgen voor je no-claimkorting. Bekijk hoeveel schadevrije jaren en no-claimkorting je kunt terugvallen.

Bij inbraak van je auto heeft de vergoeding van de reparatiekosten géén gevolgen voor je schadevrije jaren en no-claimkorting.