Autoruit vervangen

Heb je onlangs een steentje tegen je autoruit gekregen en zie je nu een vervelende barst? Of merk je dat je autoruit langzaam aan het verslechteren is door kleine scheurtjes? Lees hier alles over het vervangen van autoruiten, de reparatiekosten en of je verzekerd bent. Zo ben je goed geïnformeerd en kun je de juiste beslissing nemen voor jouw situatie.

Waarom je autoruit vervangen? 

Als je autoruit beschadigd is, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Een gebarsten of kapotte autoruit kan niet alleen je zicht belemmeren, maar ook je veiligheid in gevaar brengen.  

Voorruit vervangen kosten: wat kost een autoruit reparatie? 

Ben je benieuwd naar de kosten van het vervangen van een voorruit? Het is begrijpelijk dat je wilt weten waar je aan toe bent voordat je deze reparatie laat uitvoeren. Gemiddeld kosten nieuwe voorruiten voor auto's ongeveer tussen de € 150,- en € 300,-. Deze prijs kan variëren, afhankelijk van het merk, het model en het type autoruit dat moet worden vervangen. 

Achterruit vervangen kosten 

De kosten van het vervangen van een achterruit liggen tussen ongeveer 100 en 200 euro.  

Autoruit reparatie of vervangen? 

Wanneer je autoruit beschadigd is, sta je voor de keuze tussen vervangen en repareren. De glashersteller kan je helpen bij het maken van deze keuze. Soms kan een kleine beschadiging worden gerepareerd met een speciale hars. Bij ernstige schade is het belangrijk dat de hele autoruit wordt vervangen.  

Autoruit verzekering: Ben je verzekerd? 

Iets waar je ook over na moet denken, is of je verzekering de schade aan de autoruit dekt. Sommige verzekeringen bieden dekking voor autoruitschade, terwijl anderen dat niet doen. Het is verstandig om je polisvoorwaarden te controleren om te zien of je in aanmerking komt voor vergoeding van de kosten voor het vervangen of repareren van je autoruit.

De verzekeringen van OHRA 

Heb je een WA autoverzekering? 

Met onze WA autoverzekering ben je niet gedekt voor ruitschade. Je hebt de vrijheid om zelf te beslissen of je de schade aan je autoruit laat herstellen en waar je dit laat doen. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening en je hoeft de schade niet bij ons te melden. 

Heb je een WA autoverzekering met dekking voor ruitschade? 

Heb je onze WA autoverzekering uitgebreid met het onderdeel Ruit? Dan ben je wel verzekerd voor ruitschade. Dankzij de OHRA Reparatieservice kun je de schade direct laten repareren door een aangesloten herstelbedrijf bij jou in de buurt. Let op: bij reparatie door een ander bedrijf geldt het eigen risico dat op je polis vermeld staat. 

Heb je een WA Plus of All-Risk autoverzekering? 

Met de WA Plus of All-Risk-dekking ben je automatisch verzekerd voor ruitschade. Hierbij hoef je de schade niet eerst bij ons te melden. Je kunt direct een afspraak maken met een aangesloten herstelbedrijf via de OHRA Reparatieservice. In het geval van herstel hoef je geen eigen risico te betalen. Bij vervanging betaal je slechts de helft van het bedrag via je eigen risico. Overweeg je een andere hersteller? Neem dan eerst contact met ons op. 

Hoe werkt het vervangen van een autoruit? 

Het proces van het vervangen van een autoruit kan moeilijk lijken, maar met deskundige hulp kan het snel en efficiënt worden afgerond. Het begint met het verwijderen van de beschadigde ruit, wat zorgvuldig moet gebeuren om schade aan het voertuig te voorkomen. Vervolgens wordt de nieuwe autoruit heel precies geplaatst en op zijn plaats gehouden door hele goede afdichtingsmaterialen. Het zorgen voor een goede afdichting is heel belangrijk om lekkage te voorkomen en ervoor te zorgen dat de autoruit stevig op zijn plaats blijft. Na het plaatsen van de nieuwe ruit wordt deze goed gecontroleerd om er zeker van te zijn dat alles correct is geïnstalleerd en werkt zoals het hoort. Met de juiste werkwijze en de juiste materialen kan het vervangen van een autoruit snel en zonder gedoe worden uitgevoerd. 

Laat je vooruit vandaag nog controleren 

Heb je schade aan je autoruit ontdekt? Wacht niet tot het probleem erger wordt. Meld je schade en maak een afspraak bij een herstelbedrijf bij jou in de buurt. Met de juiste zorg en aandacht kun je snel weer veilig en zonder zorgen de weg op.