Autoverzekering met negatieve schadevrije jaren

Je hebt jarenlang schadevrij gereden, maar ineens zit het tegen. Een ongeluk, een paar schades, en daar ga je: negatieve schadevrije jaren. Bij OHRA begrijpen we dat dit vervelend kan zijn. Geen zorgen, wij staan voor je klaar om je te helpen met het afsluiten van de juiste autoverzekering, zelfs als je in de min staat wat betreft schadevrije jaren. Ontdek bij OHRA wat negatieve schadevrije jaren voor je autoverzekering betekenen.   

Wat zijn negatieve schadevrije jaren? 

Voor elk jaar dat je zonder schade rijdt, verdien je schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe minder premie je betaalt. Maar als je schade veroorzaakt, verlies je schadevrije jaren en kan je verzekeringspremie stijgen. Je komt in de min te staan en hebt dan negatieve schadevrije jaren. Tenzij je een no-claimbeschermer hebt, kan dit leiden tot een stijging van je verzekeringspremie. Wil je jouw auto verzekeren met negatieve schadevrije jaren? Dan spreken we van een negatieve registratie, ook wel een malusregistratie genoemd. Met een malusregistratie wordt je niet vanzelfsprekend door iedere autoverzekeraar geaccepteerd. 

Bij OHRA begrijpen we dat elke situatie uniek is, en daarom helpen we je graag bij het kiezen van de juiste autoverzekering.   

Hoe werkt het met negatieve schadevrije jaren? 

Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt op je premie. Dit wordt bepaald door de bonus-malusladder. Deze no-claimkorting, ook wel bonus-maluskorting genoemd, is een beloning voor schadevrij rijden. Bij OHRA gebruiken we deze ladder om de hoogte van je korting te bepalen. Het is een manier om jouw goede rijgedrag te belonen en je premie zo laag mogelijk te houden.  

Ga je achteruit in schadevrije jaren, dan kom je ook lager op de bonus-malusladder. Heb je negatieve schadevrije jaren, dan ontvang je dus ook minder tot geen no-claimkorting.

Hoe kom ik van mijn negatieve schadevrije jaren af? 

Voor de meeste autoverzekeraars ben je met negatieve schadevrije jaren een te groot risico. Hoe meer negatieve schadevrije jaren je hebt, hoe lastiger het dus is om een autoverzekering te vinden. Er zijn verschillende manieren waarop je van een negatief aantal schadevrije jaren afkomt:  

Afkopen van malusregistratie:

Dat kan bij de meeste verzekeraars tot een jaar nadat de schade is afgehandeld. Soms langer. Je betaalt dan het uitgekeerde schadebedrag terug en de verzekeraar past je schadevrije jaren aan. 

Negatieve schadevrije jaren afbouwen:

Rijd schadevrij om nieuwe schadevrije jaren op te bouwen. Houd er rekening mee dat je tijdens deze periode bijna altijd een hogere premie betaalt. 

Wachten tot vervaldatum:

Negatieve schadevrije jaren blijven meestal 5 jaar in het systeem voordat ze vervallen. Na 5 jaar verdwijnt de malusregistratie als je in die periode geen autoverzekering op je naam hebt staan. Schadevrije jaren worden geregistreerd in Roy-Data. 

Overstappen met nul of negatieve schadevrije jaren 

Wil je overstappen van autoverzekering met negatieve schadevrije jaren? Dat kan bij de meeste verzekeraars. Ook bij OHRA kun je met 5 negatieve schadevrije jaren een autoverzekering afsluiten. Voorwaarde is dan wel dat je niet meer dan 1 schade door eigen schuld hebt gehad in de afgelopen 2 jaar. Bij OHRA begrijpen we dat elke situatie anders is en bieden op maat gemaakte oplossingen. Maak de overstap naar een voordelige verzekering die past bij je situatie. 

Autoverzekering afsluiten met negatieve schadevrije jaren 

Voor de meeste autoverzekeraars ben je met negatieve schadevrije jaren een te groot risico. De meeste verzekeringsmaatschappijen accepteren namelijk geen negatieve schadevrije jaren als je een autoverzekering afsluit. Bij OHRA accepteren we tot en met 5 negatieve schadevrije jaren.  

Let op: stap nooit over van verzekeraar voordat je weet of je nieuwe verzekeraar je accepteert. Zeg je huidige autoverzekering dus nooit gelijk op.  

Autoverzekering afsluiten met negatieve schadevrije jaren 

Voor de meeste autoverzekeraars ben je met negatieve schadevrije jaren een te groot risico. De meeste verzekeringsmaatschappijen accepteren namelijk geen negatieve schadevrije jaren als je een autoverzekering afsluit. Bij OHRA accepteren we tot en met 5 negatieve schadevrije jaren.  

Let op: stap nooit over van verzekeraar voordat je weet of je nieuwe verzekeraar je accepteert. Zeg je huidige autoverzekering dus nooit gelijk op.  

Verzeker je auto met negatieve schadevrije jaren bij OHRA 

Bij OHRA begrijpen we dat het hebben van negatieve schadevrije jaren geen einde hoeft te betekenen voor je autoverzekeringsmogelijkheden. Onze transparantie en flexibiliteit maken ons de ideale keuze, zelfs in uitdagende situaties. Bekijk de voorwaarden van onze autoverzekeringen en bereken je premie direct online. Ontdek onze 3 autoverzekeringen WA-verzekering, WA Plus-verzekering, All-Risk-verzekering en profiteer van extra voordelen: 

●    standaard eigen risico;
●    tot 82% no-claimkorting, ook voor je tweede auto;
●    dagelijks je autoverzekering wijzigen of opzeggen;
●    dag en nacht hulp bij schade;
●    eenvoudig schade melden via de OHRA App.

Of je nu op zoek bent naar een voordelige WA-autoverzekering of kiest voor extra bescherming met een WA Plus- of All-Risk-verzekering, bij OHRA ben je aan het juiste adres. Bereken direct online je premie en ervaar het gemak van online een autoverzekering afsluiten bij OHRA.

Heb je vragen over het ​overstappen van autoverzekering of wil je meer weten over het afsluiten van een ​autoverzekering voor een 18-jarige? Neem contact met ons op! Onze klantenservice helpt je graag verder.